Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Duisburg Belediye Başkanlığına Bayburtlu Aday

Duisburg Belediye Başkanlığına Bayburtlu Aday
10 Ağustos 2017 08:44 | Son Güncellenme: 10 Ağustos 2017 10:21
A+
A-

Almanya’da yaşayan Bayburtlu Yaşar Durmuş, Duisburg Belediye Başkanlığı’na aday oldu.

Almanya’da Duisburg’un anakent belediye başkanlığına bağımısız olarak adaylığını açıklayan 4 çocuk babası vinç operatörü Yaşar Durmuş’un adaylığı seçim dairesi tarafından resmen onaylandı.

1970 Bayburt doğumlu olan Durmuş, 60 yıldır Almanya’da  yaşadıklarını bu ülkenin bir parçası olduklarını dile getirdi. Yaşar Durmuş sözlerini şöyle devam ettirdi, “Ramazan bayramının ilk günü polis ile Mehmet Kara arasında olan bir olaydan ötürü, belediye başkanı sayın Sören Link’in aşağılık bir kelime kullanarak Türk toplumunu ve kendi seçmenini aşağılamasından ötürü, buradaki sivil toplum kuruluşlarının (STK) aldıkları ortak bir kararla adaylığımı açıklamış bulunuyorum.

Durmuş adaylık için 705 imza topladıklarını bunun 250 kadarının ise Alman arkadaşlarının verdiğini belirten  Durmuş, ” Almanlar’da belediye başkan adaylığıma sıcak bakıyor. Mevcut belediye başkanı Sören Link’i ve hizmetleri  beğenilmiyor. Kendsine ulaşmak bile zor oluyor. Başkan olduğumda ilk etapta belediyenin kapılarını halka açacağız. Halkımız istediği zaman belediye başkanının yanına gelebilecek. Emeklilere, dar gelirli vatandaşlara ulaşımı bedava yapacağız. Temizliğe önem vereceğiz. 60’lı yıllardan beri burada yaşamaktayız bizde buranın bir ferdiyiz. Asosyal değiliz kesinlikle, sosyal insanlarız. Sosyal Demokrat Parti’ye (SPD) bunu göstereceğiz. SPD’li belediye başkanını göndereceğiz ” dedi.

Duisburg anakent belediye başkanlığı seçimi 24 Eylül 2017 günü Federal Meclis seçimiyle eş zamanlı yapılacak.

YORUMLAR

  1. Bekir dedi ki:

    Allah yar ve yardımcın olsun dualarımız seninle,