Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Dondurucu Soğuk Havalara Aldırış Etmiyorlar

Dondurucu Soğuk Havalara Aldırış Etmiyorlar
22 Ocak 2019 11:27 | Son Güncellenme: 23 Ocak 2019 21:06
A+
A-

Bayburt’ta etkili olan dondurucu soğuk havalara rağmen, Cumhuriyet caddesi başta olmak üzere şehrin bazı caddelerinde dilenci kadınlar çocuklarını da istismar ederek dilenmeye devam ediyor. 

İl merkezinde tanıdık bir sima olan yaşlı bir kadın dilencinin dışında son zamanlarda Bayburt’u mesken edinen ve Erzurum, Gaziantep gibi illerden geldiklerini söyleyen bazı kadın dilenciler, çocuklarını da istismar ederek dondurucu soğuklara rağmen dilenmeye devam ediyor. Bazıları ise Türkçeyi dahi konuşamayan ve Suriyeli olduklarını söyleyen genç kadın dilenciler dondurucu havaya aldırmadan gün boyu kaldırımlarda dilenmekten bir türlü vazgeçmiyorlar. Soğuk ve dondurucu havalarda onların durumunu gören ve vicdanen rahatsız olan vatandaşlar bir şekilde onlara para veriyor. Bunlar gerçek ihtiyaçlılar mı? yoksa bu işi meslek mi edinmişler bunun cevabı bilinmiyor. 

Bu istenmeyen görüntüler devam ederken “Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti” derneğinin bulunduğu Bayburt’ta, hala dilenci sorunlarının bir türlü çözüme ulaştırılamamış olması da ayrı bir soru işareti olarak kafaları karıştırmaya devam ediyor.

 

 

YORUMLAR

  1. gizli kalsın dedi ki:

    bu dilenen kadınlar bu işleri meslek haline getirmişler bunların Malatya ve Adıyamanlı olduğu bilinmek detir bu konuya Bayburt Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü el atması lazım

  2. ahi dedi ki:

    MÜSDER NEREDE CEMİYETİN HAKKINI VERSİNLER

  3. sinan dedi ki:

    baska bir ulke de olsa cocuklari istirsmar eden kadinlar cezalandirilir, cocuklari ise koruma altina alinir. kendini koruyamayan cocuklari korumak devletin gorevidir.

  4. serdar dedi ki:

    Nerde bu Aile ve Çalışma İl Müdürü, Nerde bu Göç İdaresi Müdürü, nerde vali? bu rezilliklere neden son vermiyorlar? bu insanlar eğer ihtiyaçlı ise ihtiyaçları karşılansın, eğer şebeke ise gereken yapılsın. sonra da biz üçüncü dünya ülkesi değiliz diyoruz. yazacak çok şey var da malum korku imparatorluğunda yaşıyoruz. ne olur ne olmaz..

  5. Galer dedi ki:

    Bayburt Müslüman Dillendirmezler Derneğini il dışında anlatıyoruz.Fakat bu ehramlı abla Yeni Cami ile ziraat bankası arasında derneğin mobası nın önünde dileniyordu.
    Fotoğrafını çekecektim fakat yetkililer görüyor bir şey yapmıyorsa ben ne yaparım diyerek vaz geçtim.
    Lütfen ilgilenilsin.

  6. esra dedi ki:

    suriye muriyeli degiller ….bu sogukta o kadınlar çocukları eger dışarda dilendiriyorsa bunların o çocuklara merhameti yoktur……bunların dilenmesine musade eden yetkililer nerede.

  7. ESNAF dedi ki:

    BAKIN O KUCAGINDA ÇOCUK OLAN…İKİNCİSİ İSE 2013 DUVAR YAZILI KIZ BUNLAR EKSİ 25 DERECEDE ÇORUH KENARINDA YENİ DOGMUŞ BEBEKLERİ ALIP MİLLETİN DUYGULARIYLA OYANAYIP VATANDAŞTAN PARA TOPLUYORLAR..BUNLAR ÇETE OLMUŞ YAZ KIŞ BAYBURTUN HERYERİNE DAGILIP MİLLETTEN PARA DİLENİYORLAR….BEN BUNLARI GÖRDÜMMÜ ÇILDIRIYORUM.YAZIK DEGİLMİ O ZAVALLI BEBEKLERE ÇOCUKLARA……BURDAN EMNİYET BELEDİYE BİRBİRİNİZİN ÜSTÜNE ATMAYIN TUTUN BUNLARI ATIN ŞEHRİN DIŞINA. DEVLETİN BUNLARA GÜCÜ YETMİYORMU….DEVLET HERKEZE PARA VERİYO İHTİYACLARINI SONUNA KADAR KARŞILIYO..SAGLIK BEDEVA YEME İÇME BEDAVA DEVLETİMİZ ALLAHA ŞÜKÜR………………KARDEŞİM BU DİLENCİLER GİTSİN BAKALIM BAŞKA ŞEHİRLERDE DİLENEBİLİYORMU ADAMIN ANASINI AGLATIRLAR…..BİZİM BURDA BELEDİYE EMNİYET BU KONUDA ÇOK PASİF KALIYO..ŞEHİR İÇİNDE ARAÇLARA CEZA KESİYONUZ BUNLARA NİYE SESİNİZ ÇIKMIYO….

  8. VATANDAŞ dedi ki:

    Öncelikle Bayburt Medya’yı ilimiz de kanayan bir yara olan bu meseleyi haberleştirdiği için tebrik ediyorum…Yeni camii önün de oturan, ihramlı yaşlı teyzemiz dışın da ki tüm dilenciler il dışın dan gelen ve Suriye ile alakası olmayan şahıslardır. Organize bir şekil de dilencilik işi yaptığı belli olan, çocuklarını ,ayaz da istismar ederek dilenen bu şahıslara belediyemizin ve aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğünün gereğini yapmaması düşündürücüdür. Bu kişilerin kanunlar çerçevesin de gerekli cezalara çaptırılması, il dışına çıkarılması, çocukları hakkın da yasal işlem yapılması gerekir. Müftülük personelinin de camii önlerin de girişlerin de nahoş, çirkin görüntülere müsaade etmemesi gerekir. Camii ve dilencilik yan yana getirilmemeli…Tarih de “Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti”ni kurarak memleketin de dilenciliği bitiren bir şehre bu görüntüler yakışmıyor…Yetkilileri yasaların kendilerine verdiği yetkileri kullanmaya davet ediyorum…