Aksa Gümüşhane Bayburt Doğal Gaz Dağıtım A.Ş’nin 2016 Ocak ayı faturalarında bir önceki aya göre yüzde 16’lık zam yapması konusunda en yetkili isimden zam açıklaması geldi.
Gümüşhane’de İl müdürleri istişare toplantısında konuyla ilgili açıklama yapan Aksa Gümüşhane Bayburt Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Rahime Meydan, yüzde 16’lık zammın EPDK’nın yaptığı tarife çalışması sonucu bir düzeltme olduğunu söyledi.
Abone sayısı yeterli olmayınca yatırım maliyetleri vatandaşa yansıtıldı
Yüzde 16’lık zammın sadece yatırım maliyetlerine karşılık herhangi bir gelirin olmamasından kaynaklandığını belirten Meydan, “14 bin abone alabilecek durumdayken sadece 7 bin abonemiz var Gümüşhane’de. Gaz satışımızı en az 13 milyon yapmamız gerekirken 9,5 milyonda kaldık. Bunların hepsi de vatandaşa yansıdı. Doğalgaza yapılan zam değil, EPDK’nın yaptığı tarife çalışması sonucu bir düzeltmedir” dedi.
Türkiye’nin en pahalı doğalgazı Gümüşhane ve Bayburt’ta
Vatandaşın cebini yakmamak için yapılması gerekenin de çok hızlı bir şekilde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, doğalgaza geçmesi gerektiğini kaydeden Meydan, “Türkiye’de en yüksek doğalgaz bedeli şuanda Gümüşhane ve Bayburt’ta. Tek sebebi de yatırım maliyetlerinin yüksek olması, karşılığında abone sayısının az olması ve gaz satışımızın az olması” diye konuştu.