Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Doğalgaz Ücretlerindeki Artışın Nedeni Belli Oldu…

Doğalgaz Ücretlerindeki Artışın Nedeni Belli Oldu…
8 Ocak 2016 21:10 | Son Güncellenme: 8 Ocak 2016 21:49
A+
A-

Bayburt’ta 2016 yılının ilk günlerinde yüksek gelen doğalgaz faturaları, vatandaşın itirazına ve kafasının iyice karışmasına neden oldu.

Yeni yılın ilk şokunu doğalgaz faturalarıyla yaşayan Bayburtlular, son 15 günün aşırı  soğuk geçmesi nedeniyle faturalarında bekledikleri farkın çok fazla gelmesiyle kafalarında soru işaretleri oluşmaya başladı.

Bayburt’ta 10.864 olan ve 14.340 olması beklenen doğalgaz abone sayısı her geçen gün artmaya devam ederken, 17.12.2015 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kurulu 8 yıllık sabit tarife süresinin dolması neticesinde Bayburt ve Gümüşhane’de tarife zammı uygulamaya başladı. Yani 2016 yılında doğalgaz kullananlar, katılım payı olarak bu farkı ödemeye başladılar.

Aralık 2015 tarihinde doğalgazın metreküpü kdv hariç 0.984 TL iken, Ocak 2016’daki bir metreküp doğalgaz kdv hariç 1.159 TL civarında ödeyecek. Yani bu miktarlara ayrıca kdv eklenecek.

Ocak ayında faturaları yüksek gelen ve itiraz eden vatandaşlar için açıklama, Aksa Gümüşhane Bayburt Doğal Gaz Dağıtım A.Ş yetkilileri tarafından, artan maliyetin gerekçeleri basın aracılığıyla detaylı bir şekilde açıklayacağı öğrenildi.

YORUMLAR

  1. BYB dedi ki:

    1 Kasım seçimlerinden önce Bayburtlu seçmenlere her gün cep telefonlarına seçim vaadleri geliyordu secim bitti ve öküz öldü ortaklık bitti. demek oluyor.

  2. sinan dedi ki:

    itiraz etmeyelim. gerekirse tezek yakalim.

  3. cabbar dedi ki:

    yeni türkiyem.ikinci yarı başladı.hayırlı olsun..

  4. mağdur dedi ki:

    ya bunun adına ne derler, doğalgaz 176 krş dolmuşa 25 krş ekmek zam geliyormuş vallah helal olsun 1300 asgari ücrette zam oldu ama fazlası ile geri alınıyor haram olsun bayburta yaşanmaz hale geldik bu pahalılıkla ayıptır günahtır

  5. BETÜL dedi ki:

    YÜZDE 75 OY ALINDI İSE DEMEKKİ ZAM DOGRU ….İTİRAZ ETMEYE GEREK YOK

  6. arif dedi ki:

    ALLAH aşkına yetkililer göreve bu zam olayını durdurun batıda yaşamıyoruzki doğuda yaşıyoruz yakmamız lazım 1000 tl asgari ücretli çalışan 500 doğalgaza verirse nasıl geçinsin kirası yemesi içmesi elektrik su çocuk okutma birde ekmek zamlanırsa katıksız ekmek yeriz olan bize oluyor verdiğimiz yüzde 70 oyun karşılığı bu olmamalı ben şahsen bu zamlar karşılığında gereği yapılır sanıyorum yoksa çok göç eden olur en pahalı il olduk istanbuldaki esnaf 570 tl bağkur ödeyecek aynı doğalgazı bende o zaman çeker giderim acil çözüm inşallaah yetkililer gereğini yaparlar

  7. bihemta dedi ki:

    en soğuk günlerde doğalgazı yakalım, fatura kesilmeden zammı yaslasınlar. ohh ne ala memleket. petrol fiyatları neredeyse bedava olacak biz aylık 500 tl doğalgaz faturası ödüyoruz bu işte bir terslik var.

  8. açıklayın dedi ki:

    Sayın doğalgaz yetkilileri bu açıklamayı neden basın yolu ile yapmadılar.Bi zahmet açıklayıverin

  9. garip dedi ki:

    en soğuk aylarda zam günah bu insanlara böyle olmaz bayburt un sahipleri bayburt a sahip çık sen yüzde 70 oy veren bizlere bu reva görülmemeli ben inanıyorumki en kısa zamanda gereğini yaparlar