Dolar 32,5021
Euro 34,5289
Altın 2.495,53
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Parçalı Bulutlu
Bayburt
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 18°C

Demirözü’ne entegre hayvancılık merkezi yapılıyor

Demirözü’ne entegre hayvancılık merkezi yapılıyor
28 Mayıs 2020 16:20
A+
A-

Demirözü’nde Kaymakamlık, Belediye ve vatandaş iş birliğiyle çok amaçlı bir entegre hayvancılık merkezi yapılıyor.

Ramazan Bayramı’nı Bayburt’ta geçiren AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, yatırım alanlarında incelemelerde bulundu.

Demirözü ilçesini ziyaret eden Battal, ilçede yapımı süren ve açılış için gün sayan önemli projelerden “Organize Hayvancılık Bölgesi” ni gezdi.

İlçe Kaymakamı Ömer Coşkun ve Belediye Başkanı Arslan Gürer’den bilgi alan Battal, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Yaptığı açıklamada, kaymakamlık, belediye ve vatandaş iş birliğiyle hayata geçirilecek projenin bir çok muhtelif faydası olacağına dikkati çeken Battal şunları söyledi:

“Bu modelin diğer ilçe ve beldelerimizde de hayata geçmesine örnek teşkil etmesini ve ortaya çıkan bu büyük ufkun ülkemiz ekonomisine destek sağlamasını arzu ediyoruz. Bu çerçevede emek veren işçisinden ustasına kaymakamından belediye başkanına kadar hepsine teşekkür ediyorum. Bu model bizi umutlandırıyor. Yarınlara daha umutla bakmamıza vesile oluyor.” dedi.

Projenin yaklaşık 400 dönümlük bir arazi üzerine kurulduğunu, ifade eden Kaymakam Coşkun ise şunları ifade etti:

Burası devlet vatandaş iş birliğiyle yaptığımız güzel bir proje. Yine burası bir organize sanayi mantığıyla planlanmış bir yer. Ve hayvancılığın en verimli koşullarda, maliyeti düşüren bir bakış açısıyla planlanan ahırlarla oluşturulmuş. Şu anda inşaatın yüzde 80’i tamamlanmış durumda. En geç 1-2 ay içerisinde bitirip burayı hizmete açacağız. Bu devlet vatandaş ve yerel yönetim iş birliğiyle yapılmış çok önemli ve olumlu bir proje. Bu takım çalışmasının bir ürünü.” Şeklinde konuştu.

Gürer: “Seçim vaatlerimizden biriydi”

Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer’de projenin seçim vaatlerinin başında geldiğini anımsatarak şunları kaydetti:

“Ahırların dışarıya taşınması seçim sürecindeki vaadlerimizden biriydi. Ama bu tek elle tek kişiyle olacak bir şey değildi. Buraya çiftçi, devlet, yerel yönetim el atmalıydı. Allah razı olsun çiftçilerimiz ve kaymakamımız yanımızda durdu. Ve hep birlikte bu ahırlarımızı yaptık. Allah nasip ederse bir iki ay içerisinde de teslimatını yapmış olacağız”

Verimi artıracak

İlçede ahırların yapısından kaynaklanan verim düşüklüğü olduğunu sözlerine ekleyen Gürer şöyle devam etti:

“Çünkü ahırlarımız, modern değil, yüksek değil. Hayvanlar havasız kalınca bu verimi de etkiliyor. Şimdi modern bir şekilde olunca verim de artmış oluyor. Burada aynı zamanda doğal gübre üretilmiş olacak. Çiftçimizin gidip kimyasal gübre almasına gerek kalmayacak. Bunlara ilaveten burada 8 ahırımız var. 20-25 civarına çıktığında biyogaz üretilecek bir tesis haline gelebilir.”

Demirözü Barajı çevresinde peyzaj çalışmalarını da inceleyen Battal, ayrıca Aydıntepe, Arpalı ve Gökçedere’yi de ziyaret ederek buradaki çalışmalar hakkında belediye başkanlarından bilgi aldı.

YORUMLAR

  1. Bayburtlu Salih dedi ki:

    Bayburt adına, Devlet ve vatandaş işbirliği ile böyle bir tesisin yapılmak istenmesi çok memnun edici bir gelişme;
    Yıllardır bu sayfalarda dile getirdik, nihayet bu şekilde bir düşünce oluştu. Baybur un pusulaya göre dört bir etrafında et ve süt tesisi kurulmalı ve bu tesislerin ürünlerini depolama ve satışı için , soğuk hava deposu kurulmalı, bu tesislere Bayburt il özel idaresi de ortak olmalı , fakat eski KİT ler gibi olması önlenmeli.
    Bayburt bölgesinin et ve süt merkezi haline gelebilir.
    Emeği geçenlere teşekkür eder, nice hizmetlerin devamını temenni ederim