Dolar 32,5199
Euro 34,8030
Altın 2.422,59
BİST 9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Demirözü’nde unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları yaşatılıyor

Demirözü’nde unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları yaşatılıyor
14 Mart 2020 13:53 | Son Güncellenme: 27 Mart 2020 04:13
A+
A-

Türkiye Diyanet Vakfı Demirözü Kız Yurdu tarafından hazırlanan proje kapsamında, unutulmaya yüz tutan topaç, misket, körebe, saklambaç ve mendil kapmaca gibi oyunlar yeniden canlandırılmaya çalışılıyor. İyilik Haftası kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı Demirözü Kız Yurdu personeli Ufuk Ayşe Liman tarafından hazırlanan idareci ve öğrencilerce uygulanan “iyiliğin mendilimin arasında” projesi ile hemen hemen hepsi birbirinden zevkli, heyecanlı ve çekişmeli olan, Anadolu’nun zengin kültürünü yansıtan çocuk oyunları yeni kuşak gençlere tanıtılıyor.

Proje kapsamında sokak tarzındaki Anadolu oyunları, yurtta kalan öğrenciler tarafından ilk okullar ziyaret edilerek burada ki, öğrencilerle birlikte oynandı. Çocukları teknolojinin olumsuzluklarından korumayı ön planda tutan proje ile hem gençler hem de çocuklar doyasıya eğlenerek geleneksel oyunları yeniden keşfetme imkanı buldu.  

TDV Demirözü Kız Yurdu  Müdürü Gülşah Nebioğulları yaptığı açıklamada, çocukluğumuzda oynadığımız, hatta ninelerimizin ve dedelerimizin de oynadığı oyunları yeniden canlandırarak yaşatmayı istediklerini belirterek şunları kaydetti:

“İyilik Haftası adı altında “İyiliğin mendilimin arasında” sloganı ile unutulan çocuk oyunlarını tekrardan canlandırmayı hedefliyoruz. Bu yolda ilk olarak minik öğrencilerimizden başlamak istedik onları telefon, tablet vb. teknolojik aletlerdeki sanal oyunlar haricinde dışarıda sokakta da oynayabilecekleri oyunlar olduğunu göstermek, öğrencilerin sosyal birey olarak toplumda bulunmalarını sağlamak adına faaliyetlerimize  devam ediyoruz. Bugün Bayburt Demirözü İlkokulu’nu ziyaret ettik ve öğrencilerimizle oyunlarımızı oynadık. Hem farklı şehirlerden buraya gelerek üniversite okuyan öğrencilerimiz hem de miniklerimiz doyasıya eğlendi. Bu projeyi hazırlayan personelimiz Ufuk Ayşe Liman’a yurt idaresi olarak ayrıca teşekkür ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.