Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Demirözü’nde Bir Çok Proje İçin Düğmeye Basıldı

Demirözü’nde Bir Çok  Proje İçin Düğmeye Basıldı
24 Şubat 2017 15:33 | Son Güncellenme: 27 Mart 2020 04:14
A+
A-

Demirözü ilçesinde 2017 yılı içerisinde devlet tarafından sağlanacak olan teşvik ve yatırımlar hakkında toplantı düzenlendi.

Demirözü ilçesinde yapılan toplantıya Demirözü Kaymakamı Ali Erdoğan, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, İlçe Müdürü ve köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Demirözü Kaymakamı Ali Erdoğan tarım ve hayvancılık alanında çiftçilere yönelik bir çok teşvik ve destek bulunduğunu belirterek, bu destekler ve devam eden sulama çalışmalarının tamamlanması ile ilçedeki tarım ve hayvancılığın daha iyi noktalara geleceğini vurguladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut tarımsal ve hayvansal alanda devlet tarafından sağlanan teşvik ve yatırımlar hakkında bilgi verdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın desteğiyle teşvik alanında Bayburt’un çok avantajlı konuma geldiğini belirten Abdulkadir Karabulut, “Bu destekler arasında en önem verdiğimiz proje Ahır Projeleri. Mart ayı sonuna kadar devam edecek olan müracaatlar kapsamında 10-50 baş arası kapasitelerde ahır yapımına % 50 hibe desteği sağlanmaktadır. Yine son müracaat tarihi 7 Mart olan 500 başlık damızlık düve yetiştiriciliğinde inşaat, makine ve hayvan alımı yatırımlarına % 50 hibe desteği sağlanmaktadır. Bu projelerden yaralanma noktasında tapu sorunu olan çiftçilerimiz için Demirözü Belediyemiz ilçe merkezine yakın 4 ayrı bölgede hayvancılık için alan tahsis etmiş olup, arsa problemi olan çiftçilerimize ve yatırımcılarımıza güzel bir imkân sunmaktadır.

Yine önünüzdeki hafta 30 bin TL hibe desteği içeren genç çiftçi proje müracaatları başlayacak. Ayrıca bakanlığımızca mera besisine yönelik damızlık hayvan alımına % 30 hibe desteği sağlanacak yeni bir proje yakında başlatılmış olacak. Diğer yandan 2017 yılında Demirözü ilçemizi de kapsayan sebzecilik, arıcılık, ahır tadilatı, ortak makine parkı projemiz var. Bu projelerden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz ilçe müdürlüğümüze müracaat edebilirler.

Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’ın özel önem verdiği sulama konusunda 2017 yılında Demirözü barajı sulama projesinin tamamlanması öngörülüyor. Diğer yandan bu bölgede bildiğiniz üzere yürüttüğümüz bir arazi toplulaştırma projesi var. 2017 yılı sonu itibari ile bu proje tamamlanmış olacak ve çiftçilerimize yeni yerlerini teslim etmiş olacağız. Bu projenin tamamlanması ile çiftçilerimiz dağınık arazileri birleştirmiş olacak ve işleme masrafları yaklaşık % 30- 40 oranında azalacak.

Bütün bu çalışmalar sizler için yapılıyor. Projeler hakkında sizleri daha iyi bilgilendirmek için kurduğumuz ekiplerle akşamları köylerde bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Bu teşvik ve destekleri değerlendirmekte size düşüyor. Siz yeter ki üretmekten yana olun, bizim elimizden gelen desteği sağlayacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.