Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Darbe Girişimini Kınama Mesajları

Darbe Girişimini Kınama Mesajları
18 Temmuz 2016 15:28 | Son Güncellenme: 2 Ağustos 2016 09:39
A+
A-

Cuma gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir gurubun başlattığı ve Türk Milletinin sokaklara dökülmesiyle püskürtülen darbe girişimi sonrası Bayburt’ta yapılan yazılı kınama mesajlarını yayınlıyoruz.

Mete Memiş  Bayburt Belediye Başkanı

Çok kıymetli Bayburtlu hemşehrilerim;

Bu millet çok badireleri atlattı, birçok darbeleri gördü. Bu millet 1960 darbesini gördü, 1971 darbesini gördü, 28 Şubat’ı gördü. Allah’a hamdolsun bugün Türkiye’nin geldiği noktada ülkemiz demokrasisinde ilerlemeyi kaydetmiştir. Türkiye demokratikleşme yolunda çok ciddi merhaleler kaydetmiştir. Bugün Türkiye’de bu gelişmeden rahatsız olan, Türkiye’nin gelişmesini istemeyen, Türkiye’nin demokratikleşmesini baltalamaya çalışan bir grup Türkiye’de darbe çığlığı atarak darbe yapma teşebbüsünde bulunmuştur. Ama Allah’a hamdolsun, güçlü bir hükümetimiz var. Hükümetimiz işbaşındadır, olaya el koymuştur. Askeriyenin çok azınlık bir grubu bu teşebbüste bulunmuştur. Bunun dışında kalan ekseriyet, darbe girişiminin karşısındadır.  Emniyet güçlerimiz, bütün birimleriyle, amirleriyle çalışanıyla bu darbecilere karşıdır. Allah’a hamdediyoruz, Bayburt’umuz da inşallah bu terör örgütüne, sadece devletteki paralel yapıya değil, dindeki paralel yapılanmayı da açığa çıkaranlar, öne çıkaranlar, bu yapılaşmadan medet umanlara fırsat verilmeyecektir.

Bayburt Belediye Başkanı olarak bütün arkadaşlarımızla görevimizin başındayız. Tüm ekiplerimiz, personelimiz şuanda sokaktadır. Bu darbe girişiminde bulunanlara meydanı boş bırakmayacağız. Türkiye’de bu girişimler sonuç alamayacaktır. Bu teşebbüslerin hiç birinden çıkar temin edemeyeceklerdir. Türkiye demokrasisi güçlendi, Türkiye güçlendi, Türkiye’de insanlar şuurlandı Türkiye’yi kim yukarıya taşyor, kim aşağı indiriyor bunun herkes farkında. Çıkarları ellerinden alınanlar, Türkiye’de batının uşaklığını yapanlar hakkın üzere oturmuş, hakkı gasp edenler, hakkın gaspı için, hak kisvesine bürünen papazlara bu ülkeyi seven, kendisini bu ülkeye adamış, birçok gencimiz ve bu milletin bütün fertleri bu çetecilere fırsat vermeyecektir. Bunların başarılı olmaları asla mümkün değildir. Belediye olarak işimizin başındayız, belediye çalışanları olarak buradayız. Belediye çalışanları olarak sokaktayız. Demokrasinin yanındayız. Demokrasiden yana tavrımızı koyduk. Dün böyleydi bugün böyle inşallah yarında böyle olacaktır. Bayburtlu kardeşlerime şunu söyleyeyim ki, problem yok ama demokrasinin yanında olduğumuzu belirtmek adına, tarafımızı belli etmek adına saat kule meydanının etrafını dolduralım. Herkese hayırlı akşamlar diliyorum.

 

İl Genel Meclis Üyeleri adına Meclis Başkanı Yusuf Elçi

15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan bu talihsiz geceyi millet olarak hep birlikte  yaşadık.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir-komuta hiyerarşisi dışında, Silahlı Kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasına maruz kaldık. Bütün milletimize geçmiş olsun.

Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir ve bu basiret Türkiye’de milli iradenin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Bu büyük milletin iradesiyle oyun oynanamayacağı tüm dünyaya gösterilmiştir.

Milletimiz tüm zor zamanlarda olduğu gibi bu elim olayda da ne siyasi parti gözetmiş ne de başka farklılıkları ciddiye almıştır. Görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak meydanlara dökülmüş ve Milli İrade ’ye sahip çıkmıştır. Bu demokrasi mücadelesinde canını hiçe sayan, bu uğurda can veren şehitlerimizi bu büyük millet asla unutmayacaktır.

Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizin kıymetli mensuplarını, polislerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın.

Bayburtlu hemşerilerimize saygı ve hürmetlerimizi arz ediyorum.

 

Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammet Kılıç

Darbe Zihniyetini Asla Kabul Etmeyiz

Ülkü  Ocakları Bayburt İl Başkanı Muhammet Kılıç gündeme dair basın açıklamasında bulundu.

Ülkü Ocakları Başkanı Muhammet Kılıç  üç-beş kendini bilmez hainin kesinlikle Türk Askeri’ne mal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Ordu millet anlayışımızın yok edilmesinin önüne geçilmelidir” dedi. Ülkü Ocakları olarak darbe zihniyetini asla kabul etmediklerini söyleyen Kılıç, konuyla ilgili olark şunları söyledi:

“İşgalci Yunan’ın yapamadığını yaparak Gazi Meclisi bombalayan, kahraman Özel Harekatçılarımıza saldıran, sivilleri katleden, kahraman Türk Ordusu’nu emellerine alet etmeye kalkışan darbeci hainleri ve olup bitenden habersiz masum Mehmetçiğe canice saldıranları Allah Kahhar sıfatıyla kahretsin. Ülkü Ocakları olarak, darbe zihniyetini kabul etmediğimiz gibi bu bahaneyle ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye çalışanların da karşısındayız. Dün akşamki alçaklığı yapan dar beyinli “darbeciler” ile, tatbikat yapıldığı söylenerek kışlalarından çıkartılan, olan bitenden habersiz kahraman Mehmetçiklerimiz birbirinden ayrılmalıdır. Şüphesiz bu ayrımı yapacak olanlar ise siyasiler ve sivil irade değil, milletimiz adına yargılama yapan hukuk makamlarıdır. Dolaysıyla, üç beş vatan haininin yaptıkları kesinlikle Türk Askeri’ne mal edilmemeli, ordu millet anlayışımızın yok edilmesinin önüne geçilmelidir. Özellikle de, mahkemeler yerine sokakta sözde adalet hevesiyle “Mehmetçik”e kin kusmaktan, intikam bahanesiyle gerçekleştirilen saldırılardan bir an evvel vazgeçilmelidir.

Mehmetçiklerimize ve Polisimize Uzanan Eller Hadlerini Bilmeli

Bunlarla birlikte, “Bozkurt” işareti yaparak Ülkücüleri ve Ülkü Ocakları’nı itibarsızlaştırmaya çalışan, kutsalımız olan askere ve polise karşı olduğumuz izlenimi oluşturma çabasına girenlere paye verilmemelidir. Ocağımızın açıklamaları dışındaki sözler asla dikkate alınmamalı, teşkilatımızın teamülleri dışında bir hareket alanı oluşturulmaya çalışılmamalı, bu tarz girişimlere hiç bir şekilde itibar edilmemelidir. Ülkücülerle özdeşleşmiş olan “Bozkurt”u kullanarak, askerimize ve polisimize el uzatanlar bu tehlikeli oyuna bir an evvel son vermelidir. Hiç birşeyden haberi olmayan “Mehmetçiklerimiz”e ve şehirlerimizde asayişi sağlayan “polis”lerimize uzanan eller, hadlerini bilmelidir. Bizim nazarımızda böylesi bir provakasyona figüranlık edenlerde, darbe yapmaya çalışan zihniyet ile aynı kefededir. Ayrıca, özellikle ifade etmek isteriz ki, yerde ölmüş şekilde yatan bir kolluk görevlisinin başında “Bozkurt” yaparak fotoğraf çektiren kişinin teşkilatlarımız ile hiç bir ilişkisi yoktur. Bu yapılan davranış, hele ki, kim olursa olsun bir meftanın başında verilen poz, en basit ifadeyle kahpeliktir.

Birlik ve Beraberlik İçerisinde Olmalıyız

Toplumsal gerilimin had safhada olduğu bu süreçte, milletimizi birliğe, berberliğe, hoşgörü ve anlayışlı davranmaya davet ediyor, yaşanan gelişmelerin yakından takip ettiğimizi belirtmek istiyoruz. İnanıyoruz ki, milletimiz bu badireyide atlatacak, nifaklara kapılmayarak birlik ve beraberlik içerisinde, içteki ve dıştaki düşmanlarımıza gereken cevabı verecektir. Cesaretinden emin olduğumuz Türk Milleti, kardeşlik içerisinde dirayetini muhfaza ederek, bu konudaki gayret ve kararlılığını ortaya koyacaktır. Bu vesileyle yaşanan acı hadiselerde canlarını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Cenab-ı Hak’tan bizlere başka acı yaşatmamasını, milletimizi akan gözyaşlarını dindirmesini niyaz ediyorum. Şüphesiz bu süreçte tüm Ülküdaşlarımız, Türkiye’de kaos umanların heveslerini kursağında bırakmak adına temkinli, tedbirli olacak ve sağduyusunu sürdürecektir. Ülkücüler bugüne kadar olduğu gibi kaynağını bilmedikleri, kendi tasarrufları olmayan hiçbir organizasyonun içinde olmayacaklardır.”    

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği Yönetim Kurulu

15 Temmuz 2016 tarihinde şerefli ordumuz Türk Silahlı Kuvvetleri içinde cunta oluşturan illegal bir yapının vatanımıza, bayrağımıza, milletimize, milli ve siyasi irademize yönelik gerçekleştirmek istediği darbe girişimini nefretle lanetliyoruz.

Devletin tüm damarlarına sızan bu alçak yapılanmanın TSK, yargı, bürokrasi, eğitim ve diğer tüm alanlardan temizlenmesini temenni ediyor, bugüne kadar olduğu gibi bugün de BAYDER olarak devletimizin ve milletimizin karşısında yer alan, kumaşı Anadolu tezgahında dokunmayan bu veya buna benzer tüm yapıların karşısında olacağımızı güçlü bir şekilde ifade ediyoruz.

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) Yönetim Kurulu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin  birlik ve beraberliğini alçakça tehdit eden 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi  karşısında , Ahilik gelenek ve kültüründen gelen , her zaman devletin ve milletin yanında yer alan , aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte 20 milyonluk büyük camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarlarımız, hiç düşünmeden , canları pahasına, cesaret ve kararlılıkla , dimdik ayakta durmuştur.

Ülkesine millerine ve devletine sahip  çıkan vatandaşlarımızın sokaklara ve meydanlara korkusuzca ve cesaretle çıkarak ,  demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları  , bugün olduğu gibi geleceğimızın de en büyük teminatıdır.

Demokrasiyi  sahiplenme  noktasında ; esnaf ve sanatkarlarımız,  her zaman olduğu gibi , tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü  ,huzur ve güvenliği  için daima Devletimizin ve Milletimizin yanında yer alacaktır.

Hiç kuşkusuz , Türkiye  Cumhuriyeti ; demokrasiye  ve Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak, tek bayrak ,  tek vatan ,  tek millet ve tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir.

Birlik beraberliğimizi bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurt sever vatandaşlarımıza Allahtan rahmet  , kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabır diliyor ,  yaralılarımıza acil şifalar temenni  ediyoruz. Kamu oyununa saygı ile duyurulur

Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi

15 Temmuz’da yapılan darbe girişimine karşı yurt genelinde meydanlarda ülkesine ve milli iradeye sahip çıkan milletimiz, tankların önüne yatarak, gövdesini barikat yaparak darbenin püskürtülmesinde önemli bir rol oynamıştır.

 Milletin iradesine karşı kalkışma yapan, Milletin Başkomutanı ve Cumhur başkanı Recep Tayip Erdoğanı, milletin iradesinin tecelligâhı olan TBMM’yi ve Başbakanını, Milletin güvenliğini sağlayan Genelkurmayını ve MİT’ini bombalayan beynini kiraya vermiş aşağılık cuntacılar, hain emellerine ulaşma noktasında engel olarak gördükleri insanımızın iradesine darbe vurmaya kalkmış; sivil insanlara namlu doğrultmuş, kendi silah arkadaşını gözünü kırpmadan vurmuş, emniyet mensuplarını ve binaları yaylım ateşine tutmuş ve bunun sonucunda çok sayıda insanımızı hunharca şehit etmiştir.

 Vatanı işgale, devleti ele geçirmeye, millet iradesine ipotek koymaya yeltenenlere karşı 15 Temmuz akşamı tüm teşkilat, Siviltoplumlar, Siyasi Partiler ve Bayburt halkı olarak irademize sahip çıkmak için meydanlara koştuk. Türkiye genelinde aynı hassasiyetle darbenin püskürtülmesi için verdiğimiz mücadele sırasında ne yazık ki şu ana kadar tespit edilen 208 şehidimiz var. Bunların 60’ı polis, 3’ü asker, 145’i de sivil kahraman şehitlerimizdir üyelerimizden Yusuf Elitaş ve Prof. Dr. İlhan Varank’ı şehit verdik.

 Destansı bir direniş örneği sergileyen, hainlerin önünde canı pahasına set oluşturan, kurumların işgal edilmesini engelleyen, milletin üzerine kurşun yağdıran asker görünümlü teröristlere geçit vermeyen şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız.

 Her zaman milli iradenin yanında yer alan, milli değerlerimiz doğrultusunda sendikacılık yapan, ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürümesi için çaba harcayan Memur-Sen ve sivil toplumlar olarak, milletine kurşun sıkan satılık cuntacıları ve destekçilerini bir kez daha lanetliyor; gazilerimize acil şifalar, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

 Menderes’e, Özal’a, Erbakan’a hak ettikleri desteği verme imkânı olmayan millet yok artık.

 15 Temmuz ve 19 Temmuz arası 81 ilin meydanlarında Ulubatlı Hasanlar vardı, Koca Yusuflar vardı, Seyit Onbaşılar vardı. Kara Fatma’lar, Nene Hatunlar vardı. Okçular tepesini terk etmeyen basiretli insanlar vardı. Bedir’de, Uhud’da hâkim olan basiret, uhuvvet, ünsiyet ve cesaret vardı.

 Çünkü milletin imanına, özgürlüğüne, haklarına, hayatına kast edenler eliyle gerçekleştirilmek istenen işgale karşı İstiklal Savaşı yaptığına inanan bir millet vardı.

 Bu darbe kalkışması Türkiye’nin gücünden korkanların planıdır. Bu darbe girişimi, yıllarca milleti sömüren paralelin vesayet kurma inadıdır. Millet planlarını bozdu. İnancıyla, darbe inatçılarını tarihin çöp sepetine koydu. Oradan çıkışları yok. Yeni bir plan yapmalarına, yeni tezgâh ve kumpaslar kurmalarına izin vermeyeceğiz.  Darbecilerin son nefesi tükenene kadar, alanları, meydanları terk etmeyeceğiz.  Türkiye’nin yolunun kesilmesine, yönünün değiştirilmesine geçit vermeyeceğiz”.

Darbeler döneminin kapanmasını millet sağlamıştır.Darbelerden ve cuntacılardan asla korkmuyoruz. Korkmadığımız, darbecileri ve onların azmettiricilerini korkuttuğumuz için bu meydanlardayız.                 İçinde kim varsa, arkasında hangi ülke, grup varsa bu darbe girişiminin faillerine, azmettiricilerine hesap sormak kararlılığımızı göstermek için meydanlardayız.

 Bugün demokrasi kazanmıştır, Darbe kaybetmiştir.

 Demokrasiyi savunanlar kazanmış, Darbe seviciler kaybetmiştir.

 Darbeye içerden ve dışarıdan destek veren tüm anti demokratik güçler hak ettikleri cevabı almıştır.

 Böylelikle ,cuntacılara, darbeler dönemi açılmamak üzere kapatılmıştır. Darbeler döneminin kapanmasının en büyük aktörü, mimarı millettir, millet iradesidir. Kahraman milletimiz; bu görevini devam ettirmeli, alanlardan meydanlardan gür bir sesle haykırmaya, sesini ve sözünü yükseltmeye, iradesine çok daha güçlü bir şeklide sahip çıkmaya devam etmelidir.

 Şehitlerimizin verdiği mücadeleyi kaldığı yerden devam ettirmek için, kalkışmanın tüm emareleri ortadan kalkıncaya, ülkemizde huzur ve güven ortamı tam olarak tesis edilinceye kadar, üyelerimize yaptığımız ‘Millete ve iradesine sahip çıkmak için alanlardayız’ çağrımızı yineliyoruz.

 Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Makamları Cennet olsun.

Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti

Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, 15 Temmuz gecesinde ülkemizde yapılan darbe teşebbüsüne karşı saat kule meydanında “Karanlığa Karşı Aydınlık Yeni Türkiye” temasıyla meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi. Yüzlerce insanın ve birçok sivil toplum kuruluşun destek verdiği yürüyüş saat kule önünde başlayıp cumhuriyet caddesi, pönserek mevkiine kadar devam etti. Darbeye karşı omuz omuza sloganlarıyla caddeyi inleten topluluk, valilik önünde şer ve ihanet çetesine karşı istiklal nöbetine devam ediyor.

 Müs- Der yönetim kurulu başkanı Adil KACIR, yürüyüş sonunda şu açıklamalarda bulundu. Türkiye’mize 15 Temmuz 2016 tarihinde TSK bünyesinde kümelenmiş bir grup terör örgütü mensubu tarafından darbe girişimde bulunuldu. Ülkemizin geleceğini karartmak, uluslararası alanda zayıflatmak, karanlık darbe yıllarını geri getirmek isteyenler utanç verici bir kalkışma girişimine maruz bırakıldı. Stk’lar olarak birlik içerisinde, Türkiye’nin prangalarından kurtulması ve ileri demokrasi seviyesine ulaşması için halk karşıtı tüm girişimlerin karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz.

 Birliğimize ihanet eden, halkı karşısına alan anti-demokratik güçlerin hayal kırıklığına uğrayacağına inancımız tamdır. Kaldı ki kalkışma girişiminin ardından devletimizin meşru güvenlik güçleri ve halkımız darbecilere meydanlarda gerekli cevabı vermiştir. Millet olarak sağduyulu bir sınav verdik. Gecenin karanlığında yaşanan ve toplumumuzun hafızasında her daim yer edecek bu tarz üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

1 2 3

4

TESK

IMG_1057

musder_terore_karsi_tek_vucut_olmaliyiz_h12126_977e4

YORUMLAR

  1. ismet dedi ki:

    Allahın hesabı herşeyin üstündedir bu ülkeyi boş mu sanıyorlar ağzı dualı insanlarımız var darbecilerin hesabını böyie bozarlar Allah Sayın cumhurbaşkanımız R.Tayyip ERDOĞANDAN razı olsun onu Allah başımızdan eksik etmesin .Kaderin üstünde bir kader vardır.