Dolar 32,5246
Euro 34,8395
Altın 2.488,50
BİST 9.540,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Damızlık Düve Yetiştiriciliği İçin Müracaatlar Başladı

Damızlık Düve Yetiştiriciliği İçin Müracaatlar Başladı
9 Şubat 2017 10:47
A+
A-

500 başlık damızlık düve yetiştiriciliği desteği için başvurular başladı.

Uygulanacak olan projeden il genelinde yararlanmak isteyenler müracaatlarını 06 Şubat ile 06 Mart 2017 tarihleri arasında yapabilecekler.

Bu proje ile, Damızlık düve yetiştiriciliği yapan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yurt içinden karşılanması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, sermayenin ülke içerisinde kalmasını sağlayacak. Gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, bireysel veya bir arada yapacakları, 500 baş kapasiteye sahip, projeli sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi ve ticari gebe düve satışı için sağlık sertifikasına sahip yeni işletme kurulması veya mevcut işletmelerin kapasitelerinin 500 baş üzeri olacak şekilde artırılması ve bu işletmelerin yatırımlarının desteklenmesi sağlanacak.

Damızlık düve yetiştiriciliğine %50 hibe desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin 06 Mart 2017 tarihine kadar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.

 

YORUMLAR

  1. Hasan dedi ki:

    Öncelikle emeği geçenler teşekkürü borç bilirim.Ancak köyde hayatını devam ettiren köylü üreticilerimiz “500 baş büyükbaş hayvan” sanayi tipi işletmeciliği yapabilecek potansiyel den çok uzak durumda olduğu sizlerce yakınen bilinmektedir.

    Bunun yanında “50 Baş Büyükbaş,100 baş Büyükbaş,250 Baş Büyükbaş v. hibe programında yer aldırılamaz mıydı?Köyde yaşayan nüfusu köyde tutmak üretimde tutmak demektir.Şehre indiğinde vasıfsız ve tüketici konumuna düşeceği ortada…

    Kamu kaynaklarından az gelirli üreticiler desteklenerek üretim ve kazanma stratejileri desteklenemez miydi,bir yerde bir eksiklik yok mu sizce?
    Bu alanda emek,sermaye ve yıllarını vermiş bir üretici olarak tüm samimiyetimle ifade ediyorum.
    İfadelerimin eleştiriden ziyade istişare olarak algılanması istirham eder emeği geçenler teşekkür eder sağlık ve esenlik dileklerimi sunarım.