Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
BİST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 23°C

Çoruh Nehri’ndeki su seviyesi tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladı

Çoruh Nehri’ndeki su seviyesi tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladı
25 Nisan 2022 10:52 | Son Güncellenme: 25 Nisan 2022 11:22
A+
A-

Bayburt kent merkezi içerisinden geçen Çoruh Nehri’nde su seviyesi yükselmeye başladı. Nehir kıyılarında tehlike artıyor.

İlkbaharla birlikte karların iyice erimesi sonucu hırçın nehir diye bilinen Çoruh Nehrindeki su seviyesi de her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Her yıl Nisan ve Mayıs aylarında benzer görüntülere sahne olan nehirdeki su seviyesi yükseldikçe nehir kıyılarında bulunan yerleşim alanlarındaki riskte artmaya başladı. Nehir seviyesinde bulunan bazı konut veya işyerlerinin bodrum katlarında su baskınları veya kanal sorunlarının yaşanma ihtimali artıyor.

Diğer yandan DSİ tarafından nehir içerisinde yapılan ve henüz faaliyete geçmemiş olan yürüme alanlarının bir bölümü sular altında kalmaya başladı. Nehrin kıyılarından çocuklar başta olmak üzere vatandaşların uzak durmaları büyük önem arz ediyor.  

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Sahipsiz Bayburt dedi ki:

    Parti, dernek yönetenler, sivil toplum kuruluşları bakalım hangi baba yiğit dava açacak veya mülkü amirler, hakimi ,savcısı mevcut durumu görüyor, açsınlar dava neyi bekliyorlar… Vallahi ,billahi bu görüntüleri Cumhurbaşkanına veya sitesine göndersinler, servis etsinler bunlara diyecek bir lafı olur.. Bu rezil proje, icraat cumhurbaşkanına duyurulmadı adım gibi biliyorum..

  2. Murat dedi ki:

    Topcuogluna peskes cekildi coruh nehri, haci ali sagolsun

    1. Hakikat dedi ki:

      Bayburt kent konseyi başkanı Topçuoğlu normal…

    2. Ahmet Enes dedi ki:

      Mete döneminde yapılan bir projeyi mevcut il başkanına yöneltmek kuyruk acısı olsa gerek çünkü adı geçen şahsın projeyle alakası yok bre cahil !!!

      1. Murat dedi ki:

        Kuyruk acisinin kimin oldugu belli oldu hemen belli ettin. En güzel cevap susmaktır sen anladin….

  3. Ayyıldız lı fatih dedi ki:

    Betonu kafanıza dökün Çoruh nehrine değil
    Yatırım yapin bayburt un evlatlarına iş sahaları açın milleti kandırmayın göz boyamayın yazık ediyorsunuz güzelim memleketimize ayıptır ALLAH dan korkun siyasi konuşmuyorum vatanı nı en çok seven canım bayburt insanına laik görülen yolsuz iş siz bir virane mi

  4. Şafak Güngör dedi ki:

    Çoruh nehri değil artık beton harığ… Çoruh’ta çimmeyenler Çoruh’ un ruhunu anlamaz.

    1. Bahattin ŞAHİN dedi ki:

      Evet aynen öyle Çoruh Bayburt’un evladı olanlar için sevabı ile günahı ile (Hırçın oluşu ve canlar almasına rağmen) çok önemli değerdir. Bayburt’ta doğan ancak ailesi göç etmek durumunda kalan ve bu nedenle memleketinden ayrı başka şehirlerde yaşamış biri olarak Çoruh’u görmeden sevmiştim. Çünkü ailem bile çocukluğumda hasret ile anlatırdı Çoruh’u.. Bu nedenle Çoruh bilhassa dışarda olan Bayburtlular için bir özlemdir. Dediğiniz gibi bir çok hatıralar barındırmıştır bağrında… Saygılar

  5. Emre Kurulay dedi ki:

    Biz Bayburt Halkına müstehak bu manzara. Seçim öncesi ayak basılmayan köy mahalle yerleşim yeri bırakmayan siyasetçilerimiz nerde? Dünyanın ikinci en hızlı Akan nehri Çoruh’un doğal yatağına müdahele edenler kimler? Sorumluları çıkıp bu durumu izah edecekler mi? Bu şehre ihanet değil de peki ya nedir???

  6. Metin Durgut dedi ki:

    Her yerde paralar fabrikalara yatırılıyor,
    Bizde de suya.
    Ne güzel işte en azından,
    paraları el değil sel aldı deriz.

  7. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    Çay’dı, tekrar nehir oldu, lütfen dua edelim.. Allah’ım Çoruh’un içine, kenarlarına yapılan beton imalatları , can kaybı olmadan sil süpür , hiç bir şey kalmasın. Amin

  8. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    ÇORUH ISLAH projesini uygulayanlar UTANIYORMU.? yürüyüş yapılan alanda kimler geziyor acaba, TÜRKİYE üstümüze gülüyor.. Bu projeye evet diyen ve uygulayanları, Bayburtlular adına buradan ADALETE şikayet ediyorum, suç duyurusunda bulunuyorum.. ADALETİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ. Çoruh’u koruma gibi bir platform kurmuştuk ,bu haberleri okumuyorlar mı.?
    ne iş yapıyorlar.? Görevlerini unuttular, HUKUKİ mücadeleyi başlatmak bizden önce onlara
    düşer.. Bayburt sahipsiz değil YETER diyoruz.

    1. Bahattin ŞAHİN dedi ki:

      Millet Bahçeleri diye bir çok yerde onca paralar harcanırken , bilhassa Bayburt kent merkezinde doğal millet bahçesi olan Çoruh havzası bilmem ne yatırımlarla harap edilerek doğa tahrip ediliyor. Ne diyeyim konuşmanın haram olduğu bir dünya…Helal olsun it izi ile at izini karıştıranlara….? !!!