Dolar 32,5161
Euro 34,7218
Altın 2.501,57
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C

Çoruh Nehrinde yüzen tabutları görenler gözlerine inanamadı

Çoruh Nehrinde yüzen tabutları görenler gözlerine inanamadı
14 Nisan 2020 20:28 | Son Güncellenme: 14 Nisan 2020 20:30
A+
A-

Bayburt’ta Çoruh Nehri üzerinde yüzen tabutları gören vatandaşlar endişeye kapılarak polise ve zabıtaya haber verdiler.

Kaleardı Mahallesinde ikamet eden Merdan ve Nevzat Karaoğlu, nehir üzerinde yüzen 3 tabutu görünce gözlerine inanamayıp görüntülerini çektiler. Daha sonra polis ve zabıtaya durumu ilettiler.

Saat 15.00 sıralarında yaşanan görüntülerin ihbar edilmesi sonrası nehir üzerinde yüzerek Çoruh Un Fabrikasının bulunduğu alanda kıyıya vuran 3 tabutun incelemeler sonrası boş olduğu tespit edildi.

Polislerin kendisini arayarak durumu izah etmeleri sonrası yaşananların nasıl olduğunu anladığını ifade eden Kaleardı Mahallesi muhtarı Arif Kalekahyası, “Mahallemize ait olan ve yurt dışında vefat eden vatandaşların getirildiği tabutlar mahalle mezarlığımızın girişinde uzun süredir bekliyordu. Mahalle sakinlerimiz bunların kaldırmasını istediler. Bende mahalleden bir arkadaşımıza tabutları kırıp bir şekilde değerlendirmesi için tabutları almasını söyledim. Sanırım arkadaşımızın işine gelmedi ve cahilce bir karar vererek ve nereye gideceğini hesap etmeden çoruh nehrine atmış. Bu tabutlarla gelen cenazelerin günümüzdeki virüs hastalığından ölen insanlar olmadığını da belirtmek isterim. İkisi uzun süre önce gelmiş birisi ise yakın zamanda kalp krizinden ölen bir vatandaşımıza ait tabutlardır. Yaşanan bu yanlış ve istenmeyen olaydan dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyorum” dedi.

Çoruh Un Fabrikası yakınında kıyıya vuran 3 tabut Bayburt Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından nehirden çıkarıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=krrCrxfExOo

 

YORUMLAR

  1. Omer dedi ki:

    Bayburt’taki uzun yillardir devam eden zihniyetin ozeti bu. Ben nehire atayim ve bir sekilde olay temizlenir. Yillardir her pisligi Coruh nehrine attilar. Coruh nehri uzerindeki koylerin kiyilari coplerle dolu.

  2. Murat gülümser dedi ki:

    Bayburtlu oflu hikayesi gerçek oldu ben okudum o uçtu