Dolar 32,5272
Euro 34,7165
Altın 2.486,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Çiftçilere 69 Ton Tohum, 69 Bin Fide Desteği

Çiftçilere 69 Ton Tohum, 69 Bin Fide Desteği
6 Haziran 2017 00:27 | Son Güncellenme: 6 Haziran 2017 00:28
A+
A-

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere 69 ton tohum, 69 bin adet sebze fidesi desteği yapıldı.

2017 yılı ilkbahar döneminde Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, İl Özel İdaresi, Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi ve Genel Bütçe Kaynakları ile yürütülen çeşitli projeler kapsamında çiftçilere toplam 69 ton tohum, 69 bin adet sebze fidesi desteği sağlandı.

İl Müdürü Abdulkadir Karabulut konuyla ilgili şunları söyledi; “İlimizde sulama yatırımlarının her geçen gün artması, tarım arazilerinin suyla buluşması ile bitkisel üretimde üretim deseninin geliştirilmesine imkân sağlayacaktır. Özellikle hayvancılığın öncelikli ve sürükleyici bir sektör olduğu ilimizde girdi maliyetlerini düşürmek ve karlığı arttırmak adına kaba yem üretiminin arttırılması çok önemli bir konu. Bu amaçla ilimizde özellikle hayvancılığa yönelik bitkisel üretimi geliştirmek, sulamaya yeni açılan tarım arazilerinde doğru çeşitlerle verimli üretim yapmak, pazar değeri olan ürünlerin üretimini arttırmak amacıyla çiftçilerimize tohumluk desteği sağlayarak, desteğin yanında yönlendirmede yapmış yapıyoruz. Çiftçilerimize sertifikalı tohum kullanımının farkını ve faydasını göstermeye çalışıyoruz. Çeşitli projeler kapsamında bu yıl ilkbahar döneminde çiftçilerimize sertifikalı 50 ton patates, 4 ton silajlık mısır, 15 ton yem bitkileri tohumu desteği sağlanmıştır.

Diğer yandan 5 yıldır devam eden ilimizde sebzeciliği geliştirme programı kapsamında önemli mesafe kat ettik. Uygun köylerde örnek seralar kurduk. Örtü altı ve açıkta sebze yetiştiriciliğine yazlık ve kışlık birçok çeşidi Bayburt’ta üretim ve pazarlaması yapılmaya başladı. Bu yılda ilkbahar döneminde çiftçilerimize 32 bin adet domates, 11 bin adet hıyar, 17 bin biber, 4 bin adet kavun, 5 bin adet karpuz fidesi olmak üzere toplam 69 bin adet fide desteği sağlamış olduk. Önümüzdeki dönemde özellikle sera yapımı konusunda projelere ağırlık vererek örtü altı yetiştiriciliğinin daha da geliştirilmesini hedefliyoruz.”

YORUMLAR

  1. Hasan dedi ki:

    69 bin fide 69 bin tohum. Plakamız 01 olsaydi ne olacakti. Göstermelik göz boyama haberleri. Kaç liralık yardim yaptiniz onu niye yazmıyorsunuz. Kimler aldı bu fideleri.