Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C

CHP’nin “Esnaf Masası” Heyetinden Bayburt Ziyareti

CHP’nin “Esnaf Masası” Heyetinden Bayburt Ziyareti
3 Mart 2022 15:23
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Başkanlığındaki Esnaf Masası, 13 Milletvekili ile  Bayburt’ta basın açıklaması yaptı, esnaf ve meslek odalarını ziyaret etti.

Kente gelen heyet CHP Bayburt İl Başkanı Memet Sezer, İyi Parti Bayburt İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, Demokrat Parti Bayburt İl Başkanı Metin İpek ve CHP parti yöneticileri tarafından karşılandı.

Saray Bahçesinde yapılan basın açıklamasındaki heyette Veli Ağbaba’nın yanı sıra Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu, Aydın Özer, Atilla Sertel, Bekir Başavirgen, Baha Ünlü, Ayhan Barut, Yüksel Mansur Kılınç, Ali Şeker, Mürsel Alban, Abdurrahman Tutdere, Ulaş Karasu ve Orhan Saribal yer aldı. Açıklama yapan heyet daha sonra Ticaret Odası, Esnaf ve Meslek Odaları, Ziraat Odasını ziyaret ettikten sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdiler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yaptıkları açıklamalarda iktidarı eleştirdiler.  

Yaptığı açıklamada öncelikle çiftçilerin sorunlarına değinen Ağbaba, ” Erzurum ve Bayburt’ta yoğun bir şekilde nüfus azalıyor ve insanlar göç ediyorsa, burada bir problem var demektir. Bu topraklarda tekrar üretime açacağız. Buradan söyleyelim millet ittifakı olarak iktidara geldiğimiz gün çiftçinin mazotundan vergiyi kaldıracağız, çiftçimizin ziraat bankasına olan borçlarının faizlerini sileceğiz” dedi.

En son açıklanan enflasyon konusuna değinen Ağbaba, “ Gıda da KDV indirimi olmasına rağmen enflasyonumuz yüzde 54,4 olmuştur. Gıdada enflasyonun yıllık artışı yüzde 64,47 Gıda enflasyonundaki artış, memura, memur emeklilerine ve emeklilere verilen zammın tam iki katı. Emeklilere, memurlarımıza ve asgari ücretlilere verilen zamlar, enflasyondaki artış ile yılın ikinci ayında erimiştir.” diye konuştu

“Liyakati getirip mülakatı bu topraklardan kaldıracağız”

Almanya’nın milli gelirinin Türkiye’den on kat fazla olduğunu söyleyen Ağbaba, “ Hemen hemen aynı nüfusa sahip olduğumuz Almanya’daki makam araç sayısı 9 bin, bu yoksul insanların bulunduğu ülkedeki makam sayısı ise 125 bin. Millet ittifakının iktidarında bu makam araç saltanata son vereceğiz. Üniversiteyi bitiren öğrencilerimiz KPSS’den en yüksek puanı almalarına rağmen Ankara’da dayısı olmadığı için atanamıyorlar. Bu düzene son vereceğiz. Bu bizim namus ve şeref sözümüzdür. Liyakati getirip mülakatı bu topraklardan kaldıracağız. Ayrıca siyasi etik kanunu hazırlanacak ve hiç kimse milletvekilliğinden veya belediye başkanlığından zengin olamayacak. Bunu yapan hangi siyasi partiden olursa olsun bunun adı hırsızdır” dedi.

Esnaf bakanlığı kuracaklarını ifade eden Veli Ağbaba, “ Esnaflarımızın borçlarının faizlerini sileceğiz. Esnaflarımızın bağkur ve sigorta primlerini de düşüreceğimizi ifade ediyorum. Bayburt gibi küçük illerde esnafın ekmeğini elinden alan üç harfli zincir marketler  için düzenleme getirerek her istedikleri yerde market açamayacaklar” ifadesini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.