Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

CHP’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Açıklaması

CHP’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Açıklaması
30 Ağustos 2019 10:34 | Son Güncellenme: 31 Ağustos 2019 00:38
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Saray Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtı’na İyi Parti İl Başkanı Yılmaz Kırıcı ve Demokrat Parti İl Başkanı Metin İpek ve partililerle birlikte çelenk koyan Kaldırımoğlu, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda CHP ve Milli İttifak partileri olarak bir aradayız. 30 Ağustos, Milli Kurtuluş savaşında emperyalizmin her türlü saldırılarına set çeken, çakallar gibi Anadolu’ya saldıranlara karşı karşı verilen bağımsızlık ve istiklal mücadelesinin son noktasıdır” dedi.

Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte bu büyük zaferin taçlandığını ifade eden Kaldırmoğlu, “Milli kurutuluş savaşında bu ülkenin cephelerinde savaşan tüm geçmişimizi rahmet ve minnetle inanıyorum. Bize bağımsız bir ülke bıraktılar ve bağımsız olarak yaşamamızı istediler. Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetine bağlı kalarak ülkemizi daha çağdaş, özgür, demokrat bir geleceğe taşımaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaldırımoğlu, beraberlik mesajları verdiği konuşmasında, “Son zamanlarda Cumhuriyet kavramı ve karşıtlığı çekişmesi ortamına Türkiye çekiliyor. Bunu doğru bulmuyoruz ve bu ülke hepimizin. Değerlerimize karşı bir duruş oluşmaya başladı. Biz bunu reddediyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus devlet olarak, milli birlik olarak parlamentoda temsil edilmesinden yanayız. CHP Kurucu Genel Başkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün koyguğu hedeflere doğru, aldığımız çağdaş eğitimle, sorumlulukla yürümeye devam edeceğiz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. İnsanlara aklını kullanmayı Cenab-ı Allah nasip eylesin. Çünkü inat ve hırsla bir şey olmaz. Akıl ve bilimle her şey çözülür. Devletin milli birliği için tüm dış baskılara karşı milli direnişimizi artırsın. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yaşasın Kurtuluş savaşımızın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.