Dolar 32,5047
Euro 34,9280
Altın 2.437,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

CHP Bayburt’ta esnafın sorunlarını dinledi

CHP Bayburt’ta esnafın sorunlarını dinledi
24 Mayıs 2021 17:56
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Necip Erel, Bayburt’ta esnaf ziyaretlerinde bulundu.

CHP Merkez İlçe Başkanı Maksut Erol’la gerçekleştirdiği ziyaretlerde sorun ve talepleri dinleyerek notlar alan Erel’in açıklaması şöyle:

“Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covit 19 virüsü nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de binlerce vatandaşımız etkilemiş ve işinden olmuştur. Devam eden pandemi süresince esnaflarımızın büyük bir bölümü iş yerlerini kapatmak mecburiyetinde kalmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak zor günler yaşayan esnaflarımızı ziyaret ederek onların yaşadıkları sorunları dinleyip notlarımızı alarak genel merkezimize taşıyoruz. Esnafımızın sesi olmaya ve onların sorunlarını gündeme getirmeye çalışıyoruz. Pandemi döneminde esnaflarımıza yapılan desteklerin sorunlarını ve beklentilerini yeterinde karşılamadığı gibi ticaret odasına kayıtlı olan esnaflarımız da desteklerden yararlanamamıştır. Yaklaşık on beş aydır süren pandemi nedeniyle esnafımız en az yüzde elli gelir kaybına uğramıştır.  Bütün bu olumsuzluklar yaşanırken, esnafın kira, vergi stopaj ve sigorta giderleri artarak devam etmiştir. Özellikle zincir marketlerin mahalle aralarında dahi şube açmaları küçük esnafımızı bitirme noktasına getirmiştir .

Küçük işletmelerde üretim yapan esnafımız ürettiği ürünlerin hammadde fiyatlarında artan maliyetler yüzünden zarar ettikleri, birçoğu ise ürettikleri ürünleri fiyatlandıramamakta sorun yaşar hale geldiklerini belirtiyorlar. Tarım ve hayvancılık bölgesi olan ilimizde gübre, yem ve tarımda kullanılan ilaç fiyatlarının sürekli artması nedeniyle çiftçilerimiz zor şartlarda üretim yapmaya çalışıyorlar. Ayrıca iklim krizi nedeniyle kuraklık yaşanan ilimizin Afet bölgesi kapsamına alınması gerektiğine inanıyoruz.  Gittikçe yoksullaşan halkımızın büyük bir bölümü ise sosyal yardımlara muhtaç hale getirilmiştir. Bu durum bizleri derinden üzmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi il örgütü olarak Ramazan ayına denk gelen süreçte genel merkezimiz tarafından İl örgütümüze gönderilen 65 bin liralık yardım kartlarını muhtarlarımız ve il örgütümüz aracılığıyla ihtiyaçlı ailelere ulaştırmış bulunuyoruz. Esnaflarımız başta olmak üzere çiftçilerimizin yaşadığı bütün bu olumsuzluklar için sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyoruz. 

Yukarıda sıralamaya çalıştığımız sorunları detaylarıyla gündeme taşımak üzere 30 Mayıs  Pazar günü saat 14.00 te Halk TV de yayınlanan Yerelden Siyaset programına katılarak Bayburt’umuzun  sorunlarını anlatacağız.”

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.