Dolar 32,5908
Euro 34,8058
Altın 2.422,71
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Prof.Dr.Vedat Bilgin atandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Prof.Dr.Vedat Bilgin atandı
21 Nisan 2021 10:31 | Son Güncellenme: 21 Nisan 2021 10:34
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede yaptığı atamalara ilişkin karar Resmî Gazete’de yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde yaşanan değişiklikten sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Prof.Dr. Vedat Bilgin atandı.

Prof. Dr. Vedat Bilgin kimdir?

1954 tarihinde Bayburt’ta doğan Vedat Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde “Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri” konusunda yüksek lisans çalışmasını, “Türkiye’de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci” adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamlamış olan Vedat Bilgin, York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. 

Michigan Üniversitesinde “Orta Doğu Toplumlarında Modenleşme Sorunları” konulu uluslararası çalışmada yer alan Vedat Bilgin, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde de bulunmuştur.

26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili olan Vedat Bilgin, son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütüyordu.

İyi düzeyde İngilizce bilen Vedat Bilgin, evli ve 2 çocuk babasıdır ve Akşam Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Prof.Dr. Vedat Bilgin’e ilk tebrik mesajı Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’den geldi.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci Prof. Dr. Vedat Bilgin’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na atanması dolayısıyla yayınladığı  tebrik mesajı şöyle: 

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak  resmi gazete’de yayınlanan yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na atanan hemşehrimiz Prof. Dr. Vedat Bilgin Beyefendi’yi tebrik ediyor, hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. Ali dedi ki:

    Hayırlı, uğurlu olsun, yerinde bir atama.

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Prof.Dr. Vedat BİLGİN bey hocamızı tebrik ediyor.. Muvaffakiyetler diliyorum.
    Allah yar ve yardımcısı olsun.. Saygılar..