Dolar 32,5723
Euro 34,9978
Altın 2.430,99
BİST 9.752,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Burada Yaşam Engel Tanımıyor…

Burada Yaşam Engel Tanımıyor…
20 Şubat 2015 11:29 | Son Güncellenme: 20 Şubat 2015 11:32
A+
A-

Bayburt Kaleardı mahallesinde yapımı tamamlanarak hizmete başlayan Bayburt Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi önemli bir hizmet vermenin gururunu yaşıyor. 

4 milyon TL lik bir yatırım maliyeti olan ve sadece bayan engellilere yönelik hizmet veren bakım ve rehabilitasyon merkezi 60 kişilik kapasiteye sahip.10.000 m² alan üzerinde, 4 bağımsız dubleks yaşam birimi ve 1 idari bina olmak üzere hizmet veren Bayburt Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında Bayburt Medya kameralarını açıklamalar yapan Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, İl müdürlüğü olarak aileleye aile içerisinde destek verilmesinin önemini vurgulayarak şunları söyledi; 

“ Bir ailede engelli, korunmaya muhtaç çocuk ve bakıma muhtaç yaşlı varsa öncelikle bunların aile içerisinde desteklenerek bizlere ulaşılmasını ve ekonomik konular dahil sorunları birlikte çözmeyi amaçlıyoruz. Bayburtta hizmet veren Huzuevi ve içerisinde bulunduğumuz bakım ve rehabilitasyon merkezi olsun, bizim son çare olarak düşündüğümüz yerlerdir. Aile içerisinde benzer sorunları olanların bakım ve destek görmesini arzu ediyoruz. Ama bu mümkün değilse Huzur evine veya Bakım merkezine alıyoruz. 

Vatandaşlarımız haklı olarak, Bayburt’ta huzurevine ve bakım merkezine ihtiyaç yok diye düşünüyorlar. Bende aynı bu düşünceyi destekliyorum. Bizlerinde amacı benzer sorunları olan insanlarımızı il müdürlüğü olarak aile içerisinde desteklemektir. Ama eğer bu mümkün değilse ve bir ailede engelliyi ve yaşlıyı bakacak olan yok ise, bizler engelli ve bakıma muhtaç insanlarımızı bu merkezlerimize almak zorunda kalıyoruz. 

İlimizde şuan 750 civarında bakıma muhtaç engelli ve yaşlıya bakım ücreti ödüyoruz. Bu ücretler ödenmese bu kurumlarımız Türkiye’ye ve Bayburt’a yetmeyecek duruma gelir. Bakanlığımızın en önemli koruyucu ve önleyici politikalarından birisi, aileye aile içerisinde destek olmaktır. Bu kurumları ise son çare olarak düşünmektedir.” 

Eğer bir ailede benzer sorunlar varsa ailenin ve bireyin kendilerine gelmelerini beklemediklerini vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, “ 2012 yılından buyana ailelerimizin bizlerden talepte bulunmalarını beklemeden alan çalışmaları yaptık. Şehir merkezinde mahallelerimizde köylerimizde, bakıma muhtaç, engelli, yaşlı, çocuk ve korunmaya muhtaç olanları tespit ederek oralarda desteklenmesini sağladık” dedi.  

Bayburt Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki yaşam evlerinin birinci sınıf dizayn edilmiş görüntüleri, çalışan eğitmenlerin tanıtımı ve kurumla ilgili kamuoyunun merak ettiği birçok soruyu yönelterek detaylı cevaplar aldığımız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala’nın açıklamalarını görüntülerde izleyebilirsiniz.

Fotoğraf Galeri Buton

https://www.youtube.com/watch?v=a5gOswS6RF4

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.