Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bu Yoldan Yerli Ve Yabancı Herkes Şikayetçi

4 Haziran 2016 20:28 | Son Güncellenme: 29 Haziran 2016 10:39
A+
A-

Bayburt Uzungöl arasındaki yolun ulaşım şartlarının olumsuzluğu yerli ve yabancı herkesin şikayetine neden oluyor.

Bayburt Uzungöl arasının 65 kilometre olması, özellikle Uzungölden Bayburt’a gelmek isteyen yerli ve yabancı turistleri engellemiş oluyor. Bayburt ile Soğanlı yaylası arasındaki yolun şartlarındaki sorunlar iyi olsada , Soğanlıdan Uzungöl’e devam eden yolun yıllardır iyileştirilememiş olması bu yolu kullananlar açısından tehlike arz etmesi şikayetleri iyice artırmış oldu.

Bayburt İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Bekir Kurtoğlu ve KUDAKA Bayburt yatırım ofisi koordinatörü Hasan İskender ile Uzungöl’e giden yol güzergahında karşılaşılan ve Bayburt istikametine araçlarıyla gelen yerli ve yabancı turistler yolun tehlikeli ve ulaşım için sıkıntılı olduğunu özellikle yabancıların büyük bir bölümünün yolun yarısından Uzungöle döndüklerini  belittiler.

Yol güzergahındaki yaylalara yaz sezonunu geçirmek için gelenlerde aynı şikayetleri dile getirdiler. Bu yolun özellikle Trabzon tarafının bir an önce yapılması Bayburt’a gelmek isteyen yerli ve tabancı turitlerin sayısını önemli derecede artıracak ve Bayburt turizm konusunda istediği seviyelere bir an önce kavuşacaktır.

 

https://www.youtube.com/watch?v=PZS6fehWGKI

 

YORUMLAR

  1. yollar dedi ki:

    Sayın Bayburt Medya çok güzel bi konu ama sende biliyorsun daha kapımızın önündeki yollar yapılmadı…

  2. adem dedi ki:

    Sevgili hemşerilerim öncelikle hayırlı ramazanlar dilerim, Bayburtlu olupta trabzonda yaşayan biri olarak bu çalışmayı düşünen ve hazırlayanlara teşekkür ederim. önceki yıllarda bu yolu bayburttaki kurumlarda çok dile getirdik 3 yıl önce kültür müdürüne de gidip söyledik ama maalesef bir sonuç alınamadı. uzungöl şekersu baybuburt yolu en kısa sürede genişletilip asvaltlandığı takdirde belki Bayburtlu inanmaz ama yıllık turist sayınız yüzbinleri aşar. Bayburt Karadenizlilerin elinde olsaydı o yol öyle kalırmıydı. Değinmek istediğim diğer konuda şu, kurumlarda çalışan arkadaşlar masa başında oturmayıp bu il müdür yardımcısı arkadaş gibi çalışsınlar fazla değil 2 yıl sonra neler olduğunu görürüz. tabi bu çalışmalara siyasiler destek olurmu onuda bilmem. saygılarımla

  3. mustafa dedi ki:

    Bu haberi hazırlayan ekip istesin Çoruh nehrini UZUNGÖL’e bağlar.. ah bir destek görseler!

  4. canbayburt dedi ki:

    şehrin göbeğindeki yolları yapmayanlar dağın başındaki yollarımı yapacakmış