Dolar 32,4809
Euro 34,9665
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bu yolda hız sınırı yok, kaza riski çok

Bu yolda hız sınırı yok, kaza riski çok
18 Ekim 2021 15:57
A+
A-

Bayburt şehir merkezinden geçen karayolunun büyük bir bölümünde hız sınırı uygulanmadığı için kaza riski devam ediyor ve vatandaşlar bu durumdan şikâyetçi oluyor.

Kentin ortasından geçen karayolunun her iki tarafındaki yerleşim alanlarına yaya geçişleri tehlike oluşturuyor. Bazı yerlerde üst geçitler olsa da çoğunlukla kullanılmıyor. Söz konusu güzergâhlarda alt geçit olmadığı için özellikle yaşlı insanlar üst geçitleri kullanamıyor.  

Bayburt’ta yaz aylarında yoğun ilgi gören Yeni Şehir Parkı ve aynı güzergâhtaki yerleşim alanlarının bulunduğu karayolunda araçlar için hız sınırını belirleyen levhalar gerektiği kadar olmadığından hız sınırı pek uygulanmıyor. Erzurum güzergâhında sadece Meslek Liselerinin bulunduğu mevkide birkaç yüz metrelik bir alanda hız sınırı ve radar uygulaması yapılıyor.

Trabzon ve Erzurum istikametine devam eden ve şehir merkezinden geçen karayolunda, eski hastane kavşağı ile Orman İşletme Müdürlüğü binalarının bulunduğu yere kadar yaklaşık 3 kilometrelik karayolunda araç hız sınırı uygulanması can ve mal güvenliği açısından büyük bir önem arz ediyor. Veya yayaların çoğunlukla kullandığı karayolu üzerindeki geçişlerin bulunduğu yerlerin yakınlarında hız sınırı uygulanmalı veya çözümler üretilmeli.

Çünkü söz konuyu güzergâhlarda son yıllarda önemli trafik kazaları ve can kayıpları yaşandı. Karayolunun içerisinden geçtiği Bayburt’ta her nedense yayalar için bir tane alt geçit dahi bulunmuyor. Bu sorunun cevabı ise hala verilebilmiş değil.

İçerisinden karayolu geçen il ve ilçelerin tamamına yakınında hız sınırı uygulanmasına rağmen bu uygulama Bayburt’ta parmakla gösterilecek kadar az sayıda bulunuyor.

 

 

YORUMLAR

  1. MUSTAFA ŞALCI dedi ki:

    ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

  2. Mustafa OKUMUŞ dedi ki:

    Yaparlar Yaparlar birine bir gün birşey olsun ondan sonra yaparlar.