Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
BİST 9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bilim Adamı Miandji’den İnsan Yaşamında Önemli Tespitler

Bilim Adamı Miandji’den İnsan Yaşamında Önemli Tespitler
30 Mart 2019 13:51 | Son Güncellenme: 21 Nisan 2019 18:31
A+
A-

Tebriz’li Bilim adamı Anooshirvan Miandji çıktığı Halk TV televizyonunda Görkemli Hatıralar programında, eğitim konusu başta olmak üzere her insanın bir çok konuda kendisine ders çıkaracağı öneri ve tespitlerde bulundu. 

Özellikle aileleri ve çocuklarını ilgilendiren ayrıca insanın yaşam felsefesini sorgulayan tespitlerin yapıldığı röportajın tamamı izlendiğinde her insanın kendine göre ders çıkaracağı bir çok bilgi yer alıyor. 

Miandji, yaptığı bazı tespitlerde şu ifadeleri kullandı: 

– Eğitim en yalın tanımıyla bir neslin, bir önceki neslin hatalarını tekrar etmemesidir. Eğer o nesil hataları tekrar ediyorsa yeterinde eğitilmemiştir. Eğitim konusunda benzer hatalar ve sıkıntılar devam ediyor.  

– Bir kişi yetişirken ömür boyu başına neler geleceğini bilemez. Eğitimi gelişmiş ülkelerde bir çocuğu yetiştirirken önce düzgün düşünmeyi öğretirler. Çocuk ise bu kez ömür boyu karşısına ne çıkar ise hep düzgün düşünür. Bizde ise sürekli pansuman ve sürekli baştan alma var.  

– Araştırmalara baktığımızda, küçük yaştaki anne baba ve öğretmenlerinden sevgi gören çocukların beyinlerinin ön tarafı yani analitik tarafı çok gelişiyor ve bu çocuklar çok başarılı oluyorlar. Onun için en büyük eğitim sevgi eğitimidir.  

– Bir anne 20 kiloluk bir tüpü kaldırmakta zorluk çekebilir, ama aynı anne çocuğu bir arabanın altına sıkıştığında gidip o aracı kaldırır ve çocuğunu oradan kurtarır. İşte duygu böyle bir şeydir. Benzer duygu hayvanlarda da vardır.     

– Atatürk diyor ki, Bir toplumu açlık ve sefalet yıkmaz ama ahlaksızlık yıkar. 

– Bir toplumda sorunlar var ise bunun bir ahlaki nedeni vardır.

Ahlak eğitimi zaruridir

– İnsanı hayvandan ayırt eden unsur kayıt tutma tabiridir. 

– Herkes vermek istemiyor ama almak istiyor. 

– Gaz mantık ise, ahlak firendir. 

– Ben ahlaklıyım diyerek ahlaklı olunmuyor. Söylemle değil eylem ile olması gerekiyor. Ancak bazen eylemde yeterli olmuyor. Mesela bazı cemaatler eylem olarak öğrencilere yurt veriyorlar ama sonunda neler yaptıklarını görüyoruz. Demek ki iyilikte suistimal edilebiliyor. O zaman üçüncü bir şey gerekir. Buda iyi konuşan ve iyi iş yapan değil, Niyetinde iyi olması gerekiyor. Bu noktada sosyolojide cemiyet ve cemaat kavramı ortaya çıkıyor. Cemaatte bir otorite vardır ve o otoriteye teslim olursunuz. Cemaatte peşinde gitmeye ve aklını kiraya verme var. Ama Cumhuriyette ise aklını kiraya vermemek vardır. Dolayısı ile cumhuriyet cemiyettir. gibi ifadeler kullanan Bilim adamı Anooshirvan Miandji’nin yaptığı açıklamaların daha geniş ve çarpıcı başlıkları görüntülerin tamamında yer alıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Qxi-AXNCgUw

 

 

YORUMLAR

  1. M.T.K dedi ki:

    Atatürk diyor ki, Bir toplumu açlık ve sefalet yıkmaz ama ahlaksızlık yıkar.
    Batılılaşma, medeniyeti batıda görme, batı kültürü ile yoğrulma, Ülkeyi tamamen batı hegemonyası altına sokma gayreti en büyük ahlaksızlık getirisidir. Şuan batının ahlaksızlıkları yüzünden dünyada yaşam zorlaşıyor. ne kadar rezillik varsa batıda var ve biz AB’ye girmek için çırpınıyoruz. Sırf Batıya uyum sağlayalım diye gerek dini gerek örfi bütün değerlerimiz yerle bir edildi ve şu an batının ahlaksızlıkları nedeniyle yok oluyoruz. onun için Atatürk’ü çok yüceltmeyin. Osmanlıdan sonra batıya yön veren bir insan ahlak dersi veremez.