Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 24°C
Çar 26°C

Beşpınar Köyü’nde Örnek Tesis Büyümeye Devam Ediyor

Beşpınar Köyü’nde Örnek Tesis Büyümeye Devam Ediyor
24 Aralık 2018 23:42 | Son Güncellenme: 24 Aralık 2018 23:44
A+
A-

Beşpınar Köyünde Neşat Akgün tarafından 2012 yılında kurulan besi ve süt hayvancılığı tesisini ziyaret eden Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, işletme sorumlusu Cemal Akgün ile Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Karabulut’tan tesisle ilgili bilgi aldı.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında sağlanan desteklerle kurulan tesisin örnek bir yatırım olduğunu kaydeden Vali Pehlivan işletme sahibi Akgün’e bu girişiminden ötürü teşekkür ederek çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi. Vali Pehlivan ahırlardaki incelemelerinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yüzde 50 hibe sağladığı Yem Kırma Ünitesi’nin açılışını da gerçekleştirdi.

Tesisin işletmecisi olan Cemal Akgün tesisle ilgili şunları söyledi; “ Kurulduğu günden buyana aralıksız faaliyet gösteren tesisimizde şuanda 450 baş hayvan bulunuyor. Saatte 3 ton üretim kapasitesine sahip olan tesisimizde günlük yaklaşık 2.5,3 ton elde edilen sütü özel bir şirkete veriyoruz. Amacımız ilerleyen dönemlerde kapasiteyi artırmaktır. Tesisimiz normalde 800 baş hayvan kapasitesine göre yapılmıştır. Ancak eleman yetersizliğinden kapasitemizi artıramıyoruz.” Dedi.

Yaklaşık 10 milyonluk bir yatırıma sahip bir tesisi oluşturduklarını ifade eden Akgün, “ Ortalama 10 ile 15 kişiye istihdam sağlıyoruz. Eleman bulamadığımız için bu sayıyı artıramıyoruz. Sayın Valimiz ve Tarım ve Orman İl Müdürümüz bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ancak en önemli sorunumuz çalışacak eleman bulamıyoruz. Bu sorunu da önümüzdeki dönemde çözmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Tesisi gezen Vali Ali Hamza Pehlivan’a, Demirözü Kaymakamı Ömer Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, İL Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ensar Yerlikaya ve işletme sahipleri eşlik etti.

 

 

YORUMLAR

  1. Bayburt lu Salih dedi ki:

    AKGÜN Ailesini ve onları destekleyen yetkililerimize, bir Bayburt lu olarak teşekkür ediyorum.
    Bu gibi yatırım tesislerinin artmasını ve ham madde de desteklemelerin olmasını temenni ediyorum.Asıl üzücü olan çalıştırmak için eleman bulamamanın olması,insanlarımız sadece İŞ KUR desteklemesine bakıyorlar,arkadaş emek sarf ederek kazanmak daha iyi değil mi?
    Bu konu da işletme sahibi arkadaşlarımız da maddi olarak tatmin edici desteklemelerde illaki bulunurlar, öyle değil mi?

  2. ESLEM dedi ki:

    BU GİRİŞİMCİ VATANDAŞIMIZI KUTLUYORUM. DÜRÜSTÇE ÇALIŞAN, ÜRETEN, İSTİHDAM SAĞLAYAN HERKES TAKDİRE ŞAYANDIR. MÜTEŞEBBİS VATANDAŞIMIZ BİR ŞEYDEN YAKINIYOR O DA ÇALIŞAN ELEMAN BULAMAMAKTAN… BURADAN DA ŞU ÇIKIYOR, DEMEK Kİ ÜLKEMİZDE VE DE İLİMİZDE İŞSİZLİKTEN ÇOK İŞ BEĞENMEMEK VAR. EĞER BÖYLE OLMASAYDI İŞSİZLERİN EN AZ YARISI İŞ SAHİBİ OLURDU… TAKDİRİ SİZE BIRAKIYORUM…