Dolar 32,3157
Euro 35,1159
Altın 2.292,25
BİST 9.058,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Belediye Başkanı Pekmezci’den pazarda koronavirüs denetimi

Belediye Başkanı Pekmezci’den pazarda koronavirüs denetimi
4 Mayıs 2020 12:56 | Son Güncellenme: 4 Mayıs 2020 12:59
A+
A-

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Koronavirüs tedbirlerini yerinde görmek amacıyla Bayburt Halk Pazarı’nda incelemelerde bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli ile birlikte halk pazarında koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirleri yerinde görmek amacıyla incelemelerde bulunan Başkan Pekmezci pazar esnafına hayırlı kazançlar diledi.

Belediye Başkanı Pekmezci yaptığı açıklamada, “ Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede ilaçlama, dezenfeksiyon ve temizlik çalışmaları başta olmak üzere bütün imkânlarımızı seferber ederek bir an olsun tedbiri elden bırakmıyoruz. Bütün birimlerimizle sahada titizlikle mücadele çalışmalarımıza devam ederken şehrimizde her pazartesi kurulan halk pazarında da gerekli tedbirleri alıyoruz. Pazar yeri kurulmadan önce alanda Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriyoruz. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz yaptığı kontrollerle tezgâhların belirli aralıklarla kurulmasını sağlıyor. Halk pazarında esnafımıza eldiven ve maske dağımı yaparak uyulması gereken hijyenik kurallar konusunda uyarılar yapıyoruz.  Pazarın girişinde konulan el dezenfektanlarını da vatandaşımızın kullanımına sunuyoruz” diye konuştu.

Temizlik ve dezenfeksiyon seferberliği ile Koronavirüs’e karşı bir koruma kalkanı oluşturulduğunun ve bütün imkanlarla sahada olduklarının altını çizen Başkan Pekmezci, vatandaşlardan da Sağlık Bakanlığı’nca önerilen hijyen kurallarına riayet etmelerini ve evlerinden dışarı çıkmamalarını istedi.

YORUMLAR

  1. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Sn Başkanım ;
    Bayburt ta çok amaçlı, uygun bir alanda, kapalı ve açık alan olarak hitap edecek ve etrafında araç trafiğine engel olmayacak bir pazar yeri tez zamanda yapmanızı arzu ederiz.

  2. sinan dedi ki:

    sayın başkana duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz fakat evden dışarı çıkılmasın deniyor doğrudur durumu iyi olan çıkmasın peki yok olan ne yapsın çözüm ne başkanım ev geçim istiyor her şey para kaç kişi işe aldınız insanlar işsiz aş ve iş bekliyor en başta su parası belediyeye ödememiz lazım bu konuda ne yaptınız su sayaçları arasındaki fiyat farkını kaldırdınızmı