Dolar 32,5871
Euro 34,7913
Altın 2.509,42
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Belediye Başkanı Pekmezci Dualar ve Tebriklerle Görevi Devraldı

5 Nisan 2019 16:09 | Son Güncellenme: 12 Mayıs 2019 00:16
A+
A-

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci 15 yıl önce devrettiği Başkanlık görevini yeniden devraldı.

Bayburt’ta 31 Mart mahalli idareler genel seçimlerinde 15 yıl aradan sonra 10 bin 911 oy alarak yüzde 56,49 oy oranı ile Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkanı seçilen Hükmü Pekmezci, Mete Memiş’ten görevi devraldı. 

Bayburt Belediyesi hizmet binası önünde vatandaşların da yoğun katılımı ile kesilen kurban ve yapılan dualar sonrasında Belediye Başkanlık makamına geçildi. Burada gerçekleşen devir teslim töreni gerçekleştikten sonra Pekmeci ve Memiş birer konuşma yaptılar. 

“Önemli ve kutsi bir görevi devraldık”

Bu gün burada bir bayrak yarışının devir teslim töreninde bulunuyoruz. Bayburt halkının teveccühü ile bize 5 yıllığına yeni bir görev lütfettiler. Bu vesile ile bütün Bayburt halkına şükranlarımı arz ediyorum. Rabbime hamd ve şükrediyorum, bir tekrar 15 yıl sonra 7 oy ile kaybettiğimiz Belediye’ye Bayburt halkının ortaya koyduğu gerçek manada ki hakkaniyet ölçüsüyle yeniden başkan olarak aranızda bulunuyorum. Kuşkusuz ki aldığımız görev çok  önemli ve kutsi bir görevdir. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirmenin bilincindeyiz. Bayburt için güzel hizmetler yapmak arzusundayız. İnşallah bunu da başaracağız. Bu gün burada teşkilatımız ve belediye meclisi üyeleri arkadaşlarımızla beraber Bayburt halkına layık olabilme adına elimizden gelen gayreti sarf edecerek güzel hizmetleri yapmak istiyoruz.” Dedi. 

Gün gelecek bu gün sayın Beledi Başkanımız Mete Memiş beyin bizlere emanet ettiği bu görevi bizlerden sonra geleceklere bizlerde devredeceğiz diye konuşmasını sürdüren Pekmezci, “  Bizler bu şehirde gönülleri vatan sevgisiyle dolu gerçek manada vatanı seven insanları bulunduğu bu şehirde, onlara hizmet etmenin dışında bir görev kabul etmiyoruz. Allah nasip ederse 5 yıl içerisinde Bayburt’u layık olduğu yere getirmek en büyük arzumuzdur. Rabbim bizlere hayırlı olan hizmetleri nasip etmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“Bayburt halkına ve gurbette olanlara yürekten teşekkür ediyorum”

Başkanlık görevi süresini tamamlayan ve görevini devreden Mete Memiş konuşmasında şunları söyledi:

“ Bayburt halkı Belediye Başkanlığına 5 yıllığına beni uygun görmüşlerdi. Allah’a hamd ediyorum 5 yıllık süre içerisinde Bayburt halkına yapmayı vaad ettiğimiz hizmetleri yerine getirdiğimiz için ve bu güzel şehre hizmet etmeyi bize nasip ettiği için Allaha şührediyorum. Belediye personeli olarak Bayburt’ta hizmet adına elimizden gelen gayretleri görtererek hizmetleri yerine getirdik. İlk belediye başkanımızdan bu güne kadar hizmet etmiş olan belediye başkanlarımıza ve belediye personeline teşekkür ediyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum, hayatta olanlara da sağlıklar temenni ediyorum. Görev süremizde bizlere gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Bayburt halkına ve gurbette olanlara yürekten teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize, Bayburt’a hizmet etme noktasında verdikleri desteklerden dolayı şahsım ve belediyem adına şükranlarımı arz ediyorum. Çok değerli Belediye Başkanımıza Hükmü abiye yapacağı hizmetler için şimdiden başarılar diliyor, Bayburt’a daha iyi hizmetler etmeyi rabbim ona nasip etsin.” dedi. 

Yapılan konuşmalar sonrasında görevi devreden Mete Memiş şehrin temsili anahtarını Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye verdi. Pekmezci ise Mete Memiş’e ve başkan yardımcılı görevi yapmış olan Şahin Kızılaslan’a hizmetlerinden dolayı plaket verdi. 

Devir teslim törenine Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, 2014-2019 yılları arası Belediye Başkanlığı yapan Mete Memiş, MHP MKYK Üyesi İdris Aydın, MHP İl Başkanı Bekir Kasap, MHP İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=2psXoSPCPXk

 

 

YORUMLAR

  1. GÜRSEL KARAPINAR... dedi ki:

    Entrikalarla , güya 7 oy farkla kaybedilen belediyenin ,3 dönem sonra
    tekrar kazanılması , Allah’ın adaletinin tecelli etmesidir…
    Sayın Hükmü PEKMEZCİ başkanımı tebrik ediyorum…
    ALLAH yar ve yardımcısı olsun…

  2. hikmet dedi ki:

    ALLAHIM HAYIRLI VE UĞURLU ETSİN
    ALLAHIM KEM GÖZLERDEN UZAK ETSİN AMİN.
    SAYGILARIMLA
    HİKMET SEVDA