Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Belediye Başkanı Memiş’in Özel Aba Koleji Açıklaması

Belediye Başkanı Memiş’in Özel Aba Koleji Açıklaması
31 Ağustos 2015 18:31 | Son Güncellenme: 31 Ağustos 2015 22:21
A+
A-

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş,  bazı basın yayın  organlarında  yer alan haberde “Bayburt’ta faaliyet gösteren Özel Aba Koleji gerekçe gösterilmeden mühürlendi” haberinin   tamamen gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı  Mete  Memiş  yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Özel okulların denetimi ile ilgili olarak Bayburt Valiliğimizce oluşturulan izleme ve koordinasyon komisyonu tarafından Aba Koleji ile ilgili olarak yapılan inceleme ve denetim raporları neticesinde, Bayburt Valiliği tarafından belediyemiz çalışma alanına giren hususlarla ilgili  çalışma yapılması istenmiştir. Haberde yer alan kolejle ilgili olarak 3194 sayılı İmar Kanunu ve 4708 sayılı yapı denetim kanunu planlı alanlar  imar yönetmeliği, sığınak yönetmeliği ve ilgili taşınmaza ait yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi ile ilgili mevzuata aykırılıklar tespit edilmiş olup, imar kanununun 32. Maddesine göre mühürleme işlemi yapılmıştır. İlgili mevzuata göre aykırılıkların giderilmesi için 3194 İmar Kanunu’nun 32. Maddesinde  tanınan süre sonunda bu tespit edilen aykırılıklar giderildiği taktirde mühür fevki kaldırılacaktır.”

YORUMLAR

  1. deli dedi ki:

    MADEM Bİ USULSÜZLÜK VAR ZAMANINDA O RUHSATI VERENEDE DAVA AÇMALISINIZ .

  2. salih dedi ki:

    sayın başkanım teşekkür ederim öncelikle hassasiyetinize elinize sağlık yalnız aynı hassasiyeti yeni yapılan binalarada göstermenizi beklerizüste arkadaşında dediği gibi köprünün başında şehrin merkezinde kara gereksiz yüksekllikdeki bina neolacak orada inşaatken durdurulmuştu üst katı fazladan atıldı oranın buda yetmezmiş gibi aynı şahsın yeni yaptığı binadada iki tane kaçak kat var lütfen bunlarada müdahale edilsin teşekkürler iyi çalışmalar….

  3. murat dedi ki:

    ORANIN YERİNİ AKP VERDİ NE OLDU MENFAATLARI ÇAKIŞMADIMI

  4. vatandaş 2 dedi ki:

    Bayburt Belediyesinin çözmesi gereken çok ciddi problemler varken gidip bir eğitim kurumunun tabelasını, sınıfını, koridorunu ölçerek bu eğitim kurumunu mühürlemesi çok büyük bir ayıptır. Sabah 8’den akşam 12’ye kadar 10 mahalleye kireçli dahi olsa su veremiyorsun artı 1,5 yıldır en ücra köylerdeki mahalle aralarından çok daha berbat olan şehir içi yolları en az üç defa kazdırıp o şekilde bırakıyorsun, Yeni Caami de bayanlara tahsis edilmiş olan; kokudan tozdan içerisine girerken rahatsız olunan mescidi temizletemiyorsun, Yeni Şehir Parkı piknik alanını belkide Türkiye de en çok İŞKUR personeli çalıştıran şehir olarak temizletemiyorsun….gidip bir eğitim kurumuna baskın yapıyorsun.Dışarıdan gelen misafirlerimizle çarşıya, caamiye, parka gitmekten utanıyoruz. Ve çok yakında sahnelerde yerlerinizi alıp oldukça ironik ”Durmak Yok Yola Devam” gibi sloganlarla temiz, efendi ne verirsen razı olan BİZ Bayburt Halkını kandırmaya devam edeceksiniz.Ellerinizi vicdanınıza koyun bir kez daha düşünün!!! Ne yapıyorsunuz?
    Şunu belirtmek isterim ki herhangi bir cemaat/ tarikat veya siyasi bir oluşumla hiçbir yakınlığım yoktur bunlar sadece bu şehirde yaşayan bir vatandaş olarak edindiğim gözlemlerdir.Eğer yöneticilerimizde giymiş oldukları kostümlerini çıkarıp bu şehrin bir vatandaşı olarak olaylara sağ duyulu yaklaşabilirlerse BAYBURT işte o zaman yaşanılabilir bir şehir olur vesselam.

  5. Vatandaş dedi ki:

    Ben yapmadım onlar yaptı , siz yine bana oy verin derdindesiniz, bu dünyanın diğer tarafı da var, Bayburt tan örnek verirsek binaların % 70 i yıkılması gerekir, bunların ruhsatlarını ve izinlerini siz vermiştiniz… Neyin ne olduğunu bizler çok iyi biliyoruz…

  6. taraf dedi ki:

    CANI YANAN SABRETSİN…

    CAN YAKANDA CANININ YANACAĞI GÜNÜ BEKLESİN buyuruyor Resul-u Ekrem (sav).
    Kim nerenin ne amaçlı olarak kapatıldığını biliyor merak etmeyin. Söyledikleriniz vicdanınızın sesi ise problem yok. Ama birilerine iyi görünme (akp liler konuşuyor Bayburtta: “mete memiş paralelle mücadele etmiyor” diye) amacı taşıyorsa vay halinize, tanıdığım kadarıyla inançlı insansınız, bu zulmü içiniz sindiriyorsa başka söze gerek yok.

    Eminim ki yaptığınız açıklamaya kendiniz bile inanmıyorsunuz….

  7. murat dedi ki:

    Sayın başkan terör operasyonu algısıyla baskın yapılıyor.Terör yuvasında efendim bazı hususlar mevzuata aykırı ondan mühürledik.Nerede bombalar nerede silahlar.Allahtan korkun ve adaletten şaşmayın.Unutmayın ilahi adalet var.Huzur-u mahşer var.

  8. sinan dedi ki:

    Allah razi olsun. Cemaat-Parti kavgasi sayesinde Musluman’in dusmaninin yine Musluman oldugu gercegini bize ogrettiniz.

  9. MURAT dedi ki:

    BELEDİYE NEDEN BU İNCELEMELERİ HERYERE YAPMIYOR KÖPRÜ BAŞINDA İMARA AYKIRI YÜKSELEN BİNAYA NEDEN MÜDAHALE EDİLMEDİ KANUNSUZ İMAR VE RUHSAT VERİLDİ AYNI HASSASİYETİ BEKLİYORUZ …

  10. FATİH dedi ki:

    TÜRKİYENİN GÜNDEMİNDE
    KREŞ ANA OKUL İLKOKUL ORTAOKUL ÖZEL OKUL
    KAPATMAK VARKEN
    YÖNETMELİKTEN BAHSEDEMEZSİNİZ
    NEDEN VE NE İÇİN KAPATILDIĞINI TÜM TÜRKİYE İYİ BİLİYOR