Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Bekir Kasap’tan Sağlık İl Müdürlüğü’ne tepki!

Bekir Kasap’tan Sağlık İl Müdürlüğü’ne tepki!
23 Mayıs 2020 00:36 | Son Güncellenme: 23 Mayıs 2020 00:46
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap yaptığı yazılı basın açıklamasında Bayburt’ta koronavirüs salgını mücadelesinde ihmallerin yaşandığını iddia ederek Sağlık İl Müdürlüğü’ne yüklendi.

Bekir Kasap’ın basın açıklaması şöyle:

Ramazan Bayramının ülkemiz, aziz milletimiz, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, gönül coğrafyamızda var olan tüm olumsuzlukların, özellikle ülkemizin de içinde bulunduğu tüm dünyayı etkileyen “Covid 19” virüsünün etkilerinin bir an evvel yok olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Covid 19 salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösterdi. Bu virüsle mücadele eden 4249 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tedavi görenlerin de bir an öce sağlıklarına kavuşmalarını niyaz ediyorum.

Ülkemiz, birçok ülkenin aksine virüsle başarılı bir şekilde mücadele etmiştir. Bu etkin mücadelede Cumhurbaşkanlığı sisteminin ve Cumhur İttifakının etkisi açıktır. Cumhur İttifakı, bu ülkenin emniyet şeridi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Ülkemizin ali menfaatlerine hizmet eden Cumhur İttifakına bağlılığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ayrıca bu ittifaka ve ülkemize kim kastederse karşısında olacağımızın bilinmesini istiyorum.

Bu virüs salgınına karşı sağlık personelimiz en ön cephede, hayatlarını hiçe sayarak görev yapıyorlar. Başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve tüm sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. İlimizde ise virüsün etkisini gösterdiği andan itibaren canla başla çalışan, ailesinden ve normal yaşamlarından feragat eden Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimliğine, doktorlarına, hemşirelerine ve tüm sağlık çalışanlarına şükranlarımı ifade ediyorum. Bayburt Devlet Hastanesi çalışanlarının üstün gayretlerine rağmen, İl Sağlık Müdürlüğünden kaynaklanan zafiyet nedeniyle huzurevinde ortaya çıkan olumsuz tabloya rağmen sürecin hafif şekilde seyretmesini sağlamışlardır.

Bir aile herhangi bir musibet karşısında nasıl kenetleniyorsa millet olarak bu salgın hastalık karşısında kenetlenmek suretiyle aziz milletimiz bu iradeyi göstermiştir. Ancak bu kenetlenme karşısında görevlerini umursamayanları da hoş göreceğimiz anlamına gelmemelidir. Memnune Evsen Huzurevinde ve Bayburt Devlet Hastanesinde Covid 19 vaka sayısındaki artış, İl Sağlık Müdürünün görevindeki zafiyeti nedeniyle ortaya çıkmıştır. Bu zafiyetin sonucunda ise maalesef can kaybı yaşanmış, birçok ailenin ocağına ateş düşmüştür. Bu zafiyete ve bu başarısızlığa rağmen İl Sağlık Müdürü neden hala istifa etmedi? Yoksa, kara bulutlar dağılınca unutulur, gider düşüncesiyle mi böyle rahat hareket etmekte?. Milliyetçi Hareket Partisi ihmalin ve bu kadar can kaybının hesabını sormakla mükelleftir.

Yüce Cenab-ı Allah “Her şerde bir hayır vardır.” buyuruyor. Bu zor günlerde de aziz milletimizin dayanışması, sağlık ve askeri personelimizin üstün gayretleri, Sayın Valimizin, Sayın Belediye Başkanımızın, Bayburt Belediyesinin üstün gayretleri, Vefa Sosyal Destek Grupları, Ülkü Ocakları, Türkav, Kamu-Sen, Kızılay ve birçok STK’nın azimli çalışmaları düşündüğümüzden daha büyük bir aile olduğumuzu bizlere göstermiştir. Bu dayanışma, aziz milletimizin hak ettiği yarınların müjdecisidir.

Eski günlerdeki gibi yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın neşeyle koşuşturduğu bayramları yaşamayı canı gönülden arzuluyorum. Bayram vesilesiyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Sizleri muhabbet ve en derin duygularımla selamlıyorum.

 

 

YORUMLAR

  1. Poturuk dedi ki:

    Buradan yapılan yorumların çoğu siyasi içerikli bence bunlara gerek Yok. Sağlık açısından genele bakıldığında Bayburt ta her şeyin çok iyi gittiği kanaatindeyim en azından bunu kendim birinci ve ikinci basamak sağlık hizmeti aldığım İçin biliyorum .

  2. Bayburt69 dedi ki:

    Bakın değerli arkadaşlar zemzem ve alemdar beyin sorularına ve iddialarına cevap olarak son kez Huzurevinde yaşanan süreci, Valilik tarafından yapılan inceleme sonuncunda huzurevi çalışanların ifadeleri doğrultusunda resmi tutanaklarda sabit olarak kayıt altına alınmıştır. Covid 19 bir günde ortaya çıkan bir hastalık değildir. Belirtileri en az 5 gun sonra ortaya çıkan ve insan dan bulaşan bir hastalık olduğunu belirteyim.
    1 Test yapılmadığını iddia edilen ilk vardiya göreve 8 Nisan da başlamıştır. ASP il müdürlüğü 14 Nisan da test istemiştir. Durum anında sağlık bakanlığına iletilmiş olup,aradan 1 hafta geçtiği için test yapılması BAKANLIK tarafından uygun bulunmamış, ikinci vardiya nin göreve başlayacağı tarihten 2 gun önce( 20 Nisan) nin test te tabi tutulması gerektiğini belirtmiştir. Ilk vardiya grubuna test 6 Nisan da yapılması gerekirdi. Neden 14 Nisan tarihî beklenerek muracat yapıldı.Burda sağlık müdürünün ihmali nerededir .
    2 Sağlık müdürlüğü tarafından zaten oradan sorumlu bir aile hekimi bulunmaktadır. Aile hekimi belirli zaman aralıklarında periyodik kontrolleri her zaman yapıyordur . Onada hastalarin ilk bilgisi 23 Nisan da verilmiştir.
    3 Ilk hastalık belirtisi olan iki hastanın 18 19 nisanda görüldüğünü ateşlerinin 38 olduğu görüldü halde aile
    hekimine ve sağlık müdürlüğüne müracat etmek yerine kendilerince hangi bilgi doğrultusunda ASP il müdürü talimatıyla ateş düşürücü verildi ve karantina uygulandı.
    4 Ateşli hastaların sayisi 22 nisanda nöbete gelen ikinci vardiya ya bildirildiği,ASP müdürü talimatı gereğince onların da ateş düşürücü vermelerini, serum tedavisi uygulanmasını, ASP müdürünün birzat; bunlar normal grip vakalarıdir, soğuk alginlidir ,kriz aninda yeni bur kriz yaratmayın dediğini ve sağlık müdürlüğüne herhangi bir şekilde müracat edilmeyeceği söylemiştir.
    5 23 Nisan günü ilk defa aile hekimi aranmış, 5 6 hastanın ateşi yüksek olduğu söylenmiş ,Aile hekimi direk hastaneye gidilmesi izah etmiştir. Huzur evi personeli biz buradan kimseyi çıkaramayız. Burda tedavi olmaları gerek karantiana uygulaması var denilmiştir. Aile hekimi de o zaman ben geleyim demiş ancak onada siz de giremezsiniz, dışarıdan temas yasak denmiştir. Aile hekimi de 3 günlük tedavi vermiş ve eğer ateşler düşmezse mutlaka sağlık müdürlüğüne müracat ediniz bilgisini vermiştir. 25 Nisan gününe kadar beklenmiş hasta sayısı artmış, hastalarin durumu ağırlaşınca görevli personel ASP müdürüne rağmen mecbur kaldıkları için Sağlık müdürlü gune durumu haber vermiş hastaneye götürülmeleri sağlanan kişilerin test leri sonucu covid 19 olduğu tespit edilmiştir. 50 kişilik bir yerde 47 kişi de virüs tespit yapılmıştır. Maalesef 9 kişi hayatını kaybetmiştir. Sayın zemzem o sırada siz orda olmalısınız.Huzurevjnde yaşananlari herkes biliyor. Kurum hemşirenizin ASP müdürüne bunların sorumlusu sizsiniz. O insanlar ölürse sebebi sizsiniz dediğini duymuş olmalısınız. Olaydan sonra ASP müdürünün sizlere şoyle ifade vereceksiniz yoksa işinizden olursunuz talimatını sizde almışsınızdır. Bunlar görevli personel ifadesi ve kayıtlıdır.
    6 Sayın Zemzem Ateşli hastaların takip çizelgeleri neden sonradan değiştirilerek normal olarak yazıldı. Hastalarin takip saatleri ates değerleri ve uygulanan tedaviyi bizler biliyoruz. Ateşleri 38 37 olan hastalarla ilgili hiç bir müracaat yapılmamıştır.
    7 .Sayin zemzem kurum müdürü izne gitti geldi testleri negatif cıktı diyorsunuz. Evet doğru test negatif cıktı.Ancak tomografi sonucunda yani akciğer de virüs olduğu ve 12 gun covid 19 tedavisi gördüğünü neden söylemiyorsunuz (26 Nisan 7 mayıs tarihleri arasi)Ve kurum müdürünün Batman da yakinlarinin virüs olduğu bilgisini sakliyirsunuz. Ayrıca kurum müdürünün o dönemde yanına yasak olmasına ragmen bir personel alarak bankaya gidip parasal işlemler yaptığını söylemiyorsunuz.
    7 Dışarı girip çıkanları nerden mi biliyoruz. Tabiki personellerin ifadesi doğrultusunda ve hatta bazılarının evlerinde yattığını da biliyoruz.
    8 Sayin zemzem bazı şeyler gizlidir diyorsunuz. Devlet kurumları içinde gizlilik olur ama kimse gizliliği saklayamaz. Devlet istediğinde her şeyi açığa çıkarır. Sağlık konusu gizli kalmaz.
    9 Bizim kendi kurumuzda tüm önlemler ve bilgilendirmeler yapılmıştır. Covid olan personelimiz yaptıkları işin gereği Tüm ülkede olduğu üzere onlarda yakalanmıştır. Burada müdürümüz bir ihmali söz konusu değildir.
    Sonuç olarak şunu ifade edeyim. Keşke bu olay yaşanmasaydı kimse hayatını kaybetmeseydi. Sayın müdürümüz görevini başarıyla yapıyor.Bir ihmali söz konusu değildir. Her durumu Bakanlık ve Vali bey iletmiş anında talimatları uygulamıştır. Her şeyi anında müdahale etmiştir. Bu yaşanan üzücü olayın sonucunda Valilik tarafından herhengi bir kusuru veya ihmali olmadığı yapılan ınceleme ve alınan iifadeler sonucunda ortadadır. Isteyen herkes valilik ten öğrenebilir.
    Burada biz kimseyi suçlu görmüyor yada göstermiyoruz . Sağlık müdürümüzun bir ihmali olmadığının durum tespitini ortaya koyuyoruz. Sağlık müdürümüz kendi kurumunda bir şeyi ihmal etmez ve ihmal edenlere bulunduğu hangi.makam.olursa olsun musade etmez
    Buradan son sozum.MHP il.başkanına olacaktır. Makamlar ağırdır. Her söz tartılıp söylenmelidir. Her durum değerlendirilmeli araştırılmalıdır. Sonuçlar ortaya çıkmadan, hedef gösterilmeden bir tespit ve sonuç istenmelidir.Sonucu kesin olmayan ve olayın aslını bilmediğiniz bir durum da sorumlular bulunsun diyerek hesap sormamalısınız. Birini yıpratayim derken kendini yipratmayacksin.
    Bu süreçte çalışan görev yapan tüm sağlık çalışanlarına tüm kurumlarımiza teşekkür ederiz.
    Cenab i Allah ölenler rahmet eylesin mekanı cennet olsun .Tedavi görenlere geçmiş olsun.
    Yüce Allah Devletimizi ve milletimizi herturlu belâdan korusun.
    Saygılar Selâmlar

    1. Alim BAKIR dedi ki:

      Allah razı olsun. Bu sürecin doğrularını yazdığıniz ve insanları doğru bilinclendirdiginiz için. Bu süreçte Allah herkesin yardımcısı olsun. Zor günler yaşıyoruz . Herkes üstüne düşen görevi yapmalı ve devletinin yanında olmalıdır. Şükürler olsun bu süreci Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi el birliği içerisinde atlatacagiz inşallah. Rabbim tüm sağlık çalışanlarının yardımcısı olsun. Millet olarak sağlık çalışanlarının hepsinin arkasındayız. Tedbirli olup uyarıları göz ardı etmediğimiz sürece Allah’ın izni ile üstesinden gelemeyecegimiz bir durum yoktur. Bu durumda bence birileri koruyan açıklama yapan Sayın il başkani haksız suçlama yapmak yerine olayın doğrusunu valilik ve ilgili müdürlüklerine alması ve gercegi kamuoyuna açıklamalıdır (ama bu söylediğim ilgili il baskanindan beklenen üst düzey bir davranış ) . Son olarak bu yorumları okuyan ve yorum yapanlar lütfen rasyonel olarak düşünmenizi rica ediyorum. MHP li kardeşlerimin de bu konuda il yönetimine temsil ettiği başkanlığın gereğini yapmasını söylemelidir.

  3. Bayburt sevdalısı dedi ki:

    Kìsìler kendi hatalarını başkalarının üzerine atarak, doğruların açığa çıkmasının önüne geçemez. Sayın il başkanım, belli ki olayı sadece Aile sosyal müdürünün ağzından dinlemiş ve burdan bize de ekmek düşer diyerek olaya bodoslama dalmış. Sayın başkana nacizane tavsiyemdir, il başkanlığı koltuğunda otururken siyaseti daha akıllıca nasıl yapabilirim diye biraz kafa yormalısın. Belki üçbeş kitap karıştırırsın. Öyle birilerine kalkan olmak için kendini de MHP gibi bir partiyi de böyle mahcup etmeseydin.

  4. Darica69 dedi ki:

    Bu kurumun sorumlu olduğu birim Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü ise istifa davetini o merciye yönetmeniz gerekmez mi? Burada sorumlu onlar değil mi?

  5. Darica69 dedi ki:

    Bu kurumün sorumlu oldugu birim aile sosyal politikar müdürlügü ise aynı soruyu o halde o merciye yöneltmelisiniz burada onları hiçbir sorumluluğu yok mu?

  6. Bayburt69 dedi ki:

    Zemzem bey, Huzur evi çalışanı olduğunuzu ve ikinci vardiya görev aldığınızı, bize test yapıldığını ancak ilk vardiya ya gelen arkadaşlara yapılmadı diyorsunuz.
    1 Bakanlıklar arası protokole göre görevli personele ise gelemeden 2 gun önce test yapılacağı 10 Nisan tarihinde bildirilmiştir. ASP müdürlüğünün ilk müracaat tarihi 14 Nisan dır. Ilk vardiya görev başlama tarihî 8 Nisan dır.
    Sizin bakanlığıniz gec kaldigi için ilk vardiya ya test yapılamamıştır.
    2 Kurum müdürü yılık izini kullandı demişsiniz.En tabiki hakkıdır.Kimse müdürü suçlamıyor. Sadece Geri döndüğü zaman covid testi merak konusu olmuştur. 10 mart tarihinde başlayan covid salgını sürecinde çok kritik bir bölümde görev yapan birine izne gitme onayı veren ASP il müdürünin sorgulanması herkesin hakki değil midir. Bu süreçte tüm sağlık çalışanları birakin izni gece gündüz teyakkuz halinde olmuştur.
    3 Kema Cag amca il dışına gitti demissiniz. Rahmet li amcanın il dışında bir oğlu vardır ve o da Muğla da bulunuyor. Tespitimiz Bayburt merkezde yaşayan oğlunun yannda olduğu ve rahmetli olmadan 1 hafta önce Huzurevine döndüğüdur. Ölum sebebi covid demedik .Covid belirtileri olup olmadığıdır. Ayrıca 11 mart tarihinde size gönderilen genelde de Hiç kimse dışarı çıkmayacak ve ziyaretçi kabul edilmeyecektir. Şeklinde olmuştur.
    4 Sağlık müdürümüz her şeyden haberi vardır. Çalışanlarına virüs bulaşmasi hastane ortamı ve yüksek risk kaynaklı oluşundan dolayı bir anlik dikkatsizik sonucudur. Bu süreçte Türkiye genelinde bir çok doktor ve hemşire viruse yakalanmış ve rahmetli olmuştur. Sağlık müdürünün ihmali var demek haksızlık olur.
    5 Çalışanların girip çıkışlarını nerden biliyorsunuz demissiniz. Vallahi cevap çok basit. Kendi kurum çalışanlarınız tarafından ifade edilmiştir.
    6 Hastaların var olduğunu ve gerekli önlemler aldığınızı söylemişsiniz. Gerekli tedbirleri aldik diyorsunuz. Aile hekimine zamanında bilgi verdik diyorsunuz. Herşey normal ise Sağlık müdürünün sucu nerde?
    Sonuç olarak Bayburt ta virüs vakaları dışardan geldiği bilinmektedir. Ilk vakaları sizde biliyorsunuz. O tarihlerde yüksek korunaklı ve riskli bir yer olmasına rağmen yaklasik 45 gün sonra birden bire ortaya cikan covid vakaları sebebi sağlık il müdürümü dur? Virüs un bulaşma şeklini biliyorsunuz. Havadan bulaşmıyor, kuşlarda da getirmiyor. Yani insan kaynaklı ve insan temasından dolayı yayılıyor. Bu durum da ılla ki bir kişi oraya bu virüsü getirmiştir.
    Şimdi sorarim size hakim bey,
    Suçlu kim?
    Allah sizde kolaylık versin.
    Bizim derdimiz bu olayın sorumlulari ortaya çıkarılması,
    Gerekli cezanın verilmesidir.
    MHP il başkanıni her olayda böyle tepki vermesini bekliyoruz.Bitmek bilmeyen CORUH projeleleri ve boşa giden milyarlarca liranın hesabını mutlaka sormalıdır. Ama gerçekçi ,adaletli, tarafsız ve hicbir kişiye yol açmak için değil Adalet yerini bulsun diye

  7. Zemzem CENNET dedi ki:

    Bayburt69 adlı yorumcunun sorduğu sorulara ben tek tek cevap vereceğim. Ben Huzurevinde görevli yaşlı bakım personeliyim. Sağlık Sen in de üyesiyim. Olaylar olduğunda bene de İkinci 14 günlük vardiyada görevliydim.
    1-Biz huzurevinde bütün önlemleri almıştık Sadece size Huzurevi Müdürlüğü aracılığı ile resmi bir müracaat olmasına rağmen Birinci vardiyadaki arkadaşlarımızın COVİD 19 testlerini yaptıramamıştık ? Yapmamıştınız..
    2-Huzurevi Müdürümüz evet il dışına gitti. Geçen yıldan izni vardı. Yasal hakkıydı o zaman da izinler kapalı değildi gitti. İzninin dörtte birini dahi kullanmadan İl Müdürümüz onu aradı rica etti ve iznini yarıda keserek herkesin görevden kaçtığı bu süreçte büyük bir fedakarlık yaparak geldi ve görevine başladı. 14 gün de değil tam 18 GÜN SONRA sabit vardiya ya başladı ve testleri de o gün bugündür hiç pozitif çıkmadı. Bunların hepsi resmi kayıtlarımızda mevcuttur. ( Bu iddialarla birileri kendi ihmalini kapatmaya çalıştı, ortalığı yaygaraya verdi ama tutmadı. İftira atmayın merak ediyorsanız İl sağlık müdürlüğüne gidin orada resmi kayıtları var..)
    3-14 Kurala elbette ki uyuldu bu konuda il müdürlüğümüz gerekli uyarıları yaptı ve eğitimleri bize verdi Hepimize ayrı ayrı tebliğ etti.
    4-Yasaklar başladığı andan itibaren Ne dışarıdan içeriye kimse kabul edilmiş. Ne de içeriden dışarıyı kimse çıkmıştır. Bu da kayıtlarımızda mevcuttur. Rahmetli KEMAL ÇAĞ amcamıza gelince ; ALLAH rahmet eylesin çok hizmetine bakmışımdır. Çok değerli büyüğümüzdür. Evet il dışına gitti ancak o zaman yasaklar henüz başlamamıştı. Gelince de gerekli izolasyon kuralları uygulanmış ki zaten odasında yalnız yaşıyordu. Üstelik Kemal amcamız Corona dan vefat etmemiştir. Bu da yine İl sağlık müdürlüğünün kayıtlarında mevcuttur. Kesin ölüm nedeni hekim raporunda belirtilmiştir.
    4-Evet ateşleri yükselen hastalarımız oldu. Ancak bu süreçte çok ciddi bir şey olmadıkça Yaşlıların hastaneye getirilmemesi noktasında İl sağlık müdürlüğünce haklı uyarılar vardı çünkü yaşlılarımız riskin en üstünde kişiler olduğu için çok acil çok önemli bir durum olmadığı müddetçe hastaneye götürmek istemediğimizden Biz de Huzurevi Aile Hekimimize durumu bildirdik. Bu da kayıtlarımızda mevcuttur.
    5-Yaşlılarımızı hastaneye getirmek bu süreçte çok riskli olduğundan Ateşleri yüksek olan yaşlılarımızın durumu AYNI GÜN Huzurevi Aile Hekimine Sağlık personelimiz tarafından bildirilmiş ve hastaların genel durumu hakkında Aile Hekiminize bilgi verilmiştir. 8 gün sonra değil !! Çarpıtmayın lütfen Bu da kayıtlarımızda mevcuttur.
    6-Siz bizim nöbetçi personelimizin dışarıya çıktığını nereden biliyor sunuz.? Kendi sekreteriniz Korona olmuş, Hastanenizin bazı bölümlerde çalışan hemşireleriniz pozitif çıkmış, sizin kendinizden haberiniz yok.
    7-Evet bazı durumlar bizde elbet te ki gizlidir. Çünkü biz Aile Bakanlığıyız ve Kurumsal anlamda GİZLİLİK esasına dayalı olarak çalışıyoruz. Buradan bir şeyleri gizliyoruz anlamı çıkarmayınız. Her şey ayan beyan ortada..
    Şimdi ben sorulan soruların hepsine cevap verdim ve tüm bunlar kayıt altındadır İstendiğinde belgelenecek-tir. PEKİ.. Siz kendi sağlık çalışanınız olduğunu söyleyen Alemdar KORKMAZ ın sorularına cevap verebilecek misiniz ? Hadi bekliyoruz.. Buyurun

  8. Alemdar KORKMAZ dedi ki:

    Alim Bakır ismiyle yorum yapan arkadaş..)) İl sağlık müdürünün avukatlığını yapacaksanız. !! O zaman Ona sorduğum soruların cevaplarını da veriniz. Asla veremezsiniz çünkü bunların hepsi GERÇEK Belli ki siz mevzuyu anlayamamışsınız. YA da anlamak istemiyorsunuz. Ben bir sağlık çalışanı olarak ona gayet açık ve net bir şekilde sorular yönelttim. Eğer anlamadıysanız Lütfen bir daha okuyunuz. .)) ve gidip bunları İl sağlık müdürüne sorunuz. Eğer cevaplarsa Ben sizden özür dileyeceğim. Başka kurumun iş ve işleyişi beni ilgilendir miyor. Siz !! Bu ihmal sonucu yuvaya sokulan kuşun yumurtalarının hesabını soruyorsunuz ve BU İHMALİ siyasi mülahazalara çekerek mevzuyu asıl mecrasından çıkarmaya çalışıyorsunuz..Ayrıca Bir siyasi parti İl başkanı durup dururken böyle bir açıklama neden yapsın ?? Lütfen daha fazla komik olmayınız

    1. Alim BAKIR dedi ki:

      Sayın Alemdar korkmaz , bir sağlık çalışanı olduğunuzu iddia ediyorsunuz fakat okuduğum yazılarınızın hepsinde de aynı kanıya vardım ki sağlık çalışanı rolünü üstlenerek huzurevi yonetimininden biri gibisiniz . Her iki sitede de bak ben sağlık calisaniyim ASP ile bir alakam yok izlenimi vermeye calismissiniz. Madem bu soruları merak ediyorsunuz basinizdaki hekimlerden gayette cevabını alabilirsiniz ki bu süreçte sağlık camiasının en başından en sonuna kadar ne kadar gayretle calistigini bilmeniz gerekirdi (eğer gerçekten sağlık çalışanı olsaydınız) mesela örnek veriyorum. Sağlık çalışanı olarak Filyasyon yaptığınızı iddia ediyorsunuz. Hangi birimde ne işler yaptığınızı da açıklar mısınız ? Yoksa sağlık çalışanı olarak bu surecte calismadiginizi mı iddia ediyorsunuz? Ben biliyorum ki bu süreçte sağlıkta pandemi ekipleri duraksizin vaka takibi, izlem, test , sonuçların çıktıları, tedavi süreci, evde gözlem ,hekimler ile takip, iyilesenlerin terhisi … Vb. gibi gerçekten gecesi olmayan abartmadan söylüyorum 24 saat işin içinde idiler.Sabahin ilk ışıkları ile Bayburt’un en ücra köylerine dahi doktoru ile hemşiresi ile ekipmanları tam bir vaziyette göreve başlayan ekipler mesai mefhumu olmadan o köyde ulaşılamayan bir kişi kalmayana dek vaka tespit ve dokümanları toplayarak merkeze bildirmeleri (artık kaçta işleri biterse o zmaan evde olurlar) sonrasında ise laboratuvarda bu test sonuc çalışmaları sonucu aynı gün gece 01.00 de açıklanması ile gün içindeki raporların ilgili hekimler tarafından üst birime aktarılması ve raporlastirma çalışmalarının 78 gündür aynı şekilde bir fiil tekrar edilmesinden bahsediuorum. Eğer soforsen soyle bakalım Bayburt’ta gitmedigin köy kaldı mı? eğer hemşire isen soyle bakalım Bayburt’ta ulasmadin konusmadigin bir kişi kaldı mı? Eğer doktorsan söyle bakalım test yapmadigin aramadigin hasta kaldı mı? Eğer yetkili bir doktorsan söyle bakalım üst amirlerine hazırlayıp sunmadigin bir rapor oldu mu? Eğer hastanede görevli isen soyle bakalım o hastalarla ilgilenmedim mı? Eğer laboratuvarda isen soyle bakalım yapmadigin bir test kaldı mı? Sayın Korkmaz gerçek sağlık çalışanı isen soyle bakalım hadi söyle lutfen yapmadınız mı bunları. Ben cevap vereyim: YAPMADİN! Çünkü sen bir sağlık çalışanı DEGİLDİN. Şimdi ben söyleyeyim sana o savundugun ASP il mudurlugu (yani sen veya yakın akraban) haklı olarak demişsin ya kullandığı yıllık izninde(!) Fink atarken bu çalışanların hakkına girdiğin için ahirette hepsinin hesabı sorulacak. Canlar gidiyor hemşerim Can. Bütün sağlıkçılar bir gün dahi izin yapamazken haklı olarak yaptığınız izin ve gerçekler ortaya çıkmasın diye gizlediginiz evraklar , sorumsuzluklariniz, neticesinde Canlara sebep oldunuz . Soyle bakalım soruşturma sonucunda Sağlık il müdürlüğünün herhangi bir ihmali bulunmadığını, ve ASP il müdürlüğünün kabahatli çıktığını da aciklasana. Açıklayamaz siniz çünkü müfterisiniz. Şu kadarını söyleyeyim ,Gerçekler ortaya çıkmaya başladı nereye kadar daha insanları kandirmaya devam edeceksiniz. İhmal ve sorumsuzluklarinizin sonucu sebep olduğunuz o Yaşlı değerlerimizin veballerini de ödeyeceksiniz ahirette.
      Demişsin ki Sağlık İl Müdürünün avukatı misin? Cevapla sorularimi. Her iki mecrada da algı çabasında olduğun için verilen cevaplar seni tatmin etmiyor olsa gerek. Bayburt69 ve Coruh69 tek tek cevaplamış ya hangi sorunun cevabını tekrar duymak istiyorsan baştan oku. Anlamadiysan 2 veya 3 kere okumanı tavsiye ederim. Ayrıca ASP il müdürlüğü hakkındaki sorulan sorularin da hala cevaplanmadigini görüyorum. Ayrıca verdiğin sözü de tutmani isterim . Özrünü hala duyamadim. Yine de herşeyi hakkıyla bilen Allah var ve devletimiz çok büyük haksızlıklar ortaya dokuldukce foyaniz da meydana çıkıyor. Neye üzülüyorum bilir musun bir tarafta insanlar can derdinde siz de şunu arkama alayım da işten siyrilayimin derdindesiniz. Unutma ki :” zerre kadar kötülük yoktur ki cezasız kalsın, yine hiçbir iyilik de yoktur ki mükafatı olmasin.” Saygılar .

  9. Alperen dedi ki:

    Bekir Başkan doğru olmayan birşeyi konuşmaz . Araştırıp bekleyip görüp öyle konuşmuştur helal olsun . .

  10. Alim BAKIR dedi ki:

    Ya Allah aşkına sayın başkan bir aciklasana ne biliyorsun , ne anlattılar sana , kim sana dedi ki şöyle konus . Bildiğim kadarıyla olay soruşturma aşamasında bu konuda neye ne kadar müdahilsin. Biliyor da aciklamiyorsan suçlusun. Bilmiyor da konusuyorsan( ki öyle görünüyor ) bir adamını savunacam diye koca MHP adina yanlış yapıyorsun. Adam kurumuna sahip çıkamamış açık ve net, bilgileri saklamış, tedbir almamis, bir sürü ihmal ve ilgisizlik söz konusu huzurevinde . Tek yapması gereken yaşlı degerlerimizi korumakken bunu beceremeyen insanin neresini savursun. Rahmetli Türkeş’in :”İnsanlar; yoksulluğa, açlığa, susuzluğa tahammül ederler. Fakat ADALETSİZLİGE, asla müsaade, müsamaha etmezler.” sozunu hatırlamanızi rica ederim Sayın başkan. Doğruyu söyle Hakkı konuş. Bizim bildiğimiz ulkucukle senin kayirdigin ulkuculuk aynı değil sanki. Kimin ne suçu varsa devlet büyüklerimiz bulur zaten. Hedef gostermek ne? Amaç ne ?

  11. Bayburt69 dedi ki:

    Alemdar korkmaz bey, bende bir sağlık çalışanı olarak Vicdanım rahatlasın diye yazıyorum. Sayin müdürümüz covid 19 sürecinde bakanlığımızın uyguladığı tüm tedbirleri ve yapılması gereken çalışmaları zamanında yerine getirmiştir. Tüm sorularınızın cevaplarını eminim biliyorsunuz. Il pandemi kurulu başkanlığınca tüm önlemler alınmıştır. Yapilan tüm çalışmalar vaka sayisu tespitleri ve tedavi süreçleri anlık olarak bakanlığa iletilmiştir. Şehir olarak il pandemi kurulunca devletimizin aldığı tüm önlemler yerine getirilmiştir. Yazdığınız iki yorumu okuyunca insan sizi gazeteci gibi algılıyor. Gazeteci olmadığınıza göre tüm soruların cevaplarını biliyorsunuz demektir. Sizden ricam bunları açıklar misiniz. Herkes öğrensin neler olup bitiyor. Sayin müdürümüz gayet işin bilincinde ve özverili çalışmaktadır. En ufak Ihmal söz konusu değildir. Her türlü bilgi anında değerlendirilmiştir. Istifasi söz konusu değildir. Istıfa ederek birilerini sevindirmeyecektir. Sağlık çalışanı olarak bizim müdürlüğümüzde bilinçli ve görevde ihmal yapıldığını gördüğünuze göre ASP müdürlüğüne de şu sorulari sormanız gerekmez mi?Aksi takdirde sizin sağlık personeli olmadığınız ve sağlık müdürümüzü suçlamak için bu yorumu yaptığınız anlaşılacaktır.
    1 Huzur evinde hangi önlemler alındı?
    2Huzur evi müdürü neden il dışına gitti ve gelince 14 kuralina uydumu?
    3 Huzur evi sakinlerinden dışarıya giriş çıkışı oldumu ( Rahmetli Kemal Cağ amcamız dışarı hangi izinle cıktı ve içeri girince nasıl bir önlem alındı?
    4 Ateşleri yükselen hastalar için ne gibi bir önlem aldınız veya 112 bilgi verdiniz mi?
    5 Hastaların olduğunu ve neden 8 gun bekledikten sonra hastaneye bilgi verdiniz?
    6 Personelin çalışma şartlarına ve gerekli izolasyona uyduğunu söyleyebilir misiniz?
    7 Nobetci Personelin geceleri dışarıya çıktığı dogrumudur?
    8 Personelin sürekli gündüz içeri dışarı girip çıktığı dogrumudur?
    9 Personelin bazı durumların gizli kalmasi gerektiği yönünde uyarıldığı dogrumudur?

    Söz konusu yorumu yaparken MHP sevdalısı bir kişi olarak MHP il başkanı BEKIR KASAP beyin olayları tam olarak bilmeden yaptığını yada kendisine yanlış bilgi verilerek yaptığını görmekteyiz. Farklı bir düşünceyle yaptıysa sağlık müdürümüze karşı olan manasiz bir tavır olarak il başkanımıza yakışmamıstir.Saygilarimla

    Görelim mevla neyler Neylerse güzel eyler
    Güzel ve sağlıklı günlerde buluşmak dileği ile
    Hayırlı Bayramlar

  12. Alemdar KORKMAZ dedi ki:

    Hastalığın kaynağını bulmak için FİLYASYON araştırması yaparak Kim kiminle temas kurmuş araştırıyoruz.. ! Bu minvalde Test uygulaması yaptığımız bireylerin sonucu Negatif çıkmış olsa bile ! onları temaslı olarak kabul edip taahhütname imzalatarak 14 gün boyunca izole olmaları için evlerine gönderiyoruz ve Aile hekimlerince de 14 gün boyunca takiplerini yapıyoruz. Peki !! Huzurevinde 14 günlük ikinci sabit vardiya görevine gidecek olan personelin de testlerini yaptık ve hepsi de negatif çıktı tamam. O zaman NEDEN ? onları da evlerine gönderip takiplerini yaptırmadık da, göreve gitmelerine müsaade ettik. ? O personelin daha önceden kiminle temas kurduğunu nereden biliyordunuz ? Bu ne yaman bir çelişkidir. ?

  13. Alemdar KORKMAZ dedi ki:

    Bir sağlık çalışanı olarak Yazmayım diye çok zorladım kendimi ancak vicdanen rahatsızım ve şu soruların aydınlığa kavuşmasını il sağlık müdürümüzden rica ediyorum
    Sayın İl sağlık müdürümüz;
    1-Bu süreçte Kurumsal anlamda görev ve yükümlülüklerinizi yerine getirdiğinize inanıyor musunuz ?
    Bireysel olarak yaptığınız bu ihmalin içerisine tüm kurumu çekmeye çalıştığınızın farkında mısınız ?
    2-Sağlık Bakanlığımız Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen, Kuruluşlarda Covid 19 kapsamında alınacak tedbirleri içeren talimat gereği ; “Özellikle Huzurevlerinin Riskin en üst gurubu olduğu da belirtilerek..”
    a-Huzurevine hekim görevlendirdiniz mi ?
    b-Huzurevi Yaşlılarına ve Huzurevi Çalışanlarına Test uyguladınız mı ?
    c-Test uygulamak için müracaat mı beklediniz ? Size bu konuda resmi bir müracaat oldu mu ?
    d-Covid 19 TEST lerini yapmamanızda ki gerekçeniz neydi ?
    3-Sekreterinizin dahi pozitif çıktığı doğru mu ? Ayrıca Devlet hastanemizin bazı bölümlerindeki sağlık çalışanlarının pozitif çıktığı doğru mu, neden önlem almadınız, tedbirli davranmadınız ?
    4-Bu süreçte herhangi bir basın açıklaması yapmak sizin yetkiniz de değil elbet bunu biliyoruz Ancak COVİD 19 tedbirleri kapsamında Kamuoyunu yeterince bilgilendirdiğiniz i düşünüyor musunuz
    5-İstifa etmeyi düşünüyor musunuz ?

    1. Bülent dedi ki:

      Arkadaş bir sağlık çalışanı olduğunuzu söylediniz farkında mısınız kendinizi adliye de ki savci mı zannediyorsunuz bırakında sayın il sağlık müdürü ne kimler ne soracak sa onlar sorsun . Bence burada il sağlık müdürü ne değilde SAYIN valimize sormanız gereken soru şu olmalıydı neden soruşturma baslatılmadı başlatıldıysa neden ASP başındaki yetkililer halen görev başında lar.

  14. kerem dedi ki:

    Arkadaşlar fazla söz kuran a yakışır tartışmaya gerek yok sürü kaybolunca hesabını çobandan sorarlar burada sorumlular belli huzurevi md ve sağlık md gereğini yapmalılar yapmıyorlarsa gereği yapılmalı bu kadar net

    1. Hasan dedi ki:

      Asp Müdürü niye yok? Huzurevi milli eğitime mi bağlı???

  15. Hamit dedi ki:

    Sn.Bekir kasap bey ;
    bu olay belediye de olsaydı BELEDİYE başkanını istifaya davet edebilirmiy di ?

    Bayburt ta geçen sene karakolu yapımında ihmal yüzünden tam 10 kişi öldü, neden kimseyi istifaya çağırmadı.

    İyi niyetten uzak, hamaset ve kötü niyetle yapilan bir açıklama olduğunu düşünüyorum.NOKTA

  16. M.Ş dedi ki:

    Buradaki yorumların yüzde doksanının tek ekip tarafından canhıraşhane yapıldığı çok aşikar. Yorumu değerli bayburt halkına bırakıyorum. İstifa bir tercihtir fakat görevden alma yapılması gerekendir. İl sağlık müdürü ve il aile sosyal politikalar müdürü görevden alınmalıdır. Sayın Bayburt valisini göreve davet ediyorum.

  17. İsmet Memiş dedi ki:

    Türkiye’nin en küçük ve salgının en kolay kontrol edilebilir ilinde böyle vaka patlaması üstelik vakaların hastane ve huzurevi kaynaklı olması sonrası İl sağlık müdürü ve diğer sorumlular istifa etmeyecekse ne zaman istifa edecekler. Bayburt halkı bu kadar beceriksizliği ve eline yüzüne bulaştırmayı hakediyorsa bilemem. Bekir beyin çağrısı doğru ve yerindedir. Yorumlardaki hararetli savunma da trajikomiktir.

  18. Şövalyelere Selam dedi ki:

    İl sağlık şövalyeleri talimatla patır patır yoruma doluşmuşlar. Bu skandal il sağlığı da il asp yi de ilgilendirir ve ikisinin de istifası gerekir. Yüzbinde vaka sayısında bayburt kaçıncı sırada gümüşhanede hiç vaka yokken bayburtun kırılmasında sağlık müdürlüğünün nasıl sorumluluğu olmaz. Tabii ki trollerin amacı burada müdürlerini ve kendi koltuklarını korumak. Allah akıl filir versin. Hayırlı bayramlar..

    1. Bayburt69 dedi ki:

      Benim yaptığım yorum tamamen MHP il başkanının olayın aslını bilmeden Sağlık müdürü arkadasimizi tek sorumlu olan kişi olarak göstermesidir. Bayburttaki vakalara gelince hepsi dış kaynaklı olup varsa bir ihmal Valiliğin eksikliğidir. Eğer adam umre den dönüp ,evde olması gerekirken eline hurmasını alıp arkadaşlarını ziyarete gidiyorsa, biri de evine arkadaşlarını çağırıp yemek ziyafeti çekiyorsa, istanbuldan cenaze ye gelip komşuları ziyarete gidiyorsa,insanlar maskesiz sosyal mesafe kuralına uymuyorsa kısaca sorumsuzca davranıp virüsü yayiyorsa Saglik muduru siz olsanız nasıl önleyecektiniz .Halkımız malesef çok fazla önlemlere uymadı. Ülkemizde vakalar artısinda sağlık bakanlığınin sucu olabailir mi ?Halkımız onlemlere uymayınca Cumhurbaşkanımız ulke genelinde birçok kısıtlamayı getirmek zorunda kalmıştır.
      Buradaki amaç koltuk korumak,trolluk yapmak değil adaletli olmaya,tarafsız olmaya, gerçekleri araştırıp ortaya çıkarmaya MHP il başkanını davet etmektir.
      Adalet mülkün Temelidir. Haksız yere bir insani suçlamak Kul hakkı yemektir.
      Selamlar…

  19. Serdar dedi ki:

    Sağlık il müdürü ilker bey bayburtun yetiştirdiği en nadide insanlardan biridir işin aslını bilmiyorum ama ben bu olayda ilker beyin suçsuz olduğuna yürekten inanıyorum ALLAHIM yardımcısı olsun inş.

  20. Ensar dedi ki:

    Alper bey iddia ettiğiniz gibi olsaydı sağlık il müdürü bugün görevde olmazdı, Bayburt 69 adlı kullanıcının anlattıkları doğruysa çünkü huzurevi çalışanları da aynı şekilde anlatıyorlar ASP il müdürünün vicdani bir karar alarak istifa etmesi gerekmez mi?

  21. Alper dedi ki:

    Çünkü ASP il müdürlüğü gerekli tedbirlerin alınması için İl Sağlık Müdürüne 2 kere dilekçe veriyor. Ama beyefendi ilkinde gerek görmeyip ikincisinde test yaptırıyor. Sonra da vaka patlaması yaşanıyor. İlkinde testleri yapmayı kabul etseydi gerekli tedbirler alınır bu kadar can kaybı yaşanmazdı.

    1. Hasan dedi ki:

      Kurumlararası yazışma valilik üzerinden olur. Resmî yazı olur. Muhtemelen dilekçeler ASP müdürüne verildi ve o da işleme koymadı o zaman. Yani ASP Müdürlüğü Sağlık müdürlüğüne dilekçe yazmaz. Resmî yazı yazar. Resmî yazının gereğini yapmamak her babayiğidin harcı değildir. Gerçekleri konuşalım. Çamur atmak vebaldir.

    2. Bayburt69 dedi ki:

      Alper bey bahsettiğiniz yazışmalar Bayburt Valisi Sağlık bakanlığına iletilmiş bakanlığın verdiği cevaplar ve uygulanmasi istenen tedbirler Saglik muduru aracılığıyla
      Bayburt valisine ve Asp il müdürüne bildirilmiştir. Yani yasanan tüm süreci il pandemi kurulu ve saglik bakanlığı bilmektedir.Tek bilmeyen, araştırma yapmayan MHP il başkanı olmuştur. Ilker bey bu durumu ihmal edecek birisi değildir. Ceza evi ve askeriyede uygulanan test programını neden Huzur evinde uygulamasın Bakanlığın covid 19 sürecinde uyguladığı ve yapılması tedbirleri harfiyen yerine getirmiştir.
      Bayburt milletvekili ve Bayburt Valisinin bu durumu aciklaga kavusturmasini bekliyoruz. MHP Il başkanı da taraf olmamali,adaletli düşünmeli, sorumlulari ve ihmali olanları bulmalı,olayları objektif değerlendirmelidir. MHP il başkanı birilerini istifaya davet ederken bir başkasının ihmalini ortadan kaldirmaya çalışma çabasının yanlış olduğunu belirtmek isterim.Yasanan olay üzüntü vericiydi keşke olmasaydı. Ölenlere Allah’tan rahmet, tedavi görenlere de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
      Ramazan Bayramınızı kutlar sağlık ve huzur dolu günler dilerim.

  22. Bayburt69 dedi ki:

    Sayın başkan bu açıklaması ülkücü bir tavıra yakışmamıştır.Saglik müdürümüzde diğer kurum amirleri ve hastane personelimiz kadar özverili olmuştur. Ülkücü insanlar yorum ve eleştiri yaparken hakkaniyetli olmalıdır. Yaşanan olay Huzur evinde meydana gelmiş ve Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü sorumluluk alanındadır. Sayın başkan suçluyu Sağlık il müdürü olarak gösterdiğinde göre elinde bilgi ve belge olmalıdır. Şimdi buradan sayın il başkanına cevaplamasi gereken bir kaç sorum olacaktır.
    1 Huzur evi çalışma vardiyalari kaç kişiden ve hizmet edecekleri hasta sayısını ve nasil hizmet ettiklerini biliyor mu ?
    2 Huzur evi çalışanları 15 günlük çalışma saatleri arasında yasak olmasına rağmen evlerine gizli gizli gidip geldiklerinden haberi var mı?
    3 Huzur evi müdürünün memleketine gıdip geri döndüğünde 14 günlük karantina kuralına uyup uymadığını biliyor mu?
    4 18 nisan gecesi 39 derece ateşlenen iki Huzur evi sakini olduğunu,112 ye bilgi verilmediğini biliyor mu?
    5 Bu hastalarin kurum içinde ilaç ve serumla tedavi edilmeye çalışıldığını ,kendilerince karantiana uygulaması yapıldığını biliyor mu?
    6 Huzur evi çalışanlarına bu durumun dillendirilmemesi için talimat verildiğini biliyor mu?
    7 24 Nisan da hasta sayısının 5 olduğunu ve 39 derece ateş ve öksürüğü bulunan kişiler için hastanenin aramadığını biliyor mu?
    8 26 Nisan gecesi artık olay personele sıçradığını için 112 haber edilip hastaneye sevk yapılmaya başlandığını biliyor mu?
    9 Valilik tarafından bu olaya karsın yapılan bir inceleme olduğunu ve sonucu Sağlık il.mudurumuzun bir kusuru olmadığını biliyor mu?
    10 Bayburt Valisi ve sağlık bakanlığı yapılan görüşmeleri biliyor mu?
    Şimdi siyasi parti başkanı olarak, bu olayla ilgili nasıl bir araştırma yaptınız. Bayburt Valisi, Sağlık il müdürü, Aile ve sosyal politikalar müdürü ve huzur evi müdürü ile neden görüştünüz mü? Sorumluluk sahibi olanlara şemsiye tutup, Sağlık müdürünü doluya atmak nedendir.? Ülkücü olmak yargısız infaz etmeyi engeller.
    Şimdi 1 ay önce yaşanan bu olayi yeni gündeme getirmek sizinde siyasi makam sahibi olarak ihmalinizi ve işgal ettiğiniz o koltuğu bırakmanızı gerektirmez mi
    Iyice araştırma yapılmadan medyadan yapılan bu demeç sonunda Mhp başkanı mahcup olacak ve belkide kendisi istifa etmek zorunda kalacaktır.
    Doktor Ilker Hancı bey gayet başarılı ve özverili çalışmaktadır. Her türlü teşekkürü ve tebriği hakediyor. Doktor İlker Hancı bu olayda bir ihmali söz konusu değildir

    1. Bülent dedi ki:

      Yüreğine sağlık BAYBURT 69 kardeşim içimdeki hislerime tercüman oldun düşüncelerine %100 katılıyorum

  23. Memur dedi ki:

    Bekir başkan Haluk müdürü korumak adına bence yanlış bir açıklama yapmış. Eğer İlker müdürle konuşup bilgi alsaydı veya Vali beyden sorsaydı durumun asıl sorumlularının kim olduğunu öğrenirdi. İyi niyetle yapılmış yanlış bir açıklama olduğunu umuyorum.

    1. m.emin gayretli dedi ki:

      EVET MEMUR KARDEŞİM BEKİR BEYİMİZ HALUK MÜDÜRÜN GAZINA GELMİŞTİR

  24. Bahri dedi ki:

    Sn il başkanı il başkanı olmuşsun ama kimin sorumlu olduğunu bilmiyorsun senin yapacağın iş arkadaşını korumak değil savcılığa suç duyurusunda bulunmak

  25. m.emin gayretli dedi ki:

    TEŞKİLAT VE ÇALIŞANLAR ÇOK BAŞARILI ANCAK SADECE MÜDÜR BAŞARISIZ.ÇOK ENTERESAN? REİS HEM HAKİM HEM DE SAVCI OLMUŞ MAŞAALLAH

  26. Hasan dedi ki:

    Huzurevi Sağlık Müdürlüğüne değil Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlıdır. Zaafiyet varsa Sağlık müdürlüğünde değil ASP il müdürlüğündedir. Neden ASP il müdürünü değil de Sağlık müdürünü istifaya çağırdığınızı anlamakta zorlanıyorum. Gerçekten bu olay üzerine gidecekseniz ASP il müdürünü istifaya davet ediniz. Bu nasıl olay yorumlamak. Bu kadar olmaz. Ayıp.

  27. Bayburtlu dedi ki:

    Huzur eviyle alakalı korkudan açıklama yapamayan bir il başkanı ile karşı karşıyayız. Kimlere, ne günlere kaldık.

  28. Ensar dedi ki:

    Aynı soruyu neden aile sosyal politikalar müdürüne yöneltmiyorsunuz onun hiçbir sorumluluğu yok mu? huzurevi neden bir aydır temizlenmedi bir huzurevini temizletmek ten aciz olanlar başarılı mı sayılıyor