Dolar32,8659
Euro35,6791
Altın2.552,33
BİST11.089,53
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 26°C
Parçalı Bulutlu
Bayburt
26°C
Parçalı Bulutlu
Per27°C
Cum24°C
Cts23°C
Paz25°C

BAYDER’in konukları Aşık İhsan Yavuzer ve Aşık Rahim Sağlam oldu

BAYDER’in konukları Aşık İhsan Yavuzer ve Aşık Rahim Sağlam oldu
29 Mayıs 2024 14:47
A+
A-

Bayburt Tarih-Kültür Edebiyat Derneği’nde haftalık olarak gerçekleştirilen Kültür Sohbetlerinde âşıklık geleneğinin başarılı iki önemli ismi sahne aldı.

Bayburt Tarih-Kültür Edebiyat Derneği’nce yürütülen ‘Kültürel Değerlerimizle Geleceğe Yürüyoruz’ projesi kapsamında gerçekleştirilen programda; aşıklık geleneğinin günümüz elçilerinden Aşık İhsan Yavuzer ve Aşık Rahim Sağlam aşık severlerle buluştu.

Usta âşıklar programda divan, muamma, taşlama, güzelleme ve koçaklama dallarında örnek atışmalar gerçekleştirerek gelenek hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Aynı zamanda BAYDER üyesi olan Aşık İhsan Yavuzer ve Aşık Rahim Sağlam, hikâyeci aşık türkülerine de yer verdi.

BAYDER Başkanı Fatih Dündar, usta çırak ilişkisiyle asırlarca süregelen aşıklık geleneğinde günümüz ustalarının neredeyse çırak bulamayacak duruma geldiğini söyledi. Dündar, bu geleneği icra etmenin ve icra ettirmenin kıymetli olduğunu belirterek desteklerinden dolayı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Programda Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise geleneğin yaşatılmasının toplum ve kültür açısından önemli olduğuna dikkat çekerek geleneği yaşatanlardan Âşık İhsan Yavuzer ve Aşık Rahim Sağlam’a teşekkür etti. Başkan Memiş, usta âşıklara BAYDER adına teşekkür belgesi takdim etti.

Program, aşıklar tarafından seslendirilen koçaklama koro türküleri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.