Bayburt’un tek tandır ustası Recai Purutoğlu’ndan teşekkür yemeği

2020 yılında Türkiye’de yılın ahisi seçilen Bayburtlu tandır ustası Recai Purutoğlu, Bayburt protokolüne teşekkür yemeği verdi.
Pandeminin yoğun bir şekilde yaşandığı 2020 yılında Türkiye’de yılın ahisi seçilen Purutoğlu, Bayburt protokolüne söz veripte gerçekleştiremediği teşekkür yemeğini Yeni Şehir Parkı’nda bulunan Bayburt evinde verdi.
Düzenlenen yemek sonrası bir konuşma yapan Recai Purutoğlu, Ahiliğin esnalar için önemine değinerek, Bayburt’ta sadece kedisini tandır üretimi yaparak mesleğin yaşatılması için mücadele verirken, yaptığı işi kısa süre içerisinde Türkiye ve Bayburt gündemine taşıyarak destek veren basın camiasına, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim’e, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye, Bayburt Üniversitesi’ne, Ticaret ve Sanayi Odası’na ile Bayburt Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğine ve destek veren herkese teşekkür etti.
Purutoğlu, ayrıca tandır üretimi yaptığı Veysel mahallesindeki Purut Sokağını isminin yıllar önce değiştirildiğini dile getirerek, Belediye Başkaı Hükmü Pekmezci’den sokağın isminin yeniden eski ismine kavuşturulması talebinde bulundu. Pekmezci ise, konuyu Belediye Meclisine taşıyacağını ve Purut Sokağı isminin yenide verilebileceğini ifade etti.
Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ise, Recai Purutoğlu’nun önemli bir görev üstlendiğini belirterek, mesleğinin yaşatılması adına gayretlerinden dolayı kendisine teşekkür etti.
Recai abimiz yaptığı sanatın devamı için bir kurs, çırak, kalfa usta yetiştire bilir. Devlet destekli bir proje hazırlanabilir.
ÖNCELİK’LE BAŞARILAR RECAİ ABİ. BENDE HUZUR EVİ MEVKİSİNDE KALIYORUM RECAİ ABİ SU’LAR SEL’LER GİBİ ÇALIŞIYOR