Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Bayburt’un tek milletvekili olabilmek için çok sayıda adaylık müracaatı yaşanıyor

Bayburt’un tek milletvekili olabilmek için çok sayıda adaylık müracaatı yaşanıyor
18 Mart 2023 12:57 | Son Güncellenme: 18 Mart 2023 12:59
A+
A-

Türkiye’de tek milletvekilli çıkaracak iki ilden birisi olan Bayburt’ta AK Parti başta olmak üzere çok sayıda milletvekili aday adaylığı için müracaatlar yaşanıyor.

Söz konusu aday adaylığı konusu olunca Bayburtlular hem tek milletvekili ile temsil edilmeye hem de seçimler öncesi aday adaylığı bolluğunu yaşamaya bir şekilde alıştırılmış oldu.

Seçimlere iki ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen, nüfusunu artırmakta başarılı olamayan Bayburt’ta, aday adaylığı konusunda önemli bir artış yaşanıyor. Her bir aday adayı tek vekil olmak için kolları sıvamış durumda. Buda onların Bayburt sevginin ne denli büyük olduğunu kanıtlıyor olsa gerek…

Tek vekillik için aday adayı enflasyonu yaşanıyor 

AK Parti’de her dönem olduğu gibi yaşanan aday adaylığı müracaatlarının çiftli rakamlara ulaşması tahmin edilirken, MHP’de 5 veya 6 müracaatın olması bekleniyor. Ayrıca AK Parti’de müracaat eden birçok ismin önceki dönemlerde de müracaat ettikleri dikkat çekiyor. Cumhur İttifakının ortaklarında bu gelişmeler yaşanırken diğer taraftan merak edilen bir başka konu ise Bayburt’ta Millet İttifakının ne yapacağı konuşuluyor. Şuan 6 lı masanın paydaşları bu konuda görüşmelerini devam ettirdikleri belirtiliyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre Karabey Kadri Karaoğlu’nun Bayburt’ta Millet İttifakının adayı olacağı söyleniyor. 

Bütün bu gelişmeler yaşanırken partilerde kimlerin adaylığının kesinlik kazanacağı şimdiden kamuoyu tarafından merak ediliyor. Ancak Bayburt’ta önceden olduğu gibi seçim heyecanını bu seçimler öncesi pekte yakalayamadığı gözleniyor.

Bayburt yine tek milletvekili yarışına hazırlanıyor…

Bayburt en son 2018 yılında yapılan seçimlerde 1 milletvekili ile temsil edilen tek il olmuştu. 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi yine aynı nüfus sorunu gerçekleşti ve 1 milletvekili ile devam kararı çıktı.

Bayburt, maalesef tek milletvekili ile sorunlarını istediği şekilde çözemediğini geçmiş yıllarda tecrübe etmiş durumdadır. Çünkü sorunları fazla olan bir şehrin bu şekilde temsil edilmesi tek kelime ile gelişimine, kalkınmasına ve sorunlarının çözümünde sıkıntılar yaşanmasına neden olmaktadır.

Göçü bir şekilde durduramayıp nüfus çıkmazına takılan ve yine tek vekille temsil edilecek  olan Bayburt’ta siyasi partilerden ve STK’lardan hiç bir basın açıklamanın yapılmamış olması da düşündürücüdür. Bu sorun önceden beklide bir kararname ile değiştirilebilir ve “Her il en az 2 milletvekili ile temsil edilir” diye bir karar uygulamaya girebilirdi. Ama bu saatten sonra Bayburt seçim havasını oluşturabilmek için zamanını iyi  değerlendirecektir.  

Tek kale oynanan maçta sonuç değişmiyor 

Tek kale oynanan bir maçı düşünün, bütün rakipleriniz sizden çok güçlü. Çıktığınız maçlarda rakipleriniz güçlü olması nedeniyle 90 dakika sizin kalenizde baskı kuruyor. Topu alan kalenize yönelip gol atmaya çalışıyor. Sizin de kaleciniz becerikli olmadığından gol yemeye devam ediyorsunuz ve maçlardan mağlubiyetle ayrılmak durumunda kalıyorsunuz. Çünkü yedek kaleciniz de iyi bir golcünüz de yok, oyuncularınız genelde amatör ruhlu, doğru dürüst antrenman bile yapmıyorlar. Takımın kaptanı kendinden başkasını düşünmüyor. Oyuncular ise alacakları transfer parasının hayaliyle yatıp kalkıyorlar. Ama teknik direktörlerine güvenip ondan mucize yaratmasını bekliyorlar.

Diğer taraftan ben çok iyi futbolcuyum diyerek transfer döneminde çok sayıda futbolcunun kulüp kapısında bonservisleriyle sırada beklediğine şahit oluyorsunuz. Ancak sonunda teknik direktör içlerinden birisini belirleyip onu kadroya dahil ediyor. Ama genellikle belirlenen ve kadroya dahil olan futbolcu sürekli sakatlıklar gerekçesiyle kadroda pekte yer almıyor. Yani bu futbolcu takıma pekte yararlı olmuyor.

Sonrasında ise taraftar hayal kırıklığı yaşadığı için eleştiriler başlıyor. Ama eleştiri yapan taraftarlar futbolcu ile karşılaştıklarında ise eleştirilerini unutulup ona yaranmaya çalışıyorlar. Futbolcuda bu kez kendinin ne kadar vazgeçilmez ve başarılı bir sporcu olduğu zannediyor. Çünkü alternatifi yok. Ama bu futbolcuyu başka bir takıma transfer etmek istediğinizde hiçbir takım talip olmuyor. Dolayısıyla alternatifi olmayan futbolculara mecbur bırakıldığınızda sonuç hep aynı oluyor ve ligde alt sıralardan kurtulamıyorsunuz.

Yani Bayburt’un iyi transferlere dolayısıyla takımı sırtlayacak iyi futbolculara ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır…

Çünkü Bayburt her şeyin en güzeline layık kadim bir şehirdir.

Bayburt Medya

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Numan Erengil dedi ki:

    Bayburt’a hizmet aşkı ile dolu milletvekili aday adaylarına uyarımdır, galiba duymadınız milletvekili maaşları 73 bin liradan, asgari ücret seviyesine düşürüldüğü gibi, dokunulmazlık zırhıda kaldırıldı desem ve gerçek olsa da o zaman aşkınızın hizmeti mi yoksa şöhret mi olduğunu bir görsem.

  2. TARFSIZ TARAFTAR dedi ki:

    Seçimlerde oy verme alışkanlıkları nedeni ile belli çizgideki partiler oyları çantada keklik olarak görüyor. Bayburt halkı seçim alışkanlıklarını değiştirdiği sürece ancak o zaman kazançlı çıkar diye düşünüyorum.

  3. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

    Ülkemiz siyasette çok çetin dönemden geçiyor. İnşaAllah Milletimiz oyları ile bu dönemi de atlatacak Allahın yüce adaleti tecelli edecektir. Bu nedenlle Bayburt olarak daha güçlü adayların Aday olmasını temenni ediyorum. Birde oy verirken seçim alışkanlıklarımızı Bayburt olarak değiştirmek gerekiyor bence Bayburt ta değişmeyen bir çizgi üzerinde oylar gelip gidiyor. Oy verirken Bayburt umuza ve Milletimize en çok faydası olacak adayın kazanması , hangi partiye mensup olursa olsun benim tek dileğim. Bayburt medya olarak da sizler güzel hususlara değinmişsiniz. Saygılar

  4. Ensar dedi ki:

    80 bin tl maaş için aday oluyorlar emekli maaşı 50 bin kusur tl çalışmaya bayburt gelissin diye adaylık yok zaten gelenleride gördük bayburttun halide ortada 50 yıldır tren geliyor 50 yıldır telefelik vs vs geliyor fabrika geliyor hala geliyor

    1. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      Şehit Osman Tepesinin altından Şingah’a tünel geçecek.

  5. REMZİ dedi ki:

    Bize konuşan aday lazım ANKARA’da SESSİZ SİNAMA aday istemiyoruz seçimlerde konuştukları gibi MECLİS TV’de’de vekilimizin konuşmasını istiyoruz.Söz gümüşse sükut altındır lakin biz konuşan GÜMÜŞ’ede razıyız.Eğer seçilirlerse liyakat istiyoruz.Yeğenlerini işe almamalarını istiyoruz.Sağ ve sol bir tarafa öbür tarafıda unutmamalarını istiyoruz.Yöneticiliğin ateşten gömlek olduğunu belirtir tüm adaylara başarılar dileriz…

    1. BURAK KURTULMUŞ dedi ki:

      kesinlikle öyle kardeşim çok doğru bir laf olmuş agzına sağlık .