Dolar 32,5707
Euro 34,7707
Altın 2.491,02
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Bayburt’un tarihi simgesi saat kulesi onarım bekliyor

Bayburt’un tarihi simgesi saat kulesi onarım bekliyor
17 Temmuz 2020 20:31 | Son Güncellenme: 17 Temmuz 2020 20:35
A+
A-

Bayburt’ta Cumhuriyet Meydanında 96 yıl önce yapılan ve kentin simgesi olan tarihi Saat Kulesi onarım bekliyor.

Cumhuriyet ile yaşıt olan Bayburt Saat Kulesi’nin yıpranan taşları nedeniyle ortaya çıkardığı görüntü vatandaşların eleştirilerine neden oluyor.

Bayburt’ta yaşayanların Cumhuriyet Caddesinde hemen her gün görme imkanına sahip oldukları ve zamanı öğrenmek için saatinden yararlandıkları tarihi Saat Kulesi, tarihe olan saygısından ötürü ayakta durmak için direnen bir görüntü sergiliyor.

Kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesinde yer alan ve her gün binlerce aracın etrafından dolanarak geçtiği Saat Kulesi’nin yapımı 30 Ekim 1923’te başlamış ve 29 Ekim 1924’te de tamamlanmıştır. Dört adet saatin bulunduğu Saat Kulesi’nin zeminden yüksekliği 21 metre olup, şerefesine 41 basamaklı bir merdiven ile çıkılmaktadır.

Taşı ve taş ustası ile meşhur olan Bayburt’ta, Çoruh Nehri üzerinde taş köprü dahi yapılamadığı eleştirisinde bulunan vatandaşlar, Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan tarihi Saat Kulesi’nin bir an önce restore edilerek şehre yakışır hale getirilmesi istediler.

https://www.youtube.com/watch?v=K8nEaMnL2Z0

YORUMLAR

  1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Meraklanmayın Erzurum Vakıflar gelip yapana kadar yıkılır……!

  2. Hasan Arslanhan dedi ki:

    Lütfen yenilemeyin bizim şehrimizde restorasyon anlayışı kültürel simgeleri nasıl yok ederiz üzerine

  3. Necati dedi ki:

    Bayburt lisesinin dış yüzeyini kazıyana kadar 1 yıl sonra aynısı olacak.bunun yerine saat kule onarılsaydı daha iyi olurdu Bu israf ve boş işler bizi iflah etmez.