Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 2°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Bayburt’un Tarihi Simgesi Çinimaçin Kalesi’nde 2. Etap Çini Montajı Başladı

Bayburt’un Tarihi Simgesi Çinimaçin Kalesi’nde 2. Etap Çini Montajı Başladı
4 Ağustos 2021 22:22
A+
A-

Bayburt’un en önemli simgesi olan tarihi Çinimaçin Kalesi’nde 2. etap çini montajına başlandı.

Tarihi Bayburt Kalesi surları üzerinde geçmiş yıllarda yer alan 800 yıllık çini süslemeleri, 10 santimetrekarelik kırık çini örneklerden yola çıkılarak yeniden üretildi. Hazırlanan proje ile kalenin geçmiş dönemlerdeki görünümüne uygun olarak üretilen çiniler yerlerine yerleştirildi. İlk etabı tamamlanan çalışmalar kapsamında uzmanlar tarafından önceki dönemlerde bölgede var olduğu tespit edilen sekiz farklı çini motifi surlar üzerindeki yerini aldı.

Vali Cüneyt Epcim, projenin ikinci etabına bugün itibariyle başlandığını ifade ederek, “Bayburt Kalesi’nde insanlarımız bundan sonra sosyal medyada paylaşabilecekleri güzel fotoğraflar verebilecekler.” dedi.

Vali Epcim, Bayburt Kalesi’nde başlatılan birinci etap çini çalışmalarının geçen yıl itibariyle tamamlandığını belirtti. Bayburt Kalesi’nin 800 yıl önceki çinileriyle yeniden buluşturulmasını hedefleyen projenin ikinci etabına bugün başladığını kaydeden Vali Epcim, çalışmalar kapsamında sosyal medya kullanıcılarına görsel zenginlik sağlayan bölümler oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Vali Epcim, ikinci etaba başlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını paylaşarak, “Bayburt Kalesi çinilerini Bayburt Kalesi’nin sarı taşları eşliğinde tüm dünyaya gösterebilecek, dijital ortama sunulabilecek, fotoğraf çektirilebilecek güzel bir ortamı görmüş olacağız. Burada özellikle çinili mescit olarak bilinen bu alanı kendi özel ve kültürel kimliğine kavuşturuyor olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün iki çiniyi ilk defa ben yerleştirdim. Özellikle bu alanda bütün Bayburtlular ve Bayburt Kalesi’ne gönül vermiş dostlarımız, buraya gelecek insanlara burası güzel fotoğraflar verecek diye düşünüyoruz. Kalemizi çinileriyle buluşturma projemizin ikinci etabının başladığını da memnuniyetle size bildirmek istiyorum.” diye konuştu.

Vali Epcim, çalışmaların tamamlanmasıyla bölgede ziyaretçilerin sosyal medyada paylaşabilecekleri görsel zenginliği yüksek fotoğraflar çekilebileceklerine işaret etti. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Epcim, projenin hayırlı olmasını diledi.

 

YORUMLAR

  1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Kalemizin gerçek adı ile buluşmasından ,çok memnun ve mutlu olduk emeği geçenlere teşekkür ediyorum…SAYIN VALİM , Vilayet ormanına da (!) ilgi ve alakanızı gösterirseniz memnun oluruz.. Yaz boyunca gelen misafirlerimize mahcup olduk, bakımsız, mezbelelik ,ne anlatacağımızı bilemedik…! Akşamdan sonra bu mevki başka bir rezalet… Lütfen biz gidip gezmekten vaz geçtik, bu ormanı Bayburt’u muza kazandıran meslektaşınız Ali Haydar ÖNER beyin kemiklerini sızlatmayalım… Ülke genelinde yaşanan yangınlar canımızı yakarken, vilayet ormanının bu hali , elimizdeki değerlerin kıymetini bilmediğimizin tezahürü dür… Kıymet bilmeyenlerin, kıymeti yoktur…Gereğinin yapılmasını talep ediyoruz… Saygılar…