Dolar 32,4768
Euro 34,9560
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’un Taht köyünden deprem bölgesine nakdi yardım

Bayburt’un Taht köyünden deprem bölgesine nakdi yardım
30 Mart 2023 14:04
A+
A-

Bayburt Merkeze bağlı Taht köyü muhtarlık aracılığı ile başlatılan kampanya kapsamında toplanan 250 bin lira depremzedeler için kullanılmak üzere Bayburt Valiliğine teslim edildi.

Köy muhtarlığınca depremzedeler için yaklaşık bir ay önce yurt dışı ve yurt içinde yaşayan tüm köylülerin katılımıyla kampanya başlatıldı.

Almanya Stutgart Tahtlılar Birliği başta olmak üzere Ankara, İstanbul, Bayburt merkez ve köyde yaşayan vatandaşların desteğiyle toplanan 250 bin lira Muhtar Hüsamettin Kuyruk ile köylülerden Hüseyin Kuyruk tarafından Valiliğin hesabına yatırıldı.

Dekontun Vali Yardımcısı Emine Dicle’ye takdimin ardından bir açıklama yapan Hüseyin Kuyruk, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Taht Köyümüzde depremzedeler için yardım kampanyası başlattık. Almanya Stutgart Tahtlılar Birliği, Ankara, İstanbul, Bursa, Bayburt Merkez ve Taht Köyünde ikamet eden hemşerilerimizin büyük destekleriyle bir nebzede olsa yaraların sarılabilmesi için bu kampanyayı sürdürdük. Emeği geçen tüm hemşerilerimizden Allah razı olsun. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyoruz. Rabbim bir daha böyle felaket bir göstermesin.” diye konuştu.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Davut dedi ki:

    Hüseyin Bey bu mübarak ramazan gününde depremzedelere göstermiş olduğunuz yardım ve hassasiyetlerizden dolayı teşekkür ederiz.
    Allah razı olsun

  2. Yunus dedi ki:

    Bayburdumuzun güzide köyüne ve emeği geçen herkese teşekkürler.