Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C

Bayburt’un Milletvekili Sayısı Düştü

Bayburt’un Milletvekili Sayısı Düştü
19 Haziran 2016 00:19 | Son Güncellenme: 19 Haziran 2016 00:20
A+
A-

Yüksek Seçim Kurulu Milletvekili sayısını yeniden belirledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2015 yılı sonuçlarına göre, seçim çevreleri ve her seçim bölgesinin çıkaracağı milletvekili sayılarını belirleyen YSK, Bayburt’un Milletvekil sayısını 1’e düşürdü.

Yapılan hesaplamaya göre, Antalya’nın milletvekili sayısı 14’ten 15’e, Kocaeli’nin 11’den 12’ye, Tekirdağ’ın 6’dan 7’ye yükselirken, Isparta ve Yozgat’ın milletvekili sayısı 4’ten 3’e, Bayburt’un ise  2’den, 1’e düştü.

YORUMLAR

  1. Bayburtttt dedi ki:

    Maalesef Bayburt adına kimsenin bir şey yaptığı yok. Ha Maliye bakanımızın hayrına ne yapılı ise yapılacak. Ama şu bir gerçek Bayburt’taki yöneticiler Gönderilen ödenekleri de kadroları da olması gereken gibi harcamıyor kadro dağılımına dikkat etmiyorlar. Bir bakın Allah aşkına özel idareye belediyeye gelen ödeneklere bir bakın ve yapılanlara bir bakın gelen ödenekler adam gibi birilerinin eline geçse yapılanların on katı yapılırdı memlekete. Kadrolaşmaya bakın ya kendi partilini seç kardeşim yine ama adam gibi getirdiğin işi yapacak adamı seç. Sadece hısım akrabayı gözetmekle olmaz bırakın yanınızdan yalakalık için dalkavukluk için ayrılmayanları da işi yapacakları bir yerlere getirin. Kadrolara atanan adamlar nasıl atandıklarını bildiklerinden o işin adamı olmadıklarından nasıl o koltukta oturmaya devam ederimin hesabını yapıyor gene partililer nerede hop onlar orada yalakalıkta dalkavukçulukta. Adam gibi adamlar bakıp bu tabloya memleketten gidip dururyorlar. Allah Aşkına şu işleri adma gibi yapanlara verin size fcbook tan yalakalık yapanlara değil. Bu işerin gunahını ödeyemezsiniz.

  2. osman dedi ki:

    Bayburtun işsizliğin olmasından dolayı düşüyor. İş çeşitliliği yok. Örneğin Fabrikalar yok. Şirketler yok. Üretim olmadığından nüfus azalıyor. Nüfus geleceğini planlayacağı şehirlere göç ediyor.
    Bayburtun milletvekili sayısı düşüyor. Acilen bu işsizliğe çare bulsunlar. Ben bile Üniversite mezunu Kamu yönetimi mezunuyum devlet dairelerine giremiyorum. Ben bile göç etmeyi planlıyorum.

  3. ali dedi ki:

    Bayburt göç verdikçe ve buna çözüm bulunmadıkça sonuç gitgide dahada vahim boyutlara ulaşır ALLAH bayburt ta yaşayan insanların yardımcısı olsun pahalı memleketimiz iş yok esnaf zor durumda bağkur ssk doğalgaz ödenemiyor esnaf işyerini kapatıp göç etmek zorunda kalıyor umutlar şimdilik kısmen işkur da oda nereye kadar 1300 tl ile ev geçinirse tamam vekillik vatandaşı fazla ilgilendirdiğini zannetmiyorum seçilen düşünsün ben geçim derdindeyim ama bir kamuoyu oluşturuyor haliylede insanlarda moral bozukluğu oluşuyor acil iş aş imkanı ucuz yaşanılabilir bir il yolunda adım atılırsa güzel olur ben bakanımıza güveniyorum yetkililer büyük düşünüp büyük projelerle kapısını çalarsa olacağına inanıyorum

  4. BYB69 dedi ki:

    Kesin C.H.P düşürmüştür. hani daha önce öyle diyordunuz ya!

  5. murat dedi ki:

    vekil sayısı seçmen sayısına göre değil nüfusa göre belirlenir. çünkü vekil oy kullanma hakkı olmayanlarında vekilidir.
    bu bayburtlu yöneticilerin beceriksizliğidir. yönetimler belediye il genel meclisi ne sayarsanız sayın durumdan vazife çıkarıp illa hükümete yüklenmenin bi anlamı yok. hükümet parayı aktarır yatırımı yapmak ister tabiki bunların içinde acil olan vardır. geliri yüksek olan vardır maalesef bizimde bir bayburtlu olarak ürettiğimiz bir proje yoktur. kaldıki bugün oy veren vermeyen bi çok insan belediyeden muzdariptir
    durumdan vazife çıkarıpta mhp yi üstün göstermenin bi anlamı yok. unutulmamalıki vekil sayısı tekrar 2 ye çıktığında mhp den kadri hocayı bu millet meclise göndermiştir. daha sonra mhp nin yalnış politikaları tekrar 2 vekili ak partiye kazandırmıştır.

  6. bayburtlu dedi ki:

    niye şaşırdınız ki seviniyordunuz akp vekil sayısını 2 yaptı diye ama hala anlamadınız akpnin bayburtu kullandığını sırf kendi vekil sayısını artırmak için bu numarayı çekmişti bayburta

  7. özbayburtlu dedi ki:

    boy boy fotoğraf çekileceğinize içler acısı durumumuzu düşünün ayıp gerçekten…nüfusu nasıl artırırız diye düşünün … köprü altına ağaç dikmeyi bırakın….
    giden geleni aratır diyorlar ya doğru sözmüş….

  8. murat dedi ki:

    yazık gerçekten şu memlekete yazık göç olayını bir türlü durduramayan zihniyetlere yazık tüh be tüh…utanıyorum bazen BAYBURT lu oluşumdan sayenizde.

  9. kurukafalı dedi ki:

    neden neden

  10. bihemta dedi ki:

    tüh bee! desenize memleketimizin hali içler acısı olacak!