Dolar 32,3122
Euro 35,0643
Altın 2.278,43
BİST 9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

En Çok Kamu Kurumu Bulunan Caddede Otopark Sorunu

En Çok Kamu Kurumu Bulunan Caddede Otopark Sorunu
5 Temmuz 2018 10:26 | Son Güncellenme: 11 Temmuz 2018 15:47
A+
A-

Bayburt şehir merkezinde Vali Nihat Üçyıldız Caddesi üzerinde sayısı artan Kamu Kurumları nedeniyle otopark sorunu öneli bir sorun haline geldi. 

Şehir merkezinde belirli bölgelere sıkıştırılan yeni Kamu Kurumları, bulundukları bölgede yoğunluğun artmasına neden olurken araç park sorununu da beraberinde getirmiş oluyor. 

Söz konusu caddelerden birisi olan Vali Nihat Üçyıldız Caddesi üzerinde bulunan İl Özel İdaresi, İŞKUR İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi, Aile Sağlık Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuarı, KETEM, Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yeni binası gibi birçok Kamu Kurumlarının aynı cadde üzerinde yaklaşık 200 metrelik bir mesafede sıralı bir şekilde bulunmaları vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmış olsa da araç park sorununu üst seviyeye çıkarmış durumda. 

Bu sorunu dile getiren vatandaşlara aynı güzergahta bulunan esnaflarda ekleniyor. Esnaflar ve özellikle eczacılar bu soruna her gün şahit olduklarını belirterek, kurumlarda işlerini görmek için gelenlerin dakikalarca araç park yeri aradıklarına şahit olduklarını dile getirerek, otopark için belirlenen geçici yerin yetersiz olduğunu, acilen yeni otopark yerlerinin oluşturulması gerektiğini ifade ediyorlar.

YORUMLAR

  1. yusuf dedi ki:

    Bayburt iklimi sert olan memleketimiz dolayısıyla yeraltı otopark hız kazanmalı zemin sert olan yerlerde her bina kurum altına otopark yapılmalı dışardan misafir olarak gelenlere ücretsiz otopark tahsis edilmeli

  2. Bayburt lu Salih dedi ki:

    İşin özü, şunu söylesek yeter, Gümüşhane’de yer yok dağları deliyorlar, alan oluşturuyorlar.
    Bayburt ta yer çok şehirleşme nasıl olur bilmiyorlar.
    Arkadaşlar burada bulunan resmi binaların buraya yapılması doğru değil idi zaten, büyüme aşamasındaki şehirde, bu yol, güzergahında bulunan resmi binalar kışla çeşmesine kadar yıkılıp yol genişletme yapılsa ve buradaki kamu binaları, daha uygun şehirleşmenin ve kamu hizmetinin rahat olabileceği alanlara inşa edilse ve en azından bu bölge şehir içi yol olarak daha iyi ulaşımın olduğu bir bölge halinde olsa iyi olmaz mı?
    İş işten geçmeden yeni yapılacak Hükumet binası için paralar toprağa gömülmeden önlemini alalım ve lütfen keşmekeşlik oluşmasını önleyelim ve bir başka hatırlatma, yarın taahhüt edilen TREN yolu projesi gerçekleşir ise şehir büyüdüğü zaman boş alanlar kalmaz ise “YENİ ÇEVRE YOLU, YAPMAYA YER KALMAZ, ŞİMDİDEN YENİ ÇEVRE YOLU GÜZERGAHINI BELİRLEYELİM”
    Madem eski sanayi sitesi kamulaştırılacak, karar alındığı söyleniyor, şu an ki proje bölgesine en yakın alan burası, kamulaştırma işlemi bitince çok ferah bir alan ortaya çıkacağı için iyi bir şehir plancısı ile ,tasarım mimarı ile,peyzaj mimarı ile inşaat mimarı ile ve mühendisleri ile BAYBURT a yakışır tarihi mimari ile bir proje çizelim ve ülkeye örnek olsun

  3. samet dedi ki:

    Bu caddeye yapılan yeni binaların tamamı bakanlıkların elinde hazır olan projeler. Bu tür projeler etrafı açık alan olarak düşünülerek yapılmış projeler. Tek başlarına maketleri güzel görünüyor. ama bir bütün olarak ele alınmadan cadde üzerine yapmaya kalkınca böyle yamalı bohçaya dönüyor iş. cadde üzerindeki bütünlük ve estetik kayboldu gitti. imar ve belediyecilik zaten bu demek. aksi halde herkes bina diker. size düşen onları bir bütün içerisinde şehre kazandırmak. otopark konusu zaten tam bir fiyasko. bu cadde bu kadar kamu binasını kaldıramazdı. park yoğunluğunu azaltabilecek arka sokaklara dahi sahip olmayan bir cadde burası.

  4. bayburtlu dedi ki:

    Maalesef perşembenin geleceği çarşambadan belliydi. Çok iyi hatırlıyorum o cadde yapılırken yerel medyada bir çok kişi bunu söyledi. yol daraldı. kaldırımlar meyve ve sebze satanlar daha çok kasa dizsin diye genişletildi. En Büyük sorun kamunun kendisi, oradaki hizmet binalarının çoğu yeni yapıldı neden altlarında otoparkları yok. Şimdi yapılacak şey o cadde üzerindeki depoların yıkılıp otopark yapılması gerekir.

  5. ismail dedi ki:

    Diş hastanesi kendi oto parkını yaptı yeni yapılan aile politika müdürlügü binası yeni yapıldı fakat yapan yetkililer oto park düşünmediler Arkadaşlar oto park alanını unutmaları normal aile politikalar binasının pis su giderini baglamayı unutmuşlar asfalt atıldıktan sonra yeni asfaltı kesip bagladılar oto park unutmaları gayet normal

  6. sinirhastasi dedi ki:

    defalarca medya da yer aldı .. kamunun kendisi problemin kaynağıdır çünkü kendi personelleri 8-5 araçlarını çakılı vaziyette cumhuriyet caddesine ve buraya park ediyor hatta falancı arabası buraya gelecek gibi sözlerle vatandaşında bazen park etmesine engel oluyorlar duba v.s. koyuyolar.. düşünün kendileri başka yere çekse yarım saatten 15 araba işini görüp gidecek.. ama neeerde… milleti düşünen kim…

  7. GÜRSEL KARAPINAR... dedi ki:

    Özel idare binasından, tarihi taş binaya kadar ,imar izni
    verilmemeliydi….
    Bu alan Özel idare,Valilik lojmanı,kütüphane,tarım ziraat ofisi,
    pancar şefliği,sağlık ocağı gibi resmi dairelerle doluydu, bu alanda
    kod seviyesi düşük olduğundan, kışla çeşmesi yokuşu iptal edilerek,bu
    alana döner kavşak yapılırdı..En az bir,iki tane de alt geçit yapıla bilirdi..
    Bu alanın çoğu kamu malıydı takası,istimlaki her şeyi kolay olurdu…
    Hatırlayanlar bilir yazma değil yalvardık, talep ettik ,kimse duymadı.
    Yaklaşık iki yıl kapalı kaldı bu yol,bir şeye de benzemedi…
    Habere mevzu olan bu alanda çirkin yapılaşmanın getirdiği, oto park
    sorunu var olmaya devam edecek…
    Aslında yeni şehir ve iş merkezi ,cadde,kavşak,oluştura bilsek Trabzon
    yolu üzeri,tuğla farikası dahil, arka taraflar modern bir şehir şeklini
    alırdı, maalesef oraları da mahvettik..
    Tüm resmi binalar , bu mevkiye bir plan proje içinde taşına bilirdi…!
    BU ZİHNİYET VE KADROLARLA DA MÜMKÜN DEĞİL…
    Bu habere konu olan böyle en az dört beş mevki var, şimdi bunlara
    yeni hükumet binasının yapılacağı (halı saha ,emniyet olduğu) alanı da
    ilave edebiliriz….
    Bakanımız demişti ki böyle önemli icraatlar yapıldı mı ,vatandaşla
    paylaşılsın ,tartışılsın, maalesef ne duyduk ne de soran oldu…
    Bayburt’u düzeltirken de bozuyoruz…
    BAYBURT YIKILARAK DÜZELİR..
    ALLAH BAYBURT’A RADİKAL KARARLAR ALAN, UYGULAYA BİLEN
    YÖNETİCİLER VE GÜÇLÜ İRADE NASİP ETSİN…. .