Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’tan Suriye’ye 1 Tır Un Yardımı

Bayburt’tan Suriye’ye 1 Tır Un Yardımı
5 Ocak 2019 12:57 | Son Güncellenme: 5 Ocak 2019 13:00
A+
A-

Bayburt’ta, hayvancılık yapan Recep Ali Yaya ve Süleyman Yaya kardeşlerin bağışladığı bir tır un, Suriye’ye gönderildi. 

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Türk Dünyası Parkı önünde düzenlenen törende, Recep Ali Yaya ve Süleyman Yaya kardeşlere gösterdikleri bu duyarlılık dolayısıyla teşekkür etti.  

Bağışlanan bir tır unun Suriye’ye Afet ve Acil Durum (AFAD) Bayburt İl Müdürlüğü aracılığıyla ulaştırılacağını belirten Pehlivan, “Recep Ali Yaya ve Süleyman Yaya kardeşler bu duyarlılığı geçen yılda Zeytin Dalı Harekatı devam ederken göstermiş ve iki danasını, operasyona katılan Mehmetçik’e ulaştırılmak üzere Mehmetçik Vakfı’na bağışlamıştı” dedi.  

Pehlivan, Suriye’ye AFAD aracılığıyla gönderilen un yardımının iki kardeşin duyarlılığının devamı olduğunu dikkat çekerek, “Suriye’de ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatmak maksadıyla bu bir tırlık unu yine kendileri finanse ettiler. Ben bu hayırları dolayısıyla Recep Ali Yaya ve Süleyman Yaya kardeşlere bir kez daha Bayburt ve Türk milleti adına teşekkür ediyorum. Suriye’de insani anlamda yaşanan sıkıntılara da yine ülkemiz bu tarihi misyonuna da uyacak şekilde duyarsız kalmadı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bütün bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşları bu insanların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Güvenlik anlamındaki destekler ilgili güvenlik birimlerimiz aracılığıyla, insani yardımlarda AFAD, Kızılay gibi ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok insani yardımın içinde olan sivil toplum kuruluşları aracılığıyla bu yardımlar yerlerine ulaştı, ulaşmaya da devam ediyor.”

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. delibey dedi ki:

    ESAS YARDIM YAPANLARIN İSİMLERİ AÇIKLAMADA .GÖRÜNTÜYE BAKINCA YARDIM EDENLER HARİÇ HERKES VAR

  2. Milli dedi ki:

    BAKARA-274: Mallarını gece ve gündüz, gizli ve aşikâr hayra harcayan kimseler var ya, işte onların, Rableri katında ecirleri (mükâfatları) vardır. Onlara hiç bir korku yoktur; ve onlar mahzûn da olmayacaklardır.
    Hayır ve yardımlar bazen gizli bazen de aşikar yapılabilir. Böylelikle hem insanlara örnek teşkil eder hem de İslam kardeşliği, komşuluk münasebetleri gelişir…
    Allah u Teala Kabul Buyursun…

  3. ESLEM dedi ki:

    YERLİ RUMUZUYLA YAZAN KARDEŞİM,
    EVET HADİSİ-İ ŞERİFTE BUYRULAN ŞEKİLDE YAPILAN YARDIM ELBETTEKİ ÇOK DAHA MAKBULDÜR. BELKİ BU ŞEKİLDE YARDIM YAPAN BİRÇOK İNSANIMIZ VAR. ALLAH KABUL EYLESİN. AMA ELİNİ CEBİNE ATIP DA 10 TL YARDIM YAPMAYAN İNSANLARIN OLDUĞU BİR DURUMDA BU KADAR BÜYÜK BİR YARDIM YAPMAK, HAYIR İŞLEMEK TAKDİRE ŞAYANDIR.
    BEN BU TÜR OLAYLARA OLUMLU BAKAN BİRİSİYİM. BUNUN TEŞVİK AÇISINDAN FAYDALI OLACAĞINA İNANIRIM. OLUMSUZ BAKMAK YERİNE, BİZE DÜŞEN ” ALLAH RAZI OLSUN DEMEK ” OLMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM…

  4. YERLİ dedi ki:

    SAĞ ELİN VERDİGİNİ SOL EL GÖRMESİN.HADİSİ ŞERİF