Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C

Bayburt’tan deprem bölgesine 15 yardım konvoyu dualarla uğurlandı

Bayburt’tan deprem bölgesine 15 yardım konvoyu dualarla uğurlandı
7 Şubat 2023 12:29 | Son Güncellenme: 7 Şubat 2023 12:30
A+
A-

Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan yardımların yer aldığı 15 kamyondan oluşan konvoy dualarla deprem bölgesine uğurlandı.

6 şubat tarihinde Bayburt Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası sonrası toplanan yardımlar, bu gün belediye binası önünde dualarla konvoylar halinde deprem bölgesine gönderildi.

Yardım kampanyası hakkında bilgi veren Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra özellikle Bayburt halkı gerçek manada depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardım etme adına çok büyük bir gayret sarf etti. Kısa zamanda yaklaşık 15 kamyonumuzu gıda ve diğer ürünlerden oluşan bir yapı içerisinde tamamladılar. Allah nasip ederse bugün deprem bölgesine uğurluyoruz. Bayburt insanının içten ve samimi yardımlarını ulaştıracaklar. Rabbim bu felaketleri bize tekrar göstermesin. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Tüm deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza Bayburt’tan sevgiler, saygılar gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi: “  Yaşamış olduğumuz deprem acısı sebebiyle yardım konvoyumuzu göndermek üzere toplandık. Bu vesile ile tün Türkiye’ye Bayburt’tan baş sağlığı diliyorum. Depremde acı çeken vatandaşlarımıza Allahtan yardım diliyoruz. Gerçekten çok duygusal zamanlar yaşıyoruz. Bu acı olayın üstesinden millet olarak birlik ve beraberlikle içerisinde başarıyla geçeceğimizi düşünüyorum. Bayburt’tan deprem bölgesine İl özel İdaremizin ve belediyemizin iş makineleri gönderdik. Ayrıca hayırsever iş insanlarımızın iş makineleri de gönderildi. Bu günde 15 kamyonluk yardım konvoyunu deprem sahasına gönderiyoruz. Bu zor şartlarda orada çalışan ve enkazların başında görev yapan insanlara da Allah’tan yardım diliyorum” dedi.

Konvoy, Yakutiye Camii İmam Hatibi Enis Aslan tarafından yaptırılan dua sonrası deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Törene, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Dr. Talha Övet, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, siyasi partilerin il başkanları, STK temsilcileri, kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

 

 

YORUMLAR

  1. Misafir dedi ki:

    Başta Sayın Valimiz ve Belediye başkanımız olmak üzere tüm yetkililere,hayırseverlere teşekkür ederiz…Gün birlik günü,gün dayanışma günü,gün kardeşlik günü…