Dolar 32,5015
Euro 34,5940
Altın 2.500,78
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Parçalı Bulutlu
Bayburt
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 18°C

Bayburt’tan Azerbaycan’a destek…

Bayburt’tan Azerbaycan’a destek…
6 Ekim 2020 12:18 | Son Güncellenme: 6 Ekim 2020 13:46
A+
A-

Ermenistan’ın saldırıları üzerine kendi topraklarını savunmak üzere harekât başlatan Azerbaycan işgal altında bulunan topraklarını tek tek kurtarırken bu yolda en büyük desteği şüphesiz Türkiye’den görüyor.

Tüm yurtta sembol yapılar Azerbaycan bayrağı renkleri ile ışıklandırılarak “İki Devlet Tek Millet” vurgusu yapılıyor.  Bu kapsamda Bayburt’ta da bir çalışma gerçekleştirildi. Şehrin sembol yapılarından tarihi Saat Kulesi’ne Bayburt Belediyesi tarafından yapılan çalışmayla barkovizyon ile Azerbaycan bayrağı yansıtılarak Bayburt’un Azerbaycanlı gardaşlarının yanında olduğu gösterildi.

 Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci “Bilindiği üzere Kafkasya’da huzurun ve barışın önündeki en büyük engellerden olan Ermenistan’ın Azerbaycanlı kardeşlerimize karşı gerçekleştirdiği saldırıların ardından Azerbaycan ordusu başarılı bir harekat yürüterek işgal altındaki topraklarını bir bir kurtarmakta.  Bizde bu haklı davalarında can Azerbaycan’ın sonuna kadar yanındayız.  Bu bağlamda iki devlet bir millet olduğumuza vurgu yapmak adına Dede Korkut diyarı şehrimizin sembol yapılarından olan Saat Kulemize Azerbaycan Bayrağı’nı yansıtarak bir çalışma gerçekleştirdik.  Azerbaycan’a bir selamda biz gönderdik. Burada şuna da değinmek istiyorum. Bu çalışma için Saat Kulesi’nin seçilmesinde ayrı bir anlam daha var. Malumunuz üzere Bayburt Saat Kulesi Rus işgali ve Ermeni çetelerinin zulmü karşısında 1916’da muhacir olarak Anadolu’nun iç kesimlerine göç eden ve işgalin ardından döndüklerinde Çorum’daki saat kulesinden esinlenerek Bayburtlu taş ustaları tarafından 1924’te yapılmıştır. Kardeşlerimiz bilsinler ki asla yalnız değiller. Bu vesile ile Ermenistan saldırılarında şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber: Bayburt Belediyesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.