Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt’ta Zarar Gören Çiftçilerin Kredi Borçları Ertelendi

Bayburt’ta Zarar Gören Çiftçilerin Kredi Borçları Ertelendi
30 Aralık 2016 14:18
A+
A-

Bayburt İl Gıda  Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,  2016 yılında doğal afetlerden etkilenen toplam 971 çiftçinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelendiğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu Kararı ve İl-İlçe Hasar Tespit Komisyonları kararı doğrultusunda İl genelinde 2016 yılı üretim sezonunda yaşanan don, kuraklık, dolu, aşırı yağış gibi doğal afetler nedeniyle, verim kaybı yaşayan zarar gören gerçek ve tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının 1 yıl süre ile ertelenmesine karar verilmiştir.

Bu karar kapsamında Bayburt genelinde 2016 yılı üretim sezonunda meydana gelen don, dolu, kuraklık gibi afetler nedeni ile il ve ilçe hasar tespit komisyonlarına başvuran Merkez İlçede 684 , Aydıntepe İlçesinde 99  ve Demirözü ilçesinde 188 çiftçi olmak üzere toplam 971 çiftçinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı kapsamındaki düşük faizli kredi borçları, bir yıl süreyle ertelenmiştir.

Çiftçilerin beklenmeyen afetler karşısında mağdur olmamaları için tarım sigortası yaptırmaları büyük önem arz ediyor. 2005 yılında yürürlüğe giren Tarım Sigortaları Kanunu  ile TARSİM karşılanıyor. Tarım Sigortaları ile ilgili çiftçilerin İl ve İlçe müdürlüklerinden veya ilgili sigorta acentalarından detaylı bilgi alabilirler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.