Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
BİST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 23°C

Bayburt’ta Yolcu Otobüsü Devrildi 2 Kişi Öldü 24 Kişi Yaralandı

3 Mart 2019 01:49 | Son Güncellenme: 11 Mart 2019 10:54
A+
A-

Bayburt’ta şehirlerarası yolcu otobüsü kayışkıran mevkiinde şarampole devrildiği kazada 2 kişi hayatını kaybetti 24 kişide yaralandı. 

Van’dan Samsun’a giden Metro firmasına ait Ömer Olgun’un kullandığı 34 PV 2055 plakalı yolcu otobüsü Bayburt şehir merkezi çıkışı kayışkıran mevkiinde yoldaki buzlanmanı da etkisiyle yoldan çıkarak şarampole devrildi. Meydana gelen kazada Musa Çeltek (38) ile Gülendam Koç (65) olay yerinde hayatını kaybeti.

Kaza sonrası önce olay yerine daha sonra hastaneye gelen ve kazayla ilgili son bilgileri veren Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan şunları söyledi: 

Akşam 22.00 sıralarında 112 ye gelen ihbar üzerine Van ilinden Samsun iline seyretmekte olan yolcu otobüsü Bayburt ilimizi çıkıp Gümüşhane istikametine devam ederken 6 kilometre sonra yoldan çıkmak süretiyle kaza yaptığı haberi geldi. Hemen 112 Acil, AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ekiplerinin olay yerine gittiler ve maalesef bir bayan ve bir erkek yolcunun hayatını kaybettiği tespit edildi. Otobüste iki şöfor ve bir muavinle birlikte 26 kişi olduğu belirlendi. Yaralı yolcular Bayburt Devlet Hastanemize intikal ettirildi. Yaralılarımızı tek tek dolaştık ve sağlık personellerimizden durumları hakkında bilgiler aldık. Genel durumlarının iyi olduğu ve çevre hastanelere sevk edilecek bir durum olmadığı bilgisini aldık. Şuanda burada bulunması gereken uzman ve pratisyen ekiplerimizle birlikte bütün sağlık ekiplerimiz görevlerinin başında ve sağlık il müdürümüz ile başhekimimiz  gerekli ilgiyi gösteriyorlar. Yaralılara acil şifa diliyor, hayatını kaybedenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.  

 

https://www.youtube.com/watch?v=guHCAalOtmU

 

 

YORUMLAR

  1. şenol dedi ki:

    Vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum…

  2. malkoç dedi ki:

    BARİYER YOK YOLDA DİKKAT ETTİYSENİZ YAZIK GÜNAH DEĞİLMİ NEDEN BU İHMAL KARSISINDA SUSUYORUZ NEDEN DAHA ÖNCESİNDE UYARI NİTELİKLİ HABERLER YAPMIYORUZ. GEÇMİŞ OLSUN HERKESE