Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta yaşayan Afganlı göçmen aileden depremzedeler için maddi yardım

Bayburt’ta yaşayan Afganlı göçmen aileden depremzedeler için maddi yardım
16 Şubat 2023 16:24 | Son Güncellenme: 16 Şubat 2023 16:42
A+
A-

Bayburt’ta göçmen olarak yaşayan Afganistan uyruklu Dın Mohammad depremzedeler için Bayburt Valiliğine giderek maddi yardımda bulundu.

Türkiye’de yaşanan ve 10 ilde etkili olan deprem sonrası ülke genelinde başlatılan yardımlarda nüfus oranına göre kapasitesinin üzerinde destek sağlayan ve desteklerine devam eden Bayburt’ta uluslararası koruma başvurusu ile gelerek 2 yıldır ikamet eden Afganistan uyruklu Dın Mohammad depremzede vatandaşlar için maddi destekte bulundu.

Bayburt Valiliğine giderek depremzede misafirler için oluşturulan komisyona makbuz karşılığı yardımda bulunan Mohammad, “Deprem sonrası oralarda yaşananları televizyonda izledik ve aile olarak çok üzüldük. Allah Türkiye’ye yardım etsin inşallah. 2 yıldır köyde hayvancılık yapıyor ve Bayburt’un ekmeğini yiyoruz. Bende ailem adına gücümüz nispetinde depremzede kardeşlerimize yardımcı olmak için Bayburt Valiliğine giderek maddi destekte bulundum” dedi.  

Bayburt İl Göç İdaresi Müdürü Hüsnü Yağmur ise Afgan’lı Mohammad’e duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti.

Özellikle Bayburt’a gelen ve her geçen gün sayıları artmaya devam eden misafir depremzede ailelere destek olmak için Bayburt Valiliğinin oluşturduğu hesap numarasına veya Valilik binasında oluşturulan yardım masasına gidilerek vatandaşlar maddi destek yapabiliyorlar.

Bayburt’taki depremzede vatandaşlara destek için Bayburt Valiliğinde açılan hesap numarası: 

T.C BAYBURT VALİLİĞİ

IBAN: TR46 0001 5001 5800 7319 5830 30

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. galerli dedi ki:

    Hocam ,Allah razı olsun da, ülkelerine ne zaman dönecekler onu söyle..