Dolar 32,4972
Euro 34,9560
Altın 2.429,83
BİST 9.799,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta vaka sayısı artıyor mu?

Bayburt’ta vaka sayısı artıyor mu?
6 Aralık 2020 21:13 | Son Güncellenme: 6 Aralık 2020 21:16
A+
A-

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Koronavirüs salgınında 83 milyonluk ülkenin en küçük ikinci ili Bayburt’taki vaka sayılarında yaşanan artış, bir ay öncesine göre gerilemeye başlasa da endişe verici süreç devam ediyor.  

Koronavirüs vakalarının artış gösterdiği ve ülke genelinde günlük ortalama 30 bin sayılarını bulan vakalar sonrası alınan tedbirler ve sokağa çıkma kısıtlamaları günlük vaka sayılarının azalmasında nedenli etkili olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Bayburt’ta yeni hastanenin hizmete girmesiyle birlikte yıllardır hizmet veren hastane, sadece koronavirüs hastalarının tedavisi için kullanılıyor olması bu süreçte Bayburt için avantaj olarak değerlendiriliyor.

Salgın döneminde sağlık çalışanlarının olağan üstü çaba gösterdiği kentte, bu güne kadar 30 bini aşan test yapılırken, 8 bin civarında pozitif vaka tespit edildi. 7 bin 200 hasta ise tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

Günlük ortalama iyileşen hasta sayıları değişkenlik gösterirken,  yoğun bakımda ve entübe olarak tedavi gören 9 hasta bulunuyor. Hastane dışı tedavi görenlerin sayısı 400’ün üzerinde olduğu il genelinde koronavirüs hastalığından ölenlerin sayısı 98’e ulaşmış durumda.

Bayburt’un nüfus oranına bakıldığında, endişe verici vaka sayılarının devam ettiğini söylemek mümkün. Sokağa çıkma kısıtlamasına gerekli şekilde uyum gösteren vatandaşların, bu salgın süreci devam ederken, maske, mesafe ve hijyen kurallarına mazeret göstermeksizin uymaları gerekiyor.

İl genelinde koronavirüs vakalarında yaşanan bütün gelişmelerin günlük olarak değişim gösterdiğini vurgulamakta yarar var.

 

 

 

YORUMLAR

  1. Hikmet dedi ki:

    Bazi firinlar halen isin ciddiyetinde degil eldiven tak diyoruz gulup ciplak elle ekmek vermeye devam ediyoruz denetim yok

  2. Fatih dedi ki:

    Lütfen ev ziyareti yapmayınız.

  3. GADA dedi ki:

    3 gün öncesinde babam covitten hastaneye yattı yalnız eski hastanede tuvaletler berbat odalar küçük ve 2 kişi kalıyoruz bina ısınmıyor yepyeni son sistem hastane bomboş duruken neden hastalarımız imkanları kısıtlı ve hizmet alınamayan hastanede yatıyor ?Burdan il sağlık müdürüne ve başhekime sesleniyorum lütfen çözüm üretin .