Dolar 32,5881
Euro 34,8124
Altın 2.419,72
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt’ta Üreten Eller Kadın Kültür Sanat Festivali Başladı

Bayburt’ta Üreten Eller Kadın Kültür Sanat Festivali Başladı
27 Ağustos 2021 18:02 | Son Güncellenme: 28 Ağustos 2021 15:01
A+
A-

Bayburt Üreten Eller Kadın Kültür Sanat Festivali başladı. Kadın girişimciler ve kadın kooperatiflerinin katkılarıyla bu yıl ilki düzenlenen festival üç gün sürecek. Festival süresince Saray Bahçası’nda kurulan stantlarda satışa sunulan el emeği ürünler ile kadınlara maddi destek sağlanmış olacak.

Festival açılış törenine katılan Vali Cüneyt Epcim, festival ile kadın emeğini desteklemek istediklerini söyledi. Festivalin düzenlenmesi ve hayata geçirilmesinde emeği bulunanlara teşekkür eden Vali Epcim, organizasyonun Bayburt adına hayırlı olmasını temenni etti.

Vali Epcim, benzer çalışmaların ilerleyen dönemlerde yeniden gerçekleştirilmesini arzu ettiklerini kaydetti. Bu yönde atılacak adımlara Bayburt Valiliği öncülüğünde diğer kurumların da destekleriyle gerekli katkıyı sağlayacaklarını bildiren Vali Epcim, “Bayburt Üreten Eller Kadın Kültür Sanat Festivali’nin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Vali Epcim konuşmasının ardından Hanımefendi Büşra Epcim, Milletvekili Fetani Battal ile kadın girişimciler eşliğinde festivalin açılış kurdelesini kesti.

Açılış törenine İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Yiğit, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

 

YORUMLAR

  1. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Bu programda katkısı bulunan teşekkür ediyor nice başarılar diliyorum.
    Ayrıca Bayanların bu davranışı erkeklere örnek olmalı ve artık erkeklerin Bayburt için hasret çekiyorum, sıla ziyaretine gelmek bana büyük mutluluk verdi naralarının yerine,
    Ülkemize örnek olacak şekilde Bayburt gibi kısıtlı imkanlara rağmen ülke ihracatına nasıl ktkı sağlanırmış görür demeliyiz.
    İmkanı olan ister Bayburt ta olsun, ister Bayburt dışında olsun, maddi olarak iyi durumda olan hemşehrilerimiz bireysel ve ortak olarak, üretime nasıl katkı sağlarım, istihdam nasıl oluştururum ve devamlılığı nasıl sağlarım diye düşünmeliler.

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bu festivali düşünüp, uygulayanları, emeği geçenleri tebrik ediyorum.. Her yıl yapıldıkça daha güzelini, kaliteyi yakalayacağımıza inanıyorum… Kadınlarımız, iyi yetişen nesillerin ve geleceğimizin teminatıdır…Saygılarımla..