Dolar 32,5106
Euro 34,9119
Altın 2.421,46
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Bayburt’ta Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa alternatif çözümler üretiliyor

Bayburt’ta Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa alternatif çözümler üretiliyor
22 Eylül 2021 16:06 | Son Güncellenme: 22 Eylül 2021 16:36
A+
A-

Bayburt’ta da üniversite öğrencileri için yaşanan barınma sorununa Bayburt Valiliğinden çözüm yolları üretiliyor.

Bayburt’un her konuda gelişmesine ve kalkınmasına öncülük yapan Bayburt Üniversitesine bu yıl kayıt yaptıran öğrencileriyle birlikte öğrenci sayısının artması nedeniyle barınma sorununu da beraberinde getirdi. Tamamlanma süresi uzayan 1200 kişilik KYK yurdu devreye girdiğinde Bayburt üniversitesi öğrencilerinin barınma ihtiyacı önemli derecede çözülmüş olacak.

Bayburt’ta Apart Otel fiyatlarının tek kişilik 600 – 800 ile 1400 TL arası olması birçok öğrenciyi alternatif yollar aramaya sevk ediyor. Bazı  öğrenci ise mecbur kaldığı için imkânlarını zorlayarak apart otellerde kayıt yaptırdı. Birçok öğrenciler ise sobalı veya doğalgazlı evler bularak barınma ihtiyacını gideriyor. Diğer taraftan KYK tarafından yapılan 1200 erkek öğrenci binasının bitimini bekleyen öğrenciler apart otellerde kısa süreli kiralamak isteseler de apart otel sahiplerinin çoğundan olumlu cevap alamadılar. 

Yaklaşık bir buçuk yıldır iş yapamayan apart otellerin sahipleri ise maliyetlerin yüksek olması nedeniyle fiyatların uygun olduğunu dile getirirken, çok sayıda apart otelde boş yerlerin bulunduğunu ifade ediyorlar.

“Bayburt Valiliği öğrencilerin barınma sorununa el attı”

Bütün bu gelişmeler yaşanırken Bayburt Valiliği önemli bir hamle yaparak bir süreliğine yer bulamayan ve yapımı devam eden KYK öğrenci yurdunun tamamlanmasına kadar öğrencilere Emniyet Müdürlüğüne ait bütün imkanlara sahip bir binada barınma imkânı sağladı. Bu gelişme öğrencilerin bir bölümünü önemli derecede rahatlatmış ve barınma sorununa çözüm üretmiş oldu. Barınma sorunu yaşayan öğrenciler Bayburt Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü veya Özel Kalem Müdürlüğüne başvurarak geçici barınma sorunlarının çözümü konusunda yardım alabilecekler.

“Kamu kurumlarının misafir haneleri değerlendirilebilir”

Üniversite öğrencilerinin Bayburt için nedenli önem arz ettiğini Bayburtlular ve özelliklede esnaf çok iyi bilmektedir. Hiçbir öğrencinin barınma sorunu nedeniyle eğitimini dondurmasına gönlü razı olmayacaktır. O nedenle Bayburt Valiliğinin sunduğu geçici barınma imkânı büyük önem arz ediyor. Bu çözüm yoluna gerekirse kamu kurumlarının misafirhaneleri de eklenebilir ve barınma sorunu KYK binasının tamamlanıp hizmete gireceği güne kadar çözülmüş olur.

 

YORUMLAR

  1. Mehmet berksu kilim dedi ki:

    Altı kişilik odaya 1100 lira diyorlar hangi tek kişilik oda 600- 800 lira 1700 liraya kalan arkadaşlarım var

  2. Bayburtlu salih dedi ki:

    Eğitim hakkı en kutsal haklardan birisidir.
    Tabiki Devlet her öğrencinin kalacağı kadar yurt temin durumunda da olamaz. Keşke olsa ve her öğrenci kalabilse, fakat en başta öğrenciler, yurtu geçici barınma olarak kullanıp eve tutuyor.
    Fakat e sahipleri ve malesef Apart sahipleri her yerde olduğu gibi Bayburtta da yüksek fiyattan kapıyı açıyorlar. Şimdi okuyoruz şartlarda yüksek fiyat nedeni ile boşluklar var diye,
    Valilik hepsine yer bulsada aparatlarve ev sahipleri biz ne yaptık deseler, el insaf

  3. Selo dedi ki:

    Polis okulu belediye sosyal tesisleri kullanilsin

  4. HİKMET dedi ki:

    HELAL SANA SAYIN VALİM FIRSATÇILARA FIRSAT VERMEYELİM
    SAYGILARIMLA