Dolar 32,5203
Euro 34,9397
Altın 2.439,68
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta Tuzcuzade mahallesindeki kentsel dönüşüm projesi askıya çıktı

Bayburt’ta Tuzcuzade mahallesindeki kentsel dönüşüm projesi askıya çıktı
29 Haziran 2022 18:56 | Son Güncellenme: 30 Haziran 2022 15:00
A+
A-

Bayburt’ta yıllardır mahalle sakinlerince merak edilen Tuzcuzade mahallesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi askıya çıktı.

Bayburt İli, Merkez İlçesi, Tuzcuzade Mahallesi sınırları dahilinde bulunan yaklaşık 7.9 hektar büyüklüğündeki alanın 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği plan gereğince;

Bayburt İli, Merkez İlçesi, Tuzcuzade Mahallesi Yaklaşık 7.9 hektarlık Riskli Alana İlişkin 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 6306 sayılı Afer Risk Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, 1. nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Hükümleri ile 3194 sayılı imar kanunun 9. Maddesi uyarınca re’sen onaylandı.

Cumhurbaşkanlığı onayı askıya çıkan Tuzcuzade mahallesindeki kentsel dönüşüm projesine, vatandaşlar 1 ay boyunca itiraz edebilecekler.

Konuyla ilgili 6 Temmuz Çarşamba günü mahalle odasında Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından mahalle sakinlerine bilgi verilecek.

Uygulama İmar Planı Değişikliği Araştırma ve Açıklama Raporu:

Plan sınırı içerisinde yüzölçümü toplam 50759.48 m² olan gelişme konut alanı bulunmaktadır. Yençok: 18.50m ve E:1.50 olacak şekilde plan kararı getirilmiştir.

Yapılan imar planı sonrası plan sınırı içerisinde 2503.54 m² Ticaret alanı planlanmış olup E:1.00 ve Yençok 6.50m olacak şekilde plan kararı getirilmiştir.

Yapılan imar planı sonrası plan sınırı içerisinde 1178.41 m² Park alanı planlanmıştır.

Yapılan imar planı sonrası plan sınırı içerisinde 1930.39 m² Rekreasyon alanı planlanmıştır.

Yapılan imar planı sonrası plan sınırı içerisinde 1407.13 m² Mezarlık alanı planlanmıştır.

Yapılan imar planı sonrası plan sınırı içerisinde 1025.67 m² Ticaret alanı planlanmış olup E:1.00 ve Yençok 9.50m olacak şekilde plan kararı getirilmiştir.

Yapılan imar planı sonrası plan sınırı içerisinde 361.29 m² Dini Tesis alanı planlanmış olup E:1.00 olacak şekilde plan kararı getirilmiştir. 

Yapılan imar planı sonrası plan sınırı içerisinde 100.14m² Trafo alanı planlanmıştır.

Yapılan imar planında alanın doğu kısmına hitap edecek şekilde genel otopark alanı ayrılmıştır.

Plan değişikliği sınırları kapsamında doğuda bulunan Vali Nihat Üçyıldız caddesi 15 m, Kuzeyde bulunan Danışmendiller caddesi ise 10 m olarak planlamıştır. Sınır içerisindeki yollar ise 10 m olarak planlanmıştır.

Detaylar için aşağıdaki linke tıklayın:

tuzcuzade-donusum-alani_20220628041912.pdf (csb.gov.tr)

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Ersin Kobal dedi ki:

    Bayburtlunum hakkinini alıp basakalarina vermenin adıdır kentsel dönüşüm genç osmanda olduğu gibi…. Bı halt yiyeceğiniz yok

  2. Murat dedi ki:

    Kentsel donusum yapilirken tabikide vatandasin hakkinida yemeden yapilmali toki diger illerde nasil yapiyorsa bayburttada hakkini versin kentsel donusum yapilsin ama genc osman mah sine benzetirlerse bi 20 yilda bunla oyalarlar milleti

  3. Murat dedi ki:

    Arkadas tabikide kentsel donusum yapilacak eski virane evlerin kime ne faydasi var evlerin altindan gecemiyoruz ustumuze yikilacak diye mahalle mahalle kentsel donisume girmesi gerekiyor bayburttun vizyonu degismesi gerekiyor

  4. MTK dedi ki:

    Kentsel Dönüşümü kimse doğru dürüst bilmiyor. Kentsel dönüşüm demek insanların borçlanması, evlerinden olması, yaşantılarının kısıtlanması demek. Örneklerini eski sanayi bölgesine yapılacak kentsel dönüşüm planında gördük. insanların yararına değil, zararına yapılan bir uygulama..

    Bayburt’taki çoğu ev varisli, tapusuz, ruhsatsız, hatta arsa konumunda. bu da çoğu insanın mağdur olması, belki de Bayburt’tan göçü daha da hızlandırmak anlamına gelir.

    yarın çok geç olmadan aklınızı başınıza almazsanız önünüzdeki 20-30 yılı evsiz, borçlu olarak geçirirsiniz..

    Kentsel dönüşümde eve karşılık daire, dükkana karşılık dükkan, arsaya karşılık daireler verilmiyor. ev, dükkan ve arsalar düşük bedellere sayılıyor, yeni yapılan daireler fahiş fiyata mal sahibine borçlandırılarak veriliyor.
    umarım iş işten geçmeden akıllanırsınız.

    1. Bayburtlu dedi ki:

      Adamsin kardeş bu yoneticiler birilerine peşkeş çekmeye pesinde oraları yillardir yerimizi yapipta içine giremiyoruz …

  5. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    UYARIYORUZ, ANLATTIKLARIMIZ KUŞAĞINIZDA DEĞİL, KURSAĞINIZDA KALSIN.. Bu köprünün altından çok sular akar , fakat Şimdiden uyarıyoruz, Kentsel dönüşüm adı altında bu alana apartmanlar dikerek, şehri mahvetmeyin. Yapılmak isteneni lütfen, vatandaşla paylaşın, eski Bayburt dediğimiz alana imar yasağıyla beraber, yeni imar planı lazım, bu alan TARİHLE buluşmalı 2-3 katı geçmemeli, yerine göre bahçeli nizam olmalı, Bayburt taşı ön plana çıkmalı diye ,diye dilimizde tüy bitti, demeye de devam edeceğiz , yönetenlerinde bu hususta maalesef gayreti yok, oturmuşlar makamlarına her yaptıklarını doğru zannediyorlar, her şeyi onlar biliyor.. Kısaca apartmanlarınızı, gökdelenlerinizi , Trabzon- Erzincan-Erzurum tarafına düşünün , zaten buraları da beceremediniz yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Hiç değilse torunlarımıza , gelecek nesillere eski BAYBURT ‘u TARİHİ MİRAS diye bırakalım da bizlere hakaret etmesinler.. Selamlar..

  6. Yusuf bayram dedi ki:

    Bayburt komple bir plan dahilinde kentsel dönüşüme alınmalı. Mahalle mahalle dönüşüme gidilmesi tribünlere oynamaktır. Yapmayın lütfen bayburta yazık edersiniz. Kentsel dönüşümün temel amaçlarından biri kale ve ulu cami etrafının betondan arındırılması olmalıdır. Benim projelerim hayata geçirilmelidir. Bu işler vizyon sahibi bayburt sevdalıları ile yapılmalıdır.