Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta turizme açılamayan doğa harikası…

Bayburt’ta turizme açılamayan doğa harikası…
20 Temmuz 2020 19:12 | Son Güncellenme: 20 Temmuz 2020 19:13
A+
A-

Bayburt’ta en çok merak edilen doğa harikası Çımağıl Mağarası yıllardır kentin turizmine açılamıyor.

Tarih ve Kültür şehri diye bilinen Bayburt’a yaz aylarında gelen tatilcilerin en çok merak ettiği tarihi mekanlardan birisi olan Çımağıl Mağarası’nın bir türlü ziyarete açılamamış olması tatilcilerin eleştirilerine neden oluyor.

Yaz aylarında kentin nüfusu yaklaşık üç katına kadar çıkarken özellikle tatilciler hafta sonlarını turizm yerlerini gezmekle değerlendiriyorlar. En yakın komşu ilimiz olan Gümüşhane’de bulunan Karaca Mağarası’nı 2019 yılında 120 bin kişi ziyaret etmiş. Karaca Mağarası’nın yaklaşık iki kat büyüklüğünde olan Çımağıl Mağarası birçok gerekçe nedeniyle turizmcilerin ziyaretine açılamıyor.

Tabiat varlıkları kapsamında bulunan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sorumluluğunda yer alan Çımağıl Mağarasını ziyaret için gidenler geri dönmek mecburiyetinde kalıyorlar. Bu nedenle şikayetçi olan vatandaşlar, mağaranın kapalı olmasına ve turizme hala açılamamış olmasına bir anlam veremediklerini belirterek sitemlerini dile getiriyorlar.

Aydıntepe Yeraltı Şehri ziyarete kapalı

Diğer taraftan özellikle hafta sonları yoğunlukla ziyaret edilen yerlerden birisi olan Aydıntepe Belediyesi sorumluluğunda bulunan Aydıntepe Yeraltı Şehri ise göçük tehlikesi nedeniyle ziyarete kapatılmış durumda.

Sırakayalar Şelalesi bakıma muhtaç

Yine tatilcilerin ziyaret ettiği adreslerden diğer birisi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sorumluluğunda olan Sırakayalar Şelalesidir. Buraya piknik yapmaya veya ziyaret için gidenler karşılaştıkları olumsuz manzaralardan dolayı rahatsız olduklarını, çevrenin bakımsız ve çöplerle dolu olduğunu ifade ederek şikayetlerini belirtiyorlar.

Yaz aylarında nüfusunun artmasıyla birlikte turizm alanlarının dolup taştığı Bayburt’ta, kentin vizyonu olarak değerlendirilen tarihi mekanların hala istenilen seviyeye getirilememiş olması, kente sıla-ı rahim için gelenlerin sitem ve eleştirilerine neden oluyor.

YORUMLAR

  1. Hakan dedi ki:

    neden bu güzel truzim mekanlari peşmurde halde il truzim müdürlüğü ne iş yapar yoksa oralardamı gümüshaneli trabzonlu bürokratların eline geçti mahsus iş yaptırılmiyor ikincisi halkımız pikniğe yada bu mekanları gezmeye gittiğinde temizliğine dikkat etmeli enazından kendi evinin temizliğine verdiği önem kadar çevremizinde temiz olmasına dikkat edelim bu güzel yurt hepimizin

  2. Furkan dedi ki:

    Bayburt turizm yerleri pek çok lakin kimse kulak asmiyor nedenini anlamıyorum büyüklerimize sesleniyorum. Çimagil magarasini açınız