Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta tarihi türbede akılalmaz tahribat!

Bayburt’ta tarihi türbede akılalmaz tahribat!
27 Ekim 2022 19:22
A+
A-

Bayburt şehir merkezinde 15 gün önce tarihi eser özelliği taşıyan iki türbede bulunan mezarlarda yaşanan tahribatın bir yenisine başka bir türbe daha eklendi.

Şehit Osman Dağındaki türbelerden birisinde meydana gelen tahribat bu kez aynı yerde bulunan ikici türbenin girişindeki taş merdivenlerin tahrip edilmesiyle yeniden yaşanmış oldu.

Özellikle il dışından gelenlerin ziyaret ettiği önemli yerlerden birisi olan Şehit Osman Dağı türbelerinde yaşanan tahribatlardaki görüntüler kafaları iyice karıştırmaya başladı.

En son türbelerden birinin merdivenlerinin tahrip edilmiş olması definecilerin dışında biri veya birileri tarafından tahribatın yapıldığı ihtimalini güçlendiriyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan tescilli tarihi türbelerde meydana gelen tahribatların hangi amaçla ve düşünceyle yapıldığı mutlaka araştırmalar sonucunda belirlenecektir.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Hakan dedi ki:

    Selçuklu mimarisi ile yapılmış Erzurum Sivas konya ahlatbitlis gibi Selçuklu şehirlerinde gördüğümüz kümbet denilen eski anıt mezarlara bu zararın verilmesi büyük bir barbarlıktır bu türbelere kamera koyarak belediye veya başka bir kamu kuruluşundan 24 saat izlenebilir çok bir masraf yapmadan bütün tarihi binalar emniyet altına alınabilir

  2. Üsame DURMUŞ dedi ki:

    “Efendiler, ey millet biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar memleketi olamaz”
    BU İŞİ YAPAN KESİNLİKLE TÜRBE,MEZAR DÜŞMANI BİR GÖRÜŞE SAHİP CEMAAT MENSUPLARIDIR.
    Türkiye Cumhuriyeti bırakın eski köklü cemaatleri,merdiven altı cemaatlerle doldu.Kontrol yok,herşey serbest.
    Bizleri dinin parçalanmış,bölünmüş,yırtılmış şemsiyesinin altından çıkarıp,MİLLET ÇATISI altında toplayan,toplamaya çalışan Ulu Önder Musatafa Kemal Atatürkü saygı ve rahmetle anıyorum.
    Ne mutlu değerini bilene,yolundan gidene.

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    AHLAKSIZLAR, İFADESİ BİLE SİZE KAFİ GELMEZ..

  4. Bahattin ŞAHİN dedi ki:

    Çok yazık. Ne diyeyim ! Anlatması da zor yorumlaması da.

  5. akılalmazyabunlara dedi ki:

    kamera filan yokmu orada her delige kamera koyarlar her delige bekci dikerler tarihi türbelerde 1 tane önlem yok suc kazanlarda degil yonetenlerde.

    1. SERSERIKRAL69 dedi ki:

      çok saçma bir yorum… demekki suçu yöneticilere atmak için sen yaptın…

      yani insan olmak çok mu zor… bir türbenin girişini neden tahrip edilir. devlet her köşe başına bekçi mi diksin. bizim memlekette bekçisiz pazar kurarlardı önceki günden… acaba odamı tarihe karıştı.

      1. Özlem Ö. dedi ki:

        Katılıyorum size,yorum saçma olmuş diger yazan kişiden.
        Insan olmak çok mu zor.
        Insanın kendine saygısı yoksa hiç birşeye saygısı yoktur malesef.
        Kıymetli Türbeyi en son eylülde ziyarete gelmiştim,muhteşem bir her,her anlamda taşı toprağı güzel Vatanımızın kıymetli yapılarımız var.
        Emeğe saygı,kültüre saygı,doğaya saygı,Insanlığa saygı olmalı herşeyden önce.
        Bayburt ve tarihi ayrı güzel.