Dolar 32,5403
Euro 34,8137
Altın 2.432,29
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Bayburt’ta tarihi türbe definecilerin gazabına uğradı

Bayburt’ta tarihi türbe definecilerin gazabına uğradı
30 Ekim 2021 22:20
A+
A-

Bayburt Zahit Mahallesinde etrafı taş duvarla çevrili olan ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünün himayesindeki Sultan Fahriye Türbesi definecilerin gazabına uğradı.

Kent merkezindeki mahallede evlerin yanı başında ve Kavalılar Konağı’nın hemen karşısında bulunan tarihi türbeye giren defineciler, içerdeki mezarı tahrip ederek define aradıkları belirtildi.

Türbe içerisindeki mezarın tahrip edildiğini görenlerin haber vermesi üzerine Müze Müdürlüğünden gelen sanat tarihçisi ve arkeologdan oluşan bir ekip türbe içerisinde inceleme yaptı.

Sultan Fahriye Türbesi gibi korunma altındaki taşınmaz nitelikteki tarihi eserlerin yıkılmasına, bozulmasına, tahrip edilmesine veya zarara uğratılmasına kasten sebebiyet verenler iki yıldan beş yıla kadar hapis ve para cezasıyla cezalandırılıyor.

Olayla ilgili olarak polis ekiplerinin çalışma başlattığı öğrenildi.

 

YORUMLAR

  1. haktan ispirli dedi ki:

    ankara haymanana türbesinin,ticaret odası ve belediye iş birliği yaptılar,bayburt ne yapıyor acaba.??

  2. Bayburtlu dedi ki:

    Bir bellemişsiniz sahipsizliği ne sahipsizliği. İl kültür ve müze müdürlüğü neden bunlara sahip çıkmıyor. belediye neden sahip çıkmıyor. mahalleli, muhtar neden sahip çıkmıyor. Mahalle sakinleri hiç mi bir şey duymadı görmediler .Allah yapanların belasını versin. Kurumda oturanlar işlerini yapsın.

  3. selami dedi ki:

    Sahipsiz memleket sahipsiz kabir.. Biri ahir diğeri zahir..

  4. Kader dedi ki:

    İzlerken insanlığımdan utandım
    Müslüman temiz olur. Bizim caddelerimiz sokaklarımız pislikten geçilmiyor.gavur dediğimiz Alman ingiliz bizden daha temiz. Şu türbenin dış cephesindeki rezilliğe bakın. Belediye türbeye sahip cıkmamışki orayı bi dekore et kamera tak. Dışını boya. Zaten gözden cıkarılmış orası. Siz ancak cumhuriyet caddesine mevsimlik çiçek dikersiniz. Yada caddeyi daraltın sizden sonra gelende genişletsin. Sizin olayınız bu kadar. Belediye başkanına sesleniyorum. Mersedesine binde şu şehrin etrafını bi gez.

  5. MARMARA BÖLGESİ BAYBURT DERNEK,PLATF,PENDİK.İST dedi ki:

    erzurum istanbul ve benzeri türbelerde,gizli kameralar var,ve bekçide oluyor,sorumlular kimler,
    valilik,il kültür müd,il özel idaresi ve bekçiler,dolayısıyla bayburt ta bu çirkin olaylar oluyor,
    lütfen sorumlular maaşlarının hakkını versinler, benzer konularda bayburtlu olarak utanır hale geldik.!!

  6. Haris kaya dedi ki:

    Bunu yapanları allah kahr etsin orda oturan insanlar hiçmi fark etmedi bu şetefsizleri yazıklar olsun

  7. Yüsra dedi ki:

    Allah belanızı versin. Dünya malı bugün var yarın yok. Ama ahirette o defnedilen kişinin karşısına çıkarılacaksınız. İnsanlık ölmüş. Diyecek bir şey kalmadı gerçekten. Allah Kahhar ismiyle kshretsin sizi

  8. Bayburtlu dedi ki:

    Sahipsiz Bayburt tarihi başta Bayburt evlerinin yıkılması yerlerine binalar yapılması görülmüştür bu türbe olayında bakılınca türbe viran olmuş sahip cikilmadigi görülmüştür yazık valla abdulvahap türbesi gibi sahipsiz bırakılmış dokunulmamış insan uzuluyor

  9. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bu çirkin saldırıyı, tahribatı kınıyorum.. Vakıflarla temasa geçilmeli , vakıflar-belediye iş birliği hemen burada , Restorasyon’a, düzenlemeye gitmeli, bu çirkinliği kaldırmalıyız.. Bir çok Bayburtlu ,böyle bir türbenin varlığından bile habersiziz… Bir çok taş evlerimiz, hamamlarımıza el atılmazken ,tarihi cami ve çevreleri talan, tahribat ve çirkin yapılaşma da sınır tanımıyor. Bu tahribat maalesef (belediye ve Erzurum Vakıflar bölge müdürlüğü) iş birliğiyle yapılıyor… Bu haber vesilesiyle BAYBURT’A GEREKEN İLGİYİ GÖSTERMEYEN ERZURUM VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ , İLGİSİZ OLAN SİYASİLERİMİZİDE, YETKİLİLERİDE KINIYORUM) Allah’ını seven söylesin hangi işimiz doğru…?

  10. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    Bayburt bu kadar sahipsiz mi..? ne kadar bozulduk..? vicdansızlar ,ahlaksızlar, Allah’tan korkmaz kuldan utanmazlar… Allah hepinizi kahrede…

  11. Kemal aydın dedi ki:

    Allah cezasını versin bu definecilerin hain şerefsizler

  12. LEVENT dedi ki:

    Mahalle sakinlerinden bir tanesi bu vatandaşları görememiş mi? Para para gözlerini torpağ doyursun Bayburt deyimiyle.