Dolar 32,3398
Euro 35,1213
Altın 2.234,53
BİST 8.730,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Bayburt’ta tarihi Saat Kulesi’nin restorasyonu tamamlandı

Bayburt’ta tarihi Saat Kulesi’nin restorasyonu tamamlandı
7 Kasım 2022 09:00 | Son Güncellenme: 10 Kasım 2022 10:01
A+
A-

Bayburt’ta Cumhuriyetle yaşıt olan Saat Kulesi’nin restorasyonu tamamlandı.

Cumhuriyet Caddesinde 98 yıl önce yapılan ve Cumhuriyetin simgesi olan Saat Kulesinde aradan geçen bir asırlık sürede belli yıpranma ya da statik yapısıyla ilgili risklerin ortaya çıkması nedeniyle restorasyon kararı alındı. Bayburt Belediyesi’nin girişimleri sonrasında ilk defa restorasyon çalışması başlatılan Saat Kulesi’nde dört ay devam eden çalışmalar tamamlandı.

Restorasyon çalışmalarında kurulan iskelenin sökümü tamamlanmak üzere olan Saat Kulesinde bulunan 4 adet saat ve makine aksamı ise kısa bir süre sonra yerlerine monte edilmiş olacak.

Bayburtlu taş ustalarının titizlikle yürüttükleri restorasyon çalışmaları sonrasında 1924 yılında yapılmış olan Saat Kulesi ilk günkü görüntüsüne kavuşmuş olacak.

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. abdullah ataş dedi ki:

    şu yeşil binaya kim ruhsat vermiş resmen kaleyi katlediyor bu nasıl bir hata

  2. Cem dedi ki:

    Antalya kale içindeki saat kulesinin başına gelen umarım bizimkinin başına gelmez… Kontrolörleri uyarayım dedim… Emeği geçenleri kutluyorum.

  3. İsyankar dedi ki:

    Çok büyük bir iş yaptınız helal size

  4. Hakan dedi ki:

    Resimde kalenin silüetini kapatan yesil binanin cirkinligi!