Dolar 32,4621
Euro 34,7707
Altın 2.440,78
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C

Bayburt’ta son bir haftada vaka sayılarında artış başladı

Bayburt’ta son bir haftada vaka sayılarında artış başladı
5 Ocak 2022 21:16
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18-24 Aralık tarihleri arasında illere göre 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Bayburt vaka sayıları 100 bin kişide 21,98 olarak belirlendi.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan iller Eskişehir, İstanbul, Gümüşhane, Kırklareli ve Edirne oldu.

Bir hafta öncesinde 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayı 13,43 olan Bayburt’ta yüzde elli artış yaşandığı görüldü.

Omicron varyantı tespit edilmedi

Omicron varyantının etkisini gösterdiği ülke genelinde, Bayburt’ta şu ana kadar test verenlerde Omicron varyantına rastlanmadı. Ancak ilerleyen süreçlerde bu varyantın Bayburt’ta da etkili olabileceğini vurgulayan yetkililer tedbirlerin elden bırakılmamasını belirtiyorlar.

Bu güne kadar 74 bin testin yapıldığı ve 16 bin koronavirüs testinin pozitif çıktığı Bayburt’ta son günlerde Türkiye genelini etkisi altına alan Omicron belirtileri şüphesini taşıyanlarında içerisinde olduğu günlük ortalama 150 kişi test için hastaneye müracaat ederek test vriyorlar.

Günlük 3 ila 5 kişinin test sonuçları pozitif çıkan Bayburt’ta şuana kadar Omicron varyantına rastlanmadı. Ancak yetkililer Omicron varyantına rastlanmamış olmasının Bayburt’ta Omikron varyantı olmadığı anlamına gelmediğini belirterek, vakaların son günlerde kentte artmaya başladığı bu nedenle eksik aşısı olanların bir an önce aşılarını tamamlamaları ve kurallara daha sıkı bir şekilde uymaları gerektiğini vurguluyorlar.

Bayburt Devlet Hastanesinde koronavirüs tedavisi görenler içerisinde sayısı fazla olmayan yoğun bakımda ve entübe durumda olan hastalar bulunuyor. Bu güne kadar koronavirüsten 253 kişinin yaşamını yitirdiği kentte evlerinde tedavi görenler sağlık ekipleri tarafından düzenli bir şekilde takip ediliyorlar.

Omicron belirtileri nelerdir?

Bilim insanları Omicron varyantı tespit edilen hastalarda en çok görülen belirtileri sıraladı. Yapılan incelemeler sonrasında Omicron varyantı tespit edilenlerin yüzde 83’ünde öksürük, yüzde 78’inde burun akıntısı ya da burun tıkanıklığı tespit edilirken, yüzde 74’ünde ise halsizlik görülüyor. Ayrıca Omicron varyantında tat ve koku kaybı olmuyor.

Diğer taraftan aşılama yüzdesinde Bayburt 69,9 oranıyla iller arasında sarı kategoride yer alıyor.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.