Dolar 32,5470
Euro 34,7468
Altın 2.495,43
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Bayburt’ta Sinema Tartışması…

Bayburt’ta Sinema Tartışması…
25 Eylül 2016 23:35 | Son Güncellenme: 26 Eylül 2016 09:07
A+
A-

Bayburt’ta katıldığı Dede Korkut 1. Uluslararası Kısa Film Yarışması”nın ödül töreninde konuşan AK Parti Bayburt Milletvekili Doç.Dr.Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamaları Türkiye gündemine oturdu.

Çocukluk yıllarında Bayburt’ta üç sinema salonu bulunduğunu anlatan Milletvekili Kavcıoğlu, “Köyden gelip Bayburt’ta sinemaya gittiğim zamanları biliyorum. Ama benim çocuklarım şu anda Bayburt’ta sinema yok ve sinemaya gidemiyorlar. Bu da bizim için bir ayıp. Bu gerçekten bu şehre yakışmıyor ve bu insanlar bunu hak etmiyor. Maalesef seksenli yıllardan sonra göçün de etkisiyle bu şehir kültür altyapısını oluşturan bu değerleri bize ve bizden sonraki kuşağa taşıyamadı. Böyle organizasyonları gördükçe bu anlamda ümidimiz artıyor. Diğer yandan bizim de böyle organizasyonlara destek olmamız gerekiyor. Artık yeni bir nesil geliyor. Türkiye’nin her tarafından değişik kültürlerden 10 bin öğrencinin olduğu bir şehir Bayburt. Hatta yurt dışından gelen öğrenciler var. Dolayısıyla bu öğrencilerimizin burada rahat bir şekilde yaşayabileceği bir ortam sağlamamız gerekiyor. Bunun birinci şartı da insanların sosyal yaşantılarının belirli bir düzeyde olması. Nasıl ki nüfusu birçok sebepten ötürü burada tutamadıysak eğer bunu sağlayamazsak üniversite öğrencilerini de burada tutma şansımız iyice azalır.” diye konuştu.

Törene, Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkan Vekili Cemil Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ve davetliler katıldı.

unnamed

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. adem dedi ki:

    bu nasıl bir tartışma? iki yıl önce baybutta bir sinema vardı, fatih 1453 vizyona girdiği gün izlenildiğini biliyorum eğer yetmiyorsa onu bilmem. sayın vekil ” bir şeyler hakkında yakınmadan önce kendımızı ölçüp tartıp ona göre değerlendrime yapmalıyız düşüncesindeyim ” demiş . kesinlikle katılıyorum!

  2. salih dedi ki:

    sayın vekil lütfedip bir soruna parmak basmış fakat sinemaya gidecek yol yok önce onu halletsek

  3. alim dedi ki:

    o zaman sayın milletvekili bayburtta 15 yıldır ak partili yönetici belediye başkanları hiçmi hiç çalışmamışlar yan gelip yatmışlar bayburtta bu işte ne güzel yapıldı olmuş diyebileceğimiz bir şey yok o zaman bayburttaki bir çok kuruma kayyum atamak gerekmezmi.

  4. adem dedi ki:

    Syn. vekilim bu söylediklerinizi Bayburtlu olup ta bilmeyen yok bu halk sizi bu yüzden seçti bakalım gelecek seçime kadar sonuç ne olacak.

  5. sinirhastasi dedi ki:

    toplum ileriye değil geriye gidiyor..

    benım akrabalarımda anlatırdı eskiden bayburtta sinemealar varmış yıldız sineması garaj sineması v.s.. peki eskinin sinemaları nın yerıne eğer bu toplum ileriye gidiyorsa daha yenılerı daha modernlerının olması gerekmez mı ıdı.. ama goruyoruzkı bırakın yenısını eskisi bile yerınde değil demekki toplumda ilerleme değil bazı konularda kültürel olarak gerileme var..

    ayrıca bızım memleketımızın bazı kesımlerının bunlara bazı yerel yöneticiler ve ileri gelenlerde dahil tıyatroya sinemaya bakış açısı farklıdır..onlara göre sinema tiyatro öcüdür insanın ahlakını bozar hele birde din dışı saptırmalar olaya eklenınce sinema tiyatro ülkemde yasaklanmalı toptan kapatılmalıdır…
    işte benım memleketimın hali budur.. bir şeyler hakkında yakınmadan önce kendımızı ölçüp tartıp ona göre değerlendrime yapmalıyız düşüncesindeyim … o zaman önce zihniyet değişmeli….gerisi özel muteşebbislere kalmış onlarda emınımkı bu işi halledeceklerdir..
    saygılarımla..