Dolar33,0100
Euro35,9513
Altın2.510,04
BİST10.839,95
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 28°C
Az Bulutlu
Bayburt
28°C
Az Bulutlu
Cum23°C
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C

Bayburt’ta sıcaktan bunalanlar Çoruh Nehri’nde serinliyor

Bayburt’ta sıcaktan bunalanlar Çoruh Nehri’nde serinliyor
9 Ağustos 2023 17:49
A+
A-

Bayburt’ta sıcaktan bunalan vatandaşlar soluğu Çoruh Nehrinde alıyor. Gez Köyü yakınlarında serinlemek isteyen her yaş gurubundaki vatandaş nehre girmekle rahatlatıyor.

Son günlerde hava sıcaklığının 38 derecelere ulaştığı kentte, çocuklar başta olmak üzere, serinlemek isteyenler Çoruh Nehri’nin yolunu tutuyor. Nehir kıyısında kendilerine yüzebilecekleri bir ortam oluşturanlar saatlerce nehirde yüzerek serinlemenin yolunu seçiyor.

Yaz aylarında hava sıcaklığının ilk defa bu kadar yüksek olduğu Bayburt’ta insanlar serinlemek için Çoruh Nehrinin kıyılarında ve ağaç gölgesi bulmaya çalışırken, ellerinde pet şişelerle gezenlerin ise dikkatlerden kaçmıyor.

 

YORUMLAR

  1. Bihemtadedi ki:

    Bu rezillik de şehri idare edenlere yeter de artar. Koca Çoruh nehri kilometrelerce akıp gidiyor da bir tane yüzme yeri yapan yok. Küçücük yerde yüzlerce kişi serinlemeye, yüzmeye çalışıyor. Adamların tarlasını gasbetmemiz de cabası. Neden şehir parkından yukarıda bir yerde yüzme yeri yapmıyorlar çok mu zor. Bayburt halkına bu zulüm reva mı Allah aşkına. Yazıklar olsun!!!

  2. vatandaşdedi ki:

    Bayburt çoruh nehrinde bazı noktaları yüzme alanı olarak dizyan etmek gerekli desem kimse umursamıyacak. Kopuz köprüsü alanın durumu ortada.